Apple PayKuva: Apple

Apple Pay on Applen kehittämä mobiilimaksupalvelu, joka mahdollistaa turvallisen ja helpon maksamisen fyysissä myymälöissä, verkossa ja sovelluksissa. Apple Payn avulla voit maksaa ostoksesi yhdellä napautuksella tai silmäyksellä.

Miten lataan Apple Payn?

Apple Payn lataaminen on helppoa. Seuraa vain näitä ohjeita:

 1. Varmista, että sinulla on yhteensopiva iPhone, Apple Watch, iPad tai Mac.
 2. Avaa Wallet-sovellus laitteellasi.
 3. Napauta ”Lisää kortti”.
 4. Valitse korttisi kortin tarjoajan mukaan.
 5. Anna korttisi tiedot.
 6. Vahvista korttisi.

Kun olet lisännyt korttisi Wallet-sovellukseen, voit alkaa käyttää sitä Apple Payn kanssa.

Miten Apple Pay toimii?

Apple Pay käyttää lähimaksutekniikkaa, joka mahdollistaa maksujen tekemisen ilman korttia. Maksettaessasi Apple Paylla lähetät laitteeltasi turvallisen, yksilöllisen maksutokenin myyntipisteen maksupäätteelle. Token sisältää vain korttisi tiedot, joten niitä ei tallenneta laitteellesi.

Apple Pay on erittäin turvallinen maksutapa. Se käyttää useita turvaominaisuuksia, kuten Face ID:tä, Touch ID:tä ja kaksivaiheista tunnistautumista, suojaamaan korttitietojasi.

Apple Pay fyysisissä myymälöissä

Apple Payn käyttäminen fyysisissä myymälöissä on helppoa. Kun olet kassalla, lähetä laitteesi NFC-anturi maksupäätteen läheisyyteen. Näyttöön tulee ponnahdusikkuna, jossa voit vahvistaa maksun.

Voit käyttää Apple Payta kaikissa myymälöissä, jotka hyväksyvät lähimaksuja. Apple Pay -merkki osoittaa, että myymälä hyväksyy Apple Payn.

Apple Pay verkossa ja sovelluksissa

Apple Payn käyttäminen verkossa ja sovelluksissa on myös helppoa. Kun olet ostoskorissa, valitse Apple Pay maksutavaksi. Näyttöön tulee ponnahdusikkuna, jossa voit vahvistaa maksun.

Apple Pay on yhteensopiva tuhansien verkkokauppojen ja sovellusten kanssa. Voit tarkistaa, mitkä sovellukset tukevat Apple Payta, Applen verkkosivustolta.

Apple Payn hyödyt

Apple Payn käyttäminen tarjoaa useita etuja, kuten:

 • Turvallisuus: Apple Pay on erittäin turvallinen maksutapa, joka käyttää useita turvaominaisuuksia suojaamaan korttitietojasi.
 • Helppokäyttöisyys: Apple Payn käyttäminen on helppoa ja nopeaa. Voit maksaa ostoksesi yhdellä napautuksella tai silmäyksellä.
 • Kätevyys: Apple Payn avulla voit maksaa ostoksesi missä tahansa, missä hyväksytään lähimaksuja.

Apple Pay ei toimi

Jos Apple Pay ei toimi laitteellasi, voi olla useita syitä. Tässä on joitain yleisiä syitä ja ratkaisuja:

 • Laitteesi ei ole yhteensopiva Apple Payn kanssa. Apple Pay toimii iPhonessa, Apple Watchissa, iPadissa ja Macissa. Tarkista, että laitteesi on yhteensopiva Apple Payn kanssa.
 • Et ole lisännyt korttia Apple Payhin. Jos haluat käyttää Apple Payta, sinun on lisättävä vähintään yksi maksukortti Applen Lompakkoon. Voit lisätä kortin Lompakko-sovelluksessa.
 • Korttisi ei ole hyväksytty Apple Payhin. Tarkista, että korttisi on hyväksytty Apple Payhin. Voit tarkistaa tämän pankkisi tai kortinmyöntäjäsi verkkosivuilta.
 • Laitteesi on päivittämättä. Apple Pay vaatii uusimman iOS-, watchOS-, iPadOS- tai macOS-version. Päivitä laitteesi, jotta voit käyttää Apple Payta.
 • Apple Payssa on ongelma. Jos olet kokeillut kaikkia edellä mainittuja ratkaisuja ja Apple Pay ei vieläkään toimi, Apple Payssa voi olla ongelma. Voit tarkistaa Applen sivuilta, onko Apple Payssa tiedossa olevaa ongelmaa. Jos ongelma on tiedossa, Apple työskentelee sen ratkaisemiseksi.

Jos olet kokeillut kaikkia edellä mainittuja ratkaisuja ja Apple Pay ei vieläkään toimi, voit ottaa yhteyttä Apple-tukeen.

Tässä on joitain lisävinkkejä, jotka voivat auttaa sinua ratkaisemaan Apple Pay -ongelmat:

 • Varmista, että laitteesi on lähellä maksupäätettä, kun yrität maksaa Apple Paylla.
 • Varmista, että laitteesi näyttö on päällä, kun yrität maksaa Apple Paylla.
 • Varmista, että laitteesi näytön lukitus on auki, kun yrität maksaa Apple Paylla.
 • Jos käytät Apple Watchia, varmista, että Apple Watch on lähellä maksupäätettä ja että se on kytketty iPhoneen.

Toivottavasti näistä vinkeistä on apua!

Yhteenveto

Apple Pay on turvallinen, helppokäyttöinen ja kätevä tapa maksaa ostoksesi. Jos sinulla on yhteensopiva Apple-laite, kannattaa kokeilla Apple Payta.

Lue myös: iPhone 15