SignalKuva: Signal

Signal sovellus on ilmainen ja avoimen lähdekoodin viestisovellus, joka keskittyy käyttäjien yksityisyyden ja tietoturvan suojaamiseen. Se on saatavilla Androidille, iOS:lle ja Windowsille, ja sitä voi käyttää myös verkkoselaimessa. Signal on erittäin suosittu sovellus, jolla on yli 50 miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukaudessa.

Signaalin ominaisuudet

Signaali tarjoaa useita ominaisuuksia, jotka tekevät siitä yksityisyyttä kunnioittavan viestisovelluksen:

 • Päästä päähän -salaus: Kaikki Signalissa lähetetyt viestit, puhelut ja videopuhelut on salattu päästä päähän. Tämä tarkoittaa, että vain lähettäjä ja vastaanottaja voivat lukea tai kuulla viestin sisällön. Kolmannet osapuolet, kuten Signal-tiimi tai hallitukset, eivät voi siepata tai lukea viestejäsi.
 • Katoavat viestit: Voit asettaa viestit katoamaan tietyn ajan kuluttua niiden lukemisesta. Tämä on hyödyllistä, jos haluat jakaa luottamuksellista tietoa, jonka et halua pysyvän tallessa.
 • Itsesä tuhoavat viestit: Voit lähettää viestejä, jotka tuhoavat itsensä automaattisesti tietyn ajan kuluttua lähettämisestä. Tämä ominaisuus on hyödyllinen, jos haluat lähettää viestejä, joita ei ole tarkoitettu tallennettavan.
 • Avoin lähdekoodi: Signaalin koodi on avoimen lähdekoodin, mikä tarkoittaa, että kuka tahansa voi tarkistaa sen ja varmistaa, että se on turvallinen ja yksityisyyttä kunnioittava.
 • Ei mainoksia: Signalissa ei ole mainoksia, eikä se kerää käyttäjädataa.

Signaalin käyttö

Signaalin käyttö on helppoa. Voit ladata sovelluksen puhelimeesi ja luoda tilin käyttämällä puhelinnumeroasi. Kun olet rekisteröitynyt, voit lisätä yhteystietojasi ja alkaa lähettää viestejä, soittaa puheluita ja tehdä videopuheluita.

Signal on saatavilla useilla eri kielillä, ja sitä on helppo käyttää myös niille, jotka eivät ole tekniikkataitoisia.

Signaalin edut

Signaalin käyttäminen tarjoaa useita etuja:

 • Yksityisyys: Signal on yksi yksityisimmistä saatavilla olevista viestisovelluksista. Päästä päähän -salauksen ja muiden ominaisuuksien ansiosta voit olla varma, että viestisi ovat yksityisiä.
 • Turvallisuus: Signal on erittäin turvallinen sovellus. Se on avoimen lähdekoodin, ja sitä on testattu ja tarkistettu useiden turvallisuustutkijoiden toimesta.
 • Luotettavuus: Signal on luotettava sovellus, joka toimii aina odotetulla tavalla.
 • Käyttökokemus: Signal on helppokäyttöinen ja siinä on selkeä käyttöliittymä.
 • Ilmainen: Signal on ilmainen sovellus, jota kuka tahansa voi käyttää.

Signaalin kritiikki

Signaaliin on kohdistunut myös joitakin kritiikkejä:

 • Pieni käyttäjäkunta: Signalilla on pienempi käyttäjäkunta kuin joillakin muilla viestisovelluksilla, kuten WhatsAppilla ja Telegramilla. Tämä voi vaikeuttaa yhteydenpitoa ystävien ja perheenjäsenten kanssa, jotka eivät käytä Signallia.
 • Ei tue useita laitteita: Signal ei tällä hetkellä tue useita laitteita. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää sovellusta vain yhdessä laitteessa kerrallaan.
 • Ei tue pilvitallennusta: Signal ei tue pilvitallennusta. Tämä tarkoittaa, että kaikki viestisi ja tiedostosi tallennetaan laitteeseesi. Jos laiteesi katoaa tai varastetaan, menetät kaikki tietosi.

Signaalin tulevaisuus näyttää lupaavalta. Sovellus kasvaa nopeasti, ja yhä useammat ihmiset alkavat käyttää sitä yksityisyyden ja turvallisuuden vuoksi. Signaalin kehittäjät työskentelevät jatkuvasti uusien ominaisuuksien parissa ja sovelluksen parantamiseksi.

Signaalin käyttäminen verrattuna muihin viestisovelluksiin

Signaalia verrataan usein muihin suosittuihin viestisovelluksiin, kuten WhatsAppiin ja Telegramiin. Tässä on nopea yhteenveto siitä, miten Signal eroaa näistä sovelluksista:

 • WhatsApp: WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jolla on yli kaksi miljardia aktiivista käyttäjää kuukaudessa. WhatsApp omistaa Meta Platforms (aiemmin Facebook), joka on herättänyt huolta käyttäjien tietojen keräämisestä. WhatsApp käyttää päästä päähän -salausta, mutta se ei ole avoimen lähdekoodin ja sillä on ollut tietoturvaongelmia menneisyydessä.
 • Telegram: Telegram on toinen suosittu viestisovellus, jolla on yli 500 miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukaudessa. Telegram tarjoaa päästä päähän -salauksen, mutta se on oletusarvoisesti pois käytössä. Telegram ei ole myöskään avoimen lähdekoodin, mikä tekee sen turvallisuuden tarkistamisen vaikeammaksi.

Vaikka Signalilla on pienempi käyttäjäkunta kuin WhatsAppilla ja Telegramilla, se tarjoaa vahvemman yksityisyyden ja turvallisuuden. Jos etsit sovellusta, jossa voit olla varma, että viestisi ovat yksityisiä, Signal on erinomainen vaihtoehto.

Onko Signal sinulle sopiva viestisovellus?

Signaali sopii sinulle, jos:

 • Arvostat yksityisyyttä ja turvallisuutta.
 • Et halua, että viestisi tallennetaan palvelimelle.
 • Et halua, että sovellus kerää tietoja sinusta.
 • Olet valmis vaihtamaan pienempään käyttäjäkuntaan vahvemman yksityisyyden ja turvallisuuden vuoksi.

Signal ei ehkä sovi sinulle, jos:

 • Useimmat ystäväsi ja perheenjäsenesi käyttävät toista viestisovellusta.
 • Tarvitset sovellusta, joka tukee useita laitteita.
 • Tarvitset sovellusta, joka tukee pilvitallennusta.

Signaalin aloittaminen

Jos olet kiinnostunut Signaalin kokeilemisesta, voit ladata sen ilmaiseksi puhelimeesi sovelluskaupasta. Rekisteröityminen on helppoa, ja voit aloittaa viestien lähettämisen, puheluiden soittamisen ja videopuheluiden tekemisen heti.

Signaalin verkkosivuilta https://signal.org/ löydät lisätietoja sovelluksesta, sen ominaisuuksista ja siitä, miten voit ladata sen.

Signaali on erinomainen vaihtoehto niille, jotka etsivät yksityistä ja turvallista tapaa viestiä muiden kanssa. Sen helppokäyttöisen käyttöliittymän ja vahvan tietoturvan ansiosta se on hyvä valinta kaikille, jotka haluavat pitää viestinsä yksityisinä.