Uusi MobilePayKuva: MobilePay

MobilePay on yksi Suomen suosituimmista mobiilimaksupalveluista. Se mahdollistaa helpot ja nopeat maksut niin ystäville kuin yrityksillekin. Uusi MobilePay -sovellus julkaistaan 23. tammikuuta 2024. Sovelluksessa on useita muutoksia, jotka parantavat sen turvallisuutta ja käyttökokemusta.

Turvallisuuden parantamiseksi

Uusi MobilePay-sovellus parantaa turvallisuutta useilla tavoilla. Ensinnäkin koko käyttäjän nimi tulee näkymään kaikissa maksutapahtumissa. Tämä helpottaa huijausten havaitsemista. Toiseksi käyttäjät voivat halutessaan estää toisia käyttäjiä. Tämä auttaa ehkäisemään häirintää ja huijauksia. Kolmanneksi sovelluksen käyttö on rajattu yhteen laitteeseen kerrallaan. Tämä parantaa tietoturvaa ja estää luvattoman käytön.

Käyttökokemuksen parantamiseksi

Uusi MobilePay-sovellus parantaa käyttökokemusta useilla tavoilla. Ensinnäkin sovelluksen ulkoasu ja käyttöliittymä on uudistettu. Sovellus on nyt helpompi käyttää ja selkeämpi. Toiseksi sovellukseen on lisätty uusia ominaisuuksia, kuten mahdollisuus lähettää rahaa useammalle vastaanottajalle kerrallaan. Kolmanneksi sovelluksen ominaisuudet on integroitu Vipps-sovellukseen, joten voit käyttää niitä myös Norjassa ja Tanskassa.

Kuinka päivittää uusimpaan versioon

Jos puhelimesi päivittää sovellukset automaattisesti, sinun ei tarvitse päivittää sovellusta erikseen. Kirjaudu sovellukseen tunnusluvullasi ja seuraa ohjeita. Jos puhelimesi ei päivitä sovelluksia automaattisesti, siirry sovelluskauppaan ja päivitä MobilePay. Mikäli MobilePay ei toimi, suosittelemme lataamaan sen uusiksi ja kirjautumaan uudelleen vahvalla tunnistautumisella.

Lisätietoa uudesta sovelluksesta

Uusi MobilePay-sovellus on merkittävä päivitys, joka parantaa sovelluksen turvallisuutta ja käyttökokemusta. Sovellus on nyt turvallisempi ja helpompi käyttää, ja se sisältää uusia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä entistäkin monipuolisemman.

MobilePayn käyttökatko

MobilePayn vanhassa sovelluksessa on käyttökatko 21.-23. tammikuuta. Katso ohjeet, miten varmistat käyttökokemuksesi jatkumisen.

Käyttökatkon aikana

 • Uuden käyttäjätilin luominen, käyttäjätilin poistaminen, nimen muuttaminen ja kortti- sekä tilitietojen muuttaminen eivät ole mahdollisia.
 • Voit käyttää MobilePayta normaalisti, jos olet jo luonut käyttäjätilin ja täyttänyt tiedot.

Uuden sovelluksen käyttöönotto

 • Uusi MobilePay julkaistaan 23. tammikuuta 2024.
 • Päivitä MobilePay uuteen versioon sovelluskaupasta.
 • Kirjaudu uuteen sovellukseen tunnusluvullasi tai pankkitunnuksilla.

Jatkossa voit käyttää MobilePayta yhdellä laitteella kerrallaan ja laitteen vaihtaminen edellyttää aina vahvaa tunnistaumista, esimerkiksi pankkitunnuksilla. Koko nimesi tulee olemaan näkyvillä, kun lähetät tai vastaanotat rahaa – halutessasi voit myös estää muita käyttäjiä.

Uudet ominaisuudet

Uusi MobilePay sisältää seuraavat uudet ominaisuudet:

 • Oma QR-koodi

Uuden MobilePayn avulla voit luoda oman QR-koodin, jonka avulla muut käyttäjät voivat lähettää sinulle rahaa tai pyytää sinulta rahaa. QR-koodin luominen on helppoa: avaa MobilePay-sovellus, napauta ”Rahan lähettäminen” ja valitse ”Oma QR koodi”.

 • Koko virallinen nimi näkyy sovelluksessa

Uudessa MobilePayssa koko virallinen nimesi näkyy sovelluksessa, kun lähetät tai vastaanotat rahaa. Tämä parantaa turvallisuutta ja helpottaa muiden käyttäjien tunnistamista.

 • Chat

Uusi MobilePay sisältää myös chat-toiminnon, jonka avulla voit keskustella muiden käyttäjien kanssa. Chat-toimintoa voidaan käyttää esimerkiksi rahasiirtojen sopimiseen tai muiden asioiden keskustelemiseen.

 • Rahalahjat

Uudessa MobilePayssa voit lähettää rahalahjoja muille käyttäjille. Rahalahjan lähettäminen on helppoa: avaa MobilePay-sovellus, napauta ”Rahan lähettäminen” ja valitse ”Rahalahja”.

 • Turvallisuus

Uusi MobilePay on entistäkin turvallisempi kuin vanha versio. Sovelluksessa on esimerkiksi uusi vahva tunnistautuminen, joka edellyttää aina pankkitunnuksilla tunnistautumista, kun vaihdat laitetta.

Parannuksia

Uusi MobilePay sisältää myös useita parannuksia vanhaan versioon verrattuna. Näitä parannuksia ovat esimerkiksi:

 • Uusi ulkoasu

Uusi MobilePay on saanut uuden, modernin ulkoasun, joka on helppokäyttöisempi.

 • Nopeampi suorituskyky

Uusi MobilePay on nopeampi kuin vanha versio.

 • Parempi käytettävyys

Uusi MobilePay on helpompi käyttää kuin vanha versio.

Lisäksi voit estää toisen käyttäjän sovelluksessa sekä pääset kirjautumaan sovellukseen tunnusluvulla tai biometrisellä tunnisteella.

Lisää uudesta MobilePay sovelluksesta löydät MobilePayn -omilta verkkosivuilta.

Lue myös nämä artikkelimme:
Puhelimella maksaminen
Pikasiirto
QR koodi
Digimarkkinointi
Bluetooth kuulokkeet