Apple iPhone 13 Pro

Apple iPhone 13 Pro

Apple iPhone 13 Pro -älypuhelimessa on häkellyttävä 6,1” OLED-kosketusnäyttö 120 Hz virkistystaajuudella sekä tehokas 5G-yhteyksiä tukeva A15 Bionic -prosessori. Lisäksi laitteella on markkinoiden johtava IP68-vedenkestävyysluokitus.

Valloita maailmaa iPhone 13 Pro -älypuhelimen kanssa. Laitteessa on ammattitasoinen 12 megapikselin kolmoiskamerajärjestelmä, joka on varustettu laajakulma-, ultralaajakulma- sekä telekameralla. Markkinoiden johtava IP68-vedenkestävyysluokitus takaa, että älypuhelin ei vaurioidu sateesta tai roiskeista. A15 Bionic -prosessori tarjoaa hämmäsyttävää suorituskykyä, erinomaisen akkukeston sekä tuen 5G-datayhteyksille.

Klassinen muotoilu ja hämmästyttävä kestävyys

Sulavalinjaisen iPhone 13 Pro -älypuhelimen kehys on alumiinia ja tausta lasia. Apple ja Corning ovat toimineet läheisessä yhteistyössä huipputasoisen näytönsuojan luomiseksi, ja näin ollen laitteen kosketusnäyttö onkin kyetty suojaamaan erittäin tehokkaasti. Lopputuloksena syntynyt Ceramic Shield -näytönsuoja yhdistää lasiin nanokeraamisia kristalleja. Älypuhelimella on myös IP68-luokitus, jonka ansiosta se on paitsi roiskeenkestävä, mytta selviytyy myös jopa 30 minuuttia kestävästä upotuksesta kuuden metrin syvyyteen.

Super Retina XDR -näyttö

Reunasta reunaan kurottava Super Retina XDR OLED -kosketusnäyttö tarjoaa enemmän tilaa sisällölle, mutta samanaikaisesti säilyttää laitteen fyysisen koon helposti käsiteltävänä vain yhdellä kädellä. Näytössä on 2532 × 1170 pikselin resoluutio sekä 460 ppi:n pikselitiheys, joiden ansiosta yksityiskohdat näkyvät erittäin tarkasti. True Tone- ja HDR-teknologiat puolestaan tarjoavat äärimmäisen tarkat värit. Kosketusnäytössä on 1000 nitin huippukirkkaus tavanomaisessa käytössä, mutta HDR-sisältöä tarkasteltaessa huippukirkkaus kohoaa jopa 1200 nitiin. Näin ollen näyttö on helppolukuinen myös kirkkaassa auringonvalossa. 120 Hz virkistystaajuus takaa, että liikkuva kuva pysyy sujuvana. Näin ollen pelaaminen, videoiden katselu ja sosiaalisen median selaaminen on kauniin sulavaa.

Tehokas prosessori

A15 Bionic -kuusiydinprosessorissa on kaksi suorituskykyistä sekä neljä energiatehokasta ydintä, uusi neljäytiminen grafiikkayksikkö ja upouusi 16-ytiminen Neural Engine. Äärimmäisestä suorituskyvystään huolimatta laite on myös erittäin energiatehokas 5nm valmistusprosessinsa ansiosta.

Kolmoiskamerajärjestelmä laajakulma- ja ultralaajakulmakameroilla

Älypuhelimessa on hämmästyttävä kolmoiskamerajärjestelmä, johon sisältyy häkellyttävä ultralaajakulmakamera. Se mahdollistaa kauniiden valokuvien ja 4K-videoiden nappaamisen, ja soveltuu loistavasti esimerkiksi maisemien, ryhmien, suurten sisätilojen ja toimintakohtausten kuvaamiseen. Ultralaajakulmakamera nappaa myös entistä enemmän yksityiskohtia pimeiltä alueilta, ja toimii myös makrokamerana. 12 megapikselin laajakulmakamera puolestaan luo kauniisti valaistut valokuvat heikoissakin valaistusolosuhteissa uuden yökuvaustilan ja LiDAR-skannerin avulla. Lisäksi kamerassa on uusi kennoa liikuttava optinen kuvanvakain, jonka ansiosta lopputulokset ovat teräviä myös silloin, mikäli kätesi vapisevat. Muotokuvatila tarjoaa kuusi tehostetta, ja Depth Control -tila mahdollistaa luonnollisen taustan sumennuksen sekä useampien valaistusasetusten hyödyntämisen. Telekamera tarjoaa kolminkertaisen optisen zoomin.

Cinematic-tila ammattitasoisille videoille

Hyödynnä videoita kuvattaessa uutta Cinematic-tilaa, joka vaihtaa tarkennusta automaattisesti kohteesta toiseen, ja luo näin luonnolliset syvyysefektit ja tarkennuksen vaihdoksen. Se osaa myös odottaa uuden kohteen ilmaantumista kuvaan, ja tarkentaa siihen tämän ilmestyttyä. Älypuhelimen erinomaisten prosessointiominaisuuksien ansiosta voit säätää videoita vielä kuvaamisen jälkeenkin. Tekniikan ansiosta luot ammattimaista sisältöä iPhone-älypuhelimellasi.

TrueDepth-etukamera

Laitteen etuosassa sijaitseva 12 megapikselin TrueDepth-kamera tuottaa korkealaatuiset selfiet ja ryhmäkuvat kauniilla väreillä. Voit myös ottaa hidastettuja ja korkealaatuisia selfieitä eli ”slofieita” etukameraa käyttämällä.

Uuden sukupolven Smart HDR 4

Koneoppimista hyödyntävä Smart HDR 4 maksimoi jokaisen kuvan potentiaalin säätämällä kirkkautta, värejä ja valkotasapainoa. Se tuottaa kauniit valokuvat sekä videot kaikissa valaistusolosuhteissa, ja nappaa myös ihonsävyt ja tekstuurit täydellisesti.

iOS 15

Älypuhelimessa on entistäkin parempi iOS 15 -käyttöjärjestelmä. SharePlay-ominaisuuden ansiosta voit soittaa FaceTime-puheluja keskeyttämättä elokuvan katselua, musiikin kuuntelua tai ruudun jakamista. Grid-näkymä näyttää kaikki keskusteluun osallistujat samankokoisissa ruuduissa, joka parantaa ryhmäkeskusteluiden laatua. Ilmoitukset ovat uudelleensuunniteltuja, ja näyttävät kontaktien ja sovellusikonien kuvat suurempina tunnistamisen helpottamiseksi.

Muut ominaisuudet:
– 128 GB sisäinen tallennustila
– Tukee kahta SIM-korttia (fyysinen nanoSIM + virtuaalinen eSIM)
– Turvallisempi Face ID
– Huippunopea Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0 ja yhden kosketuksen NFC-pariliitos
– Langaton MagSafe-lataus (enintään 15 W)
– Langaton Qi-lataus (enintään 7,5 W)

Myyntipakkaus sisältää:
– iPhone 13 Pro
– USB-C – Lightning -kaapeli
– Asiakirjat

Tuotteella on kuluttajakäytössä 1 vuoden takuu.


Muuta luettavaa muualta:

Matkailu avartaa

Koska viimeksi olit reissussa? Ja oliko matkasi suomalaisille tutulle Rodoksen saarelle, vai matkasitko pidemmälle, vai löysitkö jotain uutta koettavaa tästä Euroopasta? Toisaalta myös kotimaassa tapahtuu koko ajan ja esimerkiksi viihteelle.fi ja citylehti.fi kertovat näistä tasaisin väliajoin, molemmat hieman omalla tavallaan. Toisaalta taasen suomalaisten makuun on ollut jo vuosikymmeniä erilaiset Itämeren risteilyt niin Ruotsiin, Viroon kuin Saksaan – oletko sinä jo ehtinyt testata nämä pääreitit?

Entä sitten matkailu jouluna, vai onko joulu merkitty aina ja ainoastaan kotona ja sukulaisilla olemiselle? Suosittelemme viettämään edes yhden joulun matkoilla ulkomailla, jotta pääsette kokemaan millaista se joulu voi olla muualla.

Ja jos ajattelee harrastaminen kannalta, niin voihan siitä matkailusta löytää omien harrastusten kautta, vaikka minkälaisia uusia puolia, ei aina tarvitse tyytyä niihin perinteisiin matkakohteisiin. Tietenkin matkailussa on viime aikoina noussut paljon esille myös ilmastokysymykset, joita kannattaa välillä muistaa miettiä. Se ei tarkoita, että et enää saisi matkustaa, mutta voisit ottaa ilmaston paremmin huomioon oman arkesi päätöksissä ja tekemisissä.