Palkkalaskuri

palkkalaskuri

Palkkalaskuri on työkalu, jonka avulla voit arvioida työntekijän palkkaamisen tai palkankorotuksen kokonaiskustannuksia. Laskuri huomioi sekä bruttopalkan että palkan sivukulut.

Bruttopalkka

Bruttopalkka on se summa, jonka työntekijälle maksetaan. Se koostuu peruspalkasta, mahdollisista lisäpalkasta, kuten ylityökorvauksista tai tulosbonuksista, sekä lomakorvauksesta.

Palkan sivukulut

Palkan sivukulut ovat työnantajan maksamia maksuja, jotka liittyvät työntekijän palkkaamiseen. Palkan sivukulut koostuvat työeläkemaksusta, työttömyysvakuutusmaksusta, työnantajan sairausvakuutusmaksusta, työtapaturmavakuutusmaksusta sekä mahdollisista muista maksuista, kuten ammattiliittomaksusta.

Palkkalaskurien käyttö

Palkkalaskurit ovat helppokäyttöisiä. Laskuriin syötetään työntekijän peruspalkka, työaika sekä ikä. Laskuri laskee sitten bruttopalkan ja palkan sivukulujen määrän.

Palkkalaskurien luotettavuus

Palkkalaskurit käyttävät keskimääräisiä prosentteja laskuissaan. Lopulliset prosentit ja maksut voivat vaihdella toimialoittain ja yrityksen koon mukaan. Siksi on hyvä tarkistaa lopulliset prosentit ja maksut verottajalta, Kelalta, vakuutusyhtiöstäsi ja kyseisen alan työehtosopimuksesta.

Palkkalaskurien hyödyt

Palkkalaskurit ovat hyödyllisiä sekä työnantajille että työntekijöille. Työnantajille palkkalaskurit auttavat arvioimaan palkansaajien kokonaiskustannuksia ja tekemään parempia taloudellisia päätöksiä. Työntekijöille palkkalaskurit auttavat ymmärtämään, kuinka paljon heidän palkkansa koostuu bruttopalkasta ja palkan sivukuluista.

Palkkalaskurit tarjoavat arvokasta tietoa sekä työnantajille että työntekijöille. Palkkalaskurien avulla voit tehdä parempia taloudellisia päätöksiä ja ymmärtää paremmin palkansaajien kokonaiskustannuksia.

Palkkalaskureita:

Palkka.fi: https://www.palkka.fi/palkkalaskuri/index.htm
Elo.fi: https://www.elo.fi/fi-fi/tyonantaja/palkkalaskuri
Ilmarinen.fi: https://www.ilmarinen.fi/tyonantaja/tyonantajan-laskurit/palkkalaskuri/

Lue myös: Mobilepay ei toimi