Elisan 5G-verkko laajenee Askolaan ja Lopelle

Elisan 5G-verkko jatkaa laajenemistaan Etelä-Suomessa: viimeisimpänä uuden sukupolven mobiiliverkko on avattu Uudellamaalla Askolassa ja Kanta-Hämeessä Lopella.

5G-verkko on ensimmäisenä saatavilla Askolassa Silakanojan alueella ja laajenee kevään aikana keskustan ja Juornaankylän alueille. Lopella 5G-verkko avautuu ensimmäisenä keskustan ja Pilpalan alueille. Elisan 5G-verkon alueella asuu kaikkiaan jo yli 4 miljoonaa suomalaista.  

– Nyt kun yli 70 % suomalaisista asuu jo 5G-verkon alueella, voidaan sanoa, että uudesta teknologiasta on tullut arkipäivää. Kuluttajille 5G tarkoittaa arkeen lisää sujuvuutta digitaalisten palvelujen käyttöön. Samalla 5G antaa myös yhä useammalla yritykselle mahdollisuuden kehittää toimintaansa uuden teknologian avulla. Suomessa onkin lähdetty aktiivisesti tutkimaan 5G:n mahdollisuuksia liiketoiminnan näkökulmasta, kertoo Elisan Uudenmaan aluejohtaja Sanna Sarpila.

5G-yhteyden voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää reitittimellä kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienyrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G-verkko mahdollistaa aiempaa merkittävästi nopeammat mobiiliyhteydet ja edeltäjiinsä verrattuna moninkertaisen verkon kapasiteetin. Suomessa kapasiteettia tarvitaan, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa.

Kaikkiaan Elisan 5G-verkko on saatavilla nyt 158 paikkakunnalla Suomessa.

Lähde: Elisa