Suosituimmat suoratoistopalvelut

Suosituimmat suoratoistopalvelut ovat mullistaneet viihdemaailman viime vuosina. Perinteisten televisiokanavien suosio on laskenut, ja yhä useammat ihmiset katsovat elokuvia ja televisiosarjoja suoratoistopalveluiden kautta.

Suomessa on tarjolla lukuisia erilaisia suoratoistopalveluita, ja valinnanvaraa riittää jokaiseen makuun. Eri palveluiden sisältötarjonnassa on kuitenkin eroja, joten on tärkeää vertailla palveluita ennen tilauksen tekemistä.

Mikä on suoratoistopalvelu?

Suoratoistopalvelu on palvelu, joka tarjoaa käyttäjilleen pääsyn elokuviin, televisiosarjoihin, dokumentteihin ja muihin viihde-ohjelmiin. Palvelut toimivat internetin kautta, ja käyttäjä voi katsoa ohjelmia milloin ja missä tahansa haluaa.

Suoratoistopalveluiden suosion kasvun taustalla on useita syitä. Yksi syy on se, että palvelut tarjoavat käyttäjille paljon valinnanvaraa. Eri palveluiden tarjonnasta löytyy elokuvia ja sarjoja kaikenlaisille makuun, ja uusia ohjelmia lisätään jatkuvasti.

Toinen syy suoratoistopalveluiden suosioon on se, että ne ovat edullisia. Palvelut maksavat yleensä kuukausimaksua, joka on huomattavasti edullisempi kuin perinteisten televisiokanavien maksut.

Suosituimmat suoratoistopalvelut Suomessa 2023

Suomessa suosituimpia suoratoistopalveluita ovat:

 • Netflix
 • Viaplay
 • HBO Max
 • C More
 • Amazon Prime Video

Netflix on maailman suurin suoratoistopalvelu, ja se on myös suosituin suoratoistopalvelu Suomessa. Netflixin tarjonnasta löytyy elokuvia ja sarjoja kaikenlaisille makuun, ja palvelussa on myös paljon alkuperäisiä sarjoja, jotka ovat saaneet paljon kiitosta.

Viaplay on Elisan omistama suoratoistopalvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman elokuvia, televisiosarjoja ja urheilua. Viaplayn tarjonnasta löytyy muun muassa suosittuja sarjoja kuten Vikings, The Handmaid’s Tale ja The Crown.

HBO Max on WarnerMedian suoratoistopalvelu, joka tarjoaa kattavan valikoiman elokuvia ja televisiosarjoja, mukaan lukien HBO:n alkuperäisiä sarjoja, kuten Game of Thrones, The Sopranos ja The Wire.

C More on Telian omistama suoratoistopalvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman elokuvia, televisiosarjoja ja urheilua. C Moren tarjonnasta löytyy muun muassa suosittuja sarjoja kuten The Bridge, Peaky Blinders ja The Walking Dead.

Amazon Prime Video on Amazonin suoratoistopalvelu, joka tarjoaa kattavan valikoiman elokuvia, televisiosarjoja ja urheilua. Amazon Prime Videon tarjonnasta löytyy muun muassa suosittuja sarjoja kuten The Boys, The Marvelous Mrs. Maisel ja The Office.

Mitä muita suoratoistopalveluita Suomessa on?

Suomessa on tarjolla myös lukuisia muita suoratoistopalveluita, kuten:

 • Apple TV+
 • Disney+
 • hayu
 • Ruutu+
 • Discovery+
 • MUBI

Miten valita paras suoratoistopalvelu?

Paras suoratoistopalvelu riippuu siitä, millaista sisältöä etsit. Jos haluat laajan valikoiman elokuvia ja televisiosarjoja, Netflix, Viaplay tai HBO Max ovat hyviä vaihtoehtoja. Jos haluat katsoa urheilua, C More tai Viaplay ovat hyviä vaihtoehtoja.

On myös tärkeää vertailla eri palveluiden hintoja. Palvelujen hinnat vaihtelevat yleensä 7,99 eurosta 19,99 euroon kuukaudessa.

Lopullinen valinta kannattaa tehdä vertailemalla eri palveluiden tarjontaa ja hintoja. Voit myös kokeilla palveluita ilmaiseksi ilmaisten kokeilujaksojen avulla.

Lähde: Dizmodo (YouTube)

LUE MYÖS:
MobilePay ei toimi
Mobiiliajokortti
QR koodi
Google ei toimi puhelimessa
Hyvä älytelevisio
Langaton lataus