Samsung Galaxy A53 5G ja A33 5G

Samsung on julkaissut tänään uudet edullisen hintaluokan Galaxy A53 5G- ja Galaxy A33 5G -älypuhelimet, jotka sisältävät tuoreimpia Galaxy-innovaatioita. Tuoreissa Galaxy A -sarjalaisissa on täysin uusi prosessori, Galaxy-tekoälykamera, suuri näyttö ja jopa kahden päivän akunkesto. Tyylikkäästi muotoillut Galaxy A53 ja Galaxy A33 ovat 5G-puhelimia ja niissä on erinomaiset tietoturvaominaisuudet. Molempiin puhelinmalleihin kuuluvat myös Samsungin One UI- ja Android OS -päivitystuet sekä jatkuvat tietoturvapäivitykset.

“Jokainen ansaitsee päästä käsiksi huippuominaisuuksiin ja tyylikkääseen muotoiluun. Uusin Galaxy A -sarjamme mahdollistaa sen nyt entistä useammalle ja entistä helpommin, ja tulee varmasti jatkamaan edelleen yhtenä suomalaisten suosikkiälypuhelintuoteperheenä”, kertoo Mika Engblom, Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja.

Upeita kuvia kaikissa tilanteissa

Galaxy A53 5G ja Galaxy A33 5G -älypuhelimien edistyneet kamerat ovat täynnä monia tehokkaita Galaxy S -sarjasta tuttuja ominaisuuksia. Galaxy A53 5G:n neloiskamerajärjestelmässä on 64 megapikselin pääkamera OIS- ja VDIS-tekniikalla, jolla saa huippulaadukkaita kuvia kaikissa tilanteissa. Myös korkearesoluutioinen 32 megapikselin etukamera toimii mainiosti laadukkaiden selfieiden ottamiseen.

Uudella 5 nanometrin prosessorilla ja Galaxy A -sarjan innovatiivisella tekoälyllä varustettu kamera saa jokaisesta kuvasta upean näköisen – jopa heikossa valaistuksessa. Parannettu yötila yhdistää kerralla automaattisesti jopa 12 kuvaa, joten pimeässä tai hämärässä otetut kuvat näyttävät selkeiltä ja niissä on vähemmän kohinaa. Videokuvauksessa kamera säätää kuvataajuutta automaattisesti, jonka ansiosta videokuva on kirkas ja selkeä myös hämärässä.

Parannettu muotokuvatila tallentaa sekä syvyyden että kuvattavan kohteen ääriviivat entistä tarkemmin kahden kameran ja tehokkaan tekoälyn ansiosta. Fun-tilassa kuviin voi lisätä leikkisiä suodattimia ja tehosteita, jotka toimivat myös ultralaajakulmaobjektiivin kanssa. Photo Remaster -ominaisuus antaa uutta elämää vanhoihin valokuviin käyttämällä sopivia valaistus- ja resoluutioasetuksia, ja Object Eraser pystyy poistamaan objekteja kuvista.

Kuva: Samsung

Vakuuttava näyttö

Samsung Galaxy A53 5G:n 6,5 tuuman Super AMOLED -näytön virkistystaajuus on 120 hertsiä, kun taas Galaxy A33 5G:ssä on 6,4 tuuman Super AMOLED -näyttö 90 hertsin virkistystaajuudella. Lisäksi uusi Galaxy A -sarja on nyt varustettu jopa kahden päivän akun kestolla ja 25 watin pikalataustuella. Uusi Galaxy A-sarjan ATC-algoritmi varmistaa, että kaikki näytön yksityiskohdat pääsevät esiin.

Moderni ja kestävä muotoilu

Galaxy A -sarja on suunniteltu moderniksi ja kestäväksi. Laitteen kapea runko ja Ambient Edge -muotoilu yhdistävät kamerat saumattomasti puhelimeen. Galaxy A53 5G:n ja Galaxy A33 5G:n näytön Corning® Gorilla® Glass5 -lasi ja IP67-luokiteltu veden- ja pölynkestävyys parantavat puhelimen käytettävyyttä arjessa.

Samsung esitteli elokuussa 2021 mobiilituotteilleen kestävyystavoitteet, jotka se pyrkii saavuttamaan vuoteen 2025 mennessä. Tavoitteillaan Samsung sitoutuu toteuttamaan konkreettisia toimenpiteitä tuotteidensa parantamiseksi. Galaxy A-sarja on osa tätä työtä, sillä pakkauksesta on poistettu virtapistoke, mikä pienentää pakkauksen kokoa. Pakkauksessa on myös FSC-sertifioitua paperia, kun taas laitteen sivupainikkeissa ja SIM-korttipaikoissa on käytetty kierrätysmateriaalia (ns. post-consumer materials, PCM).

Molemmille laitteille taataan jopa neljän sukupolven One UI- ja Android OS -päivitykset ja jopa viiden vuoden tietoturvapäivitykset. Näiden ominaisuuksien avulla käyttäjät voivat myös hyödyntää uusimpia ohjelmistoja.

Kuva: Samsung

Yhdistetty ja turvallinen kokemus

Uusi Galaxy A -sarja pitää huolen, että data ja tiedot pysyvät suojattuna Samsung Knoxin ja Secure Folderin avulla. Private Sharea hyödyntäen käyttäjät voivat hallita tarkasti, kenellä on pääsy tiedostoihin.

Galaxy A53 5G ja A33 5G toimivat saumattomasti muiden Samsung-laitteiden kanssa ja mukautuvat täydellisesti osaksi Samsung Galaxy -ekosysteemiä. Esimerkiksi liittämällä puhelimen Galaxy Buds Pro -kuulokkeisiin on mahdollista kokea 360-äänitekniikkaa 3D-äänellä. Sama toiminnallisuus on pian saatavilla myös Galaxy Buds2- ja Buds Live -kuulokkeissa. Galaxy A -sarja voidaan liittää myös Windows-tietokoneeseen Link to Windows-sovelluksella, jotta voit helposti kopioida ja siirtää tiedostoja tai vastata puheluihin ja tekstiviesteihin.

Hinta ja saatavuus

Uusi Galaxy A -sarja tulee saataville valituille jälleenmyyjille ja samsung.com-sivustolle huhtikuussa. Galaxy A53 5G on saatavana kahdessa eri muistikoossa, 128 Gt ja 256 Gt.

Galaxy A33 5G:n suositushinta: 369 €

Galaxy A53 5G:n (128 Gt) suositushinta: 449 €

Galaxy A53 5G:n (256 Gt) suositushinta: 499 €

Huipputarjous ennakkotilaajille:

Jos ennakkotilaat Galaxy A53 5G:n, saat Galaxy Buds Live -kuulokkeet (Mystic Black) kaupan päälle (arvo 169 €). Galaxy A53 5G:n ennakkotilaajan tarjous on voimassa 17.-31.3.2022.

Tekniset tiedot

Tekniset tiedot
Galaxy A33 5GGalaxy A53 5G
Näyttö6,4-tuumainen FHD+ Super AMOLED90 Hz Infinity-U-näyttö6,5-tuumainen FHD + Super AMOLED120 Hz Infinity-O-näyttö
*Diagonaalisesti mitattuna näytön koko on 6,4″ täydessä suorakulmiossa ja 6,2″ pyöristetyillä kulmilla. Todellinen katselualue on pienempi pyöristetyistä kulmista ja kameran aukosta johtuen.*Diagonaalisesti mitattuna näytön koko on 6,5″ täydessä suorakulmiossa ja 6,3″ pyöristetyillä kulmilla. Todellinen katselualue on pienempi pyöristetyistä kulmista ja kameran aukosta johtuen.
Mitat ja paino74,0 × 159,7 x 8,1 mm, 186 g74,8 × 159,6 × 8,1 mm, 189 g
KameraTakakamera· Ultralaajakulma: 8 MP F2.2· Pääkamera: 48 MP F1.8 OIS· Syvyys: 2 MP F2.4· Makro: 5 MP F2.4Etukamera· 13 MP F2.2Takakamera· Ultralaajakulma: 12 MP F2.2· Pääkamera: 64 MP F1.8 OIS· Syvyys: 5 MP F2.4· Makro: 5 MP F2.4Etukamera· 32 MP F2.2
ProsessoriOcta-core (2,4 GHz, 2 GHz)
Muisti ja tallennustilaRAM: 6 GBTallennustila: 128 GBmicroSD: 1 teratavuun astiRAM: 6/8 GBTallennustila: 128/256 GBmicroSD: 1 teratavuun asti
*RAM-muisti ja sisäisen muistin kapasiteetti voivat vaihdella markkina- ja operaattorikohtaisesti. Todellinen tallennuskapasiteetti voi vaihdella esiasennetun ohjelmiston mukaan.**MicroSD-kortti myydään erikseen, saatavuus voi vaihdella markkina-alueesta riippuen
Akku5 000 mAh (tyypillisesti)* Tyypillinen arvo, joka on testattu kolmannen osapuolen laboratorio-olosuhteissa. Tyypillinen arvo on arvioitu keskiarvo, jossa otetaan huomioon akun kapasiteetin poikkeama IEC 61960 -standardin mukaisesti testattujen akkunäytteiden välillä. Nimellinen (minimi)kapasiteetti on 4 860 milliampeeria.
Lataus25W pikalataus*Seinälaturi myydään erikseen; käytä vain Samsungin hyväksymiä latureita ja kaapeleita. Älä käytä yhteensopimattomia, kuluneita tai vaurioituneita akkuja, latureita tai kaapeleita välttääksesi loukkaantumisen tai laitteen vaurioitumisen. Tukee jopa 25 watin pikalatausta. Lisätietoja laitteestasi löydät osoitteesta www.samsung.com
KäyttöjärjestelmäAndroid 12OneUI 4.1*Käyttöliittymän toimintojen, sovellusten ja palveluiden saatavuus voi vaihdella käyttöjärjestelmän versiosta ja markkinoista riippuen.
TietoturvaSamsung Knox
Verkko5G, LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4G+5GHz), Bluetooth® v 5.15G, LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax (2.4G+5GHz), Bluetooth® v 5.0
* Edellyttää optimaalista 5G-verkkoyhteyttä, saatavilla valituilla markkinoilla. Ota yhteyttä operaattoriisi saadaksesi tietoja saatavuudesta ja tiedoista. Lataus- ja suoratoistonopeudet voivat vaihdella sisällöntarjoajan, palvelinyhteyden ja muiden tekijöiden mukaan.
SensoritKiihtyvyysanturi, sormenjälkitunnistin, geomagneettinen anturi, gyro-anturi, valoisuusanturi, virtuaalinen läheisyysanturi, Hall-anturiKiihtyvyysanturi, sormenjälkitunnistin, geomagneettinen anturi, gyro-anturi, valoisuusanturi, läheisyysanturi
VedenkestävyysIP67* Perustuu testiolosuhteisiin, joissa laite on ollut 1 metrin syvyydessä makeassa vedessä jopa 30 minuuttia. Ei suositella käyttöä rannalla, uima-altaalla tai saippuavedessä. Suojattu vain alhaista vedenpainetta vastaan.

*Kaikki tässä asiakirjassa olevat toiminnot, ominaisuudet, tekniset tiedot ja muut tuotetiedot, mukaan lukien, mutta niihin rajoittumatta, tuotteen edut, suunnittelu, hinnat, komponentit, suorituskyky, saatavuus ja ominaisuudet voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta.

Lähteet: Samsung / MyNewsDesk
Kuvat: Samsung