Gigantin talvilomakaudessa korostuvat hyvinvointi ja ulkoilu sekä tietenkin pelaaminen. Hyvinvointitrendi ei näy pelkästään olemassa olevien tuotteiden myynnissä, vaan markkinoille on tullut kokonaan uusia tuotekategorioita, kuten kotimainen WellO2-hengitysharjoituslaite ja erilaiset lihashuoltovasarat. Pelaamisessa puolestaan panostetaan entistä enemmän koko perheen elämykselliseen pelikokemukseen

Loma on ihmisen parasta aikaa, ja tämä pätee myös talvilomaan. Vietti talvilomansa sitten kotona tai matkoilla, tärkeintä on yhdessäolo, rentoutuminen ja tietenkin se, että kerrankin on aikaa käydä huolella läpi Fortniten side questejä (eli pelin sivujuonia).

Suomen suurimmassa elektroniikkaketjussa Gigantissa lomakausi näkyy etenkin hyvinvointiin ja vapaa-aikaan liittyvien tuotteiden kysynnän kasvuna. Gigantin hyvinvointituotteista vastaava myyntipäällikkö Tuomas Ollila kertoo, että käytännössä kaikkien omaan hyvinvointiin liittyvien tuotteiden myynti on kasvanut jo muutaman vuoden ajan.

”Tämä näkyy niin sähköhammasharjojen kuin aktiivirannekkeiden suosiona. Eikä kiinnostus näy pelkästään kasvaneena kysyntänä, vaan myös kokonaan uusina tuotekategorioina, joita ei ole aiemmin ollut markkinoilla ollenkaan”, hän kertoo.

Tällaisia ovat esimerkiksi viimeisen vuoden aikana trendanneet hengitysharjoituslaitteet ja lihashuoltovasarat. Hengitysharjoituslaitteella voi valmistaa hengityselimistöä harjoitukseen, ja lihashuoltovasara puolestaan auttaa lihaksia palautumaan.

Kotimainen WellO2 parantaa hapenottokykyä ja kosteuttaa hengitysteitä

Gigantissa myynnissä olevista hengitysharjoituslaitteista ehdottomasti suosituin on kotimainen WellO2. Sitä käyttävät Suomen maailmancup-tason hiihtäjät, mutta laite sopii hyvin myös kotikäyttöön.

”WellO2:n avulla voi kosteuttaa talvi-ilman kuivattamia hengitysteitä, harjoittaa keuhkoja ja parantaa hapenottokykyä. Talviurheilukauden lisäksi sen toinen sesonki on siitepölykausi, koska sen avulla voi myös helpottaa hengitysteiden allergiaoireilua”, Ollila kertoo.

Myös lihashuoltovasara sopii niin peruskuntoilijan kuin ammattiurheilijan työkalupakkiin. Jos talviloma houkuttelee lisäämään hiihtokilometrejä urakalla, voi lihashuoltovasara olla hyvä apu tukkoisten lihasten palautteluun.

”Lihashuoltovasaran avulla voi käsitellä niin toimistotyön kuin urheilun jumittamia lihaksia. Myös fysioterapeutit ja hierojat hyödyntävät sitä työssään, kun käsiteltävänä on esimerkiksi ammattiurheilijan tavallista suurempi lihasmassa.”

Ollila toteaa, että hyvinvointiin ja kuntoiluun liittyvien tuotteiden kysyntä kasvaa heti, kun säät suosivat liikkumista tai lomakausi lisää ihmisten vapaa-aikaa.

”Luminen talvi näkyy muuallakin kuin suksikaupassa.”

Perheissä voi olla pelaajia jo kahdessa sukupolvessa

Talvilomaviikkojen sisäpelejä ajatellen Gigantissa järjestetään Gaming-viikot 14.–27. helmikuuta. Kampanjalla halutaan tuoda esiin, että lähes jokainen meistä on nykyään tavalla tai toisella pelaaja.

Pelaaminen mielletään usein lasten ja nuorten harrastukseksi, mutta meillä näkyy asiakkaissa yhä enemmän perheitä, joille pelaaminen on lasten ja vanhempien yhteinen harrastus. Usein myös unohdetaan, että PC- ja konsolipelien lisäksi erilaiset mobiilipelit ovat niin ikään pelaamista”, Gigantin myyntipäällikkö Sami Kinnunen kertoo.

Kinnusen mukaan pelaamisen tuotetrendeissä näkyy edelleen PC-pelaamisen suosion kasvu. Pelaamiseen tarkoitettujen tietokoneiden ja näyttöjen lisäksi kysyntää on erilaisille tarvikkeille, kuten headseteille, näppäimistöille ja hiirille.

”Monissa perheissä pelaajia on jo kahdessa sukupolvessa, jolloin myös laadukkaisiin pelivälineisiin panostetaan tavallista enemmän. Esimerkiksi virtuaalitodellisuus on tulossa yhä vahvemmin markkinoille. Pelaamiseen aivan uuden ulottuvuuden tuovat Oculus Quest 2 -VR-lasit ovat vuositasolla yksi myydyimmistä tuotteistamme”, Kinnunen kertoo.

Varsinaiseksi perheen yhteiseksi pelikonsoliksi Kinnunen nostaa Nintendo Switchin. Sen etu on kätevä koko ja joustavuus. Halutessaan sen voi jopa ottaa talvilomareissuun mukaan.

Kinnunen kuitenkin muistuttaa, että ihan kaikkea aikaa ei talvilomallakaan kannata käyttää pelaamiseen.

”Ensin kannattaa käydä tunti hiihtämässä ja vasta sitten pelata. Pelikin sujuu paremmin, kun on saanut veren kiertämään.”

Lähteet: Gigantti