Google ei toimi puhelimessa

Google on nykyään yksi maailman käytetyimmistä internet-palveluista. Se tarjoaa laajan valikoiman toimintoja, kuten hakua, karttoja, sähköpostia ja sosiaalista mediaa. Google-sovellukset ovat myös erittäin suosittuja Android-puhelimissa.

Joskus voi kuitenkin käydä niin, että Google ei toimi puhelimessa. Tämä voi olla erittäin ärsyttävää, sillä Google-sovellukset ovat usein välttämättömiä arkipäivän toimiin.

Tässä artikkelissa käsitellään Googlen toimimattomuuden yleisimpiä syitä ja ratkaisuja.

Internetyhteyden puute

Yleisin syy siihen, että Google ei toimi puhelimessa, on internetyhteyden puute. Jos laitteesi ei ole yhteydessä internetiin, et voi käyttää Google-sovelluksia.

Tarkista, että laitteesi on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon tai mobiilidataan. Jos olet yhdistetty Wi-Fi-verkkoon, varmista, että verkon salasana on oikein. Jos olet yhdistetty mobiilidataan, varmista, että sinulla on riittävästi dataa jäljellä.

Google-sovelluksen päivitysten puute

Google julkaisee säännöllisesti päivityksiä Google-sovelluksiin. Nämä päivitykset voivat sisältää virheenkorjauksia ja parannuksia, jotka voivat ratkaista ongelmia, joita saatat kohdata.

Varmista, että Google-sovelluksesi on ajan tasalla. Voit tarkistaa päivitykset avaamalla Google Play -kaupan ja napauttamalla ”Päivitykset”-välilehteä.

Google-sovelluksen välimuistin tyhjentäminen

Google-sovelluksen välimuistiin tallennetaan tietoja, joita sovellus käyttää nopeuden parantamiseksi. Jos välimuisti on vioittunut, se voi aiheuttaa ongelmia sovelluksen toiminnassa.

Voit tyhjentää Google-sovelluksen välimuistin avaamalla puhelimesi Asetukset-sovelluksen ja valitsemalla ”Sovellukset”. Etsi Google-sovellus luettelosta ja napauta sitä. Napauta ”Tallennus” ja sitten ”Tyhjennä välimuisti”.

Google-sovelluksen datan poistaminen

Jos välimuistin tyhjentäminen ei ratkaise ongelmaa, voit yrittää poistaa Google-sovelluksen datan. Tämä poistaa kaikki sovellustiedot, mukaan lukien hakuhistorian, asetukset ja tallennetut sivut.

Voit poistaa Google -sovelluksen datan avaamalla puhelimesi Asetukset-sovelluksen ja valitsemalla ”Sovellukset”. Etsi Google-sovellus luettelosta ja napauta sitä. Napauta ”Tallennus” ja sitten ”Poista tiedot”.

Laitteen nollaus

Jos olet kokeillut kaikkia yllä olevia ratkaisuja eikä Google edelleenkään toimi, voit yrittää nollata laitteen. Tämä poistaa kaikki laitteen tiedot, joten muista varmuuskopioida tärkeät tiedot ennen nollaamista.

Voit nollata laitteen avaamalla puhelimesi Asetukset-sovelluksen ja valitsemalla ”Yleinen”. Napauta ”Palauta” ja sitten ”Laitteen nollaus”.

Muita mahdollisia syitä

Googlen toimimattomuuden syy voi olla myös laitteen laitteisto-ongelma. Esimerkiksi jos laitteesi muisti on täynnä, se voi aiheuttaa ongelmia Google-sovelluksen toiminnassa.

Jos olet kokeillut kaikkia yllä olevia ratkaisuja eikä Google edelleenkään toimi, voit ottaa yhteyttä laitteen valmistajaan tai operaattoriin.

Lisävinkkejä

Seuraavassa on muutamia lisävinkkejä, jotka voivat auttaa sinua estämään Googlen toimimattomuuden:

  • Pidä laitteen ohjelmisto ajan tasalla.
  • Poista tarpeettomat sovellukset laitteeltasi.
  • Tyhjennä laitteen välimuisti säännöllisesti.
  • Varmista, että laitteesi muisti ei ole täynnä.

Toivottavasti näistä vinkeistä on apua, jos Google ei toimi puhelimessasi.

Lue myös: Google Pay maksaminen aiheemme.