OnePlus kiilasi kärkipaikalle, viidennen sukupolven puhelimet syrjäyttäneet 4G:n

OnePlus nousi Gigantin myydyimpien puhelimien listan kärkipaikalle jättäen taakseen jättiyhtiöt Samsungin ja Applen. 5G oli odotetusti tammikuun puhelintrendi, ja uuden sukupolven kännykät kaappaavat tilaa listalta toden teolla. Muutos viidennen sukupolven teknologiaan näkyy myös Gigantin 5G-liittymien kysynnän kasvuna.

Gigantin tammikuun myydyimmät puhelimet

Gigantin tammikuun myydyimpien puhelimien TOP 10 -listaa hallitsee neljä suosikkibrändiä. OnePlus näyttää vakiinnuttaneen paikkansa suomalaisten sydämissä, ja merkin edullisempi peruspuhelin Nord CE löytyykin listan paalupaikalta. Samsung tippui listalla peräti kolme pykälää sijalle neljä, mutta asiaan voi tulla muutos jo helmikuussa.

Haastajabrändi OnePlus on tehnyt tasaista nousua myydyimpien puhelimien listalla jo hyvän tovin. Tammikuun osalta merkin suosio kasvoi entisestään.

”OnePlus-markkinaosuutemme on kasvanut poikkeuksellisen upeasti tammikuun aikana. Syynä tähän on viime vuonna markkinoita järisyttänyt globaali komponenttipula, joka näkyy kaupoissa saatavuushaasteina. OnePlus on kärsinyt komponenttipulasta kilpailijoitaan vähemmän, ja merkin puhelimia on siten myös ollut tarjolla muita kattavammin”, toteaa Gigantin myyntipäällikkö Mikko Pesonen.

5G-puhelimet kahmivat listapaikkoja ja ohjaavat myös liittymien valinnassa

Alkuvuoden myyntiluvut tukevat jo pitkään näkyvissä ollutta 5G:n nousua. 5G-puhelimien osuus myynnistä kasvaa kuukaudesta toiseen. Samaan aikaan 4G-puhelimien myynti laskee. Peräti kuusi Gigantin TOP 10 -listan myydyintä puhelinta tukee 5G-verkkoyhteyttä. Viidennen sukupolven teknologian myötä myös sitä tukevien liittymien kysyntä on kasvanut.

”Gigantti tarjoaa ainoana toimijana Suomessa kaikkien kolmen pääoperaattorin tuotteita, mikä tekee puhelinpaketin päivittämisestä kuluttajalle helppoa. Saman katon alta saa taskuunsa sekä uusinta 5G-teknologiaa hyödyntävän puhelimen että käyttöä tukevan liittymän”, Pesonen sanoo.

Samsungin odotettu uutuuspuhelin markkinoille helmikuussa

Tammikuun myydyimmät puhelimet -listan kärkipäässä loistavat etenkin vuoden 2021 loppupuolella julkaistut puhelimet. Samsungin, Motorolan ja iPhonen vanhemmat mallit sen sijaan menettivät markkinaosuuttaan.

Lähitulevaisuudessa on kuitenkin odotettavissa merkittäviä lanseerauksia, jotka voivat muuttaa markkinoiden dynamiikkaa. Samsung julkaisee uuden Galaxy-puhelinvalikoimansa 9. helmikuuta. Kevään aikana on odotettavissa muitakin uutuuksia alan isoimmilta toimijoilta.

Top 10 -lista

  1. OnePlus Nord CE (2.)
  2. Apple iPhone 12 (4.)
  3. Apple iPhone 13 (8.)
  4. Samsung Galaxy A52s (3.)
  5. OnePlus Nord 2 (7.)
  6. Samsung Galaxy A32 (5.)
  7. Motorola G30 (-)
  8. Samsung Galaxy A02 (-)
  9. Motorola G60s (9.)
  10. Apple iPhone 11 (-)

Lähde: Gigantti / MyNewsDesk


Huulipuna vai kuulokkeet – Huawei FreeBuds Lipstick -kuulokkeet ovat täällä.

Huawei on tuonut myyntiin uudet FreeBuds Lipstick -kuulokkeet. Ensiluokkainen muotoilu yhdistyy huipputeknologiaan uniikeissa nappikuulokkeissa, jotka tarjoavat kuluttajalle äänen kauneutta niin erinomaisen kuuntelukokemuksen kuin muotoilunkin osalta.