Samsung Neo QLED

Samsung julkisti uudet Neo QLED-, MICRO LED- ja Samsung OLED -mallistonsa sekä lifestyle-tuotteet ja -tarvikkeet juuri ennen CES® 2023 -tapahtumaa. Tämän vuoden valikoima sisältää teknisesti edistyksellisiä ja innovatiivisia tuotteita, joissa keskitytään lisääntyneisiin yhteysmahdollisuuksiin ja yksilöityihin käyttökokemuksiin.


Samsungin laaja valikoima antaa käyttäjille mahdollisuuden luoda päivittäin käyttämillään laitteilla räätälöityjä käyttökokemuksia entistä intuitiivisemmalla teknologialla. Tänä vuonna Samsung ottaa askeleen pidemmälle yksinkertaistaakseen kuluttajien jokapäiväistä elämää integroimalla useita laitteita ekosysteemiinsä SmartThings-älykotialustan avulla.


”Vuonna 2023 venytämme innovaatioiden rajoja voidaksemme tarjota käyttäjille sekä ensiluokkaisen kuvanlaadun että erilaisten tarpeiden ja kotien mukaisesti räätälöitävissä olevan laitekokemuksen. Edistyksellisen teknologian ja uusien intuitiivisten toimintojen ansiosta viihde on entistä helpommin saatavilla ja se on nautinnollisempaa”, kertoo Markus Nummisalo, Samsung Suomen TV- ja audiotuotteiden myyntijohtaja.


Parempi premium-kokemus Neo QLED:llä


Samsungin uusimmat Neo QLED 8K- ja 4K -televisiot tarjoavat kuluttajille ensiluokkaisia vaihtoehtoja kaikkiin tarpeisiin. Neo QLED -kuvanlaadun takaa Samsungin edistyksellinen Neural Quantum –prosessori, joka tukee Quantum Mini LED -tekniikalla varustettua televisiota 14-bittisellä prosessoinnilla ja tekoälyyn pohjautuvalla skaalauksella. Tämä mahdollistaa ominaisuudet, kuten Shape Adaptive Light Controlin ja Real Depth Enhancer Pron, jotka tarjoavat kolmiulotteisen ja todentuntuisen kuvan.

Samsungin vuoden 2023 Neo QLED:ssä on korkearesoluutioinen näyttöpaneeli ja Samsungin patentoitu algoritmi, joka mahdollistaa Samsungin uuden Auto HDR Remastering -toiminnon. Se käyttää tekoälypohjaista syväoppimistekniikkaa analysoimaan ja soveltamaan reaaliaikaisia High Dynamic Range (HDR) -tehosteita Standard Dynamic Range (SDR) -sisältöön kohtauspohjaisesti, mikä tekee SDR-sisällöstä kirkkaampaa ja elävämpää.


SmartThings-käyttäjien ei enää tarvitse ostaa erillistä SmartThings-sovitinta Zigbee- ja Thread-laitteiden yhdistämiseksi ja ohjaamiseksi, sillä vuodesta 2023 alkaen SmartThings Zigbee & Matter Thread One-Chip -moduuli on suoraan sisäänrakennettuna Samsungin laitteisiin. Parhaan verkkokokemuksen saavuttamiseksi SmartThings synkronoi laitteet automaattisesti, mikä helpottaa sekä Samsung-laitteiden, kolmansien osapuolten laitteiden ettäIoT-laitteiden[1] hallintaa sujuvan yhteyden muodostamiseksi.

 • Chat Together: Käyttäjät voivat helposti liittyä live-chat-ryhmään jakaakseen ajatuksiaan ja reagoidakseen reaaliajassa muiden samaa sisältöä katsovien kanssa.
 • ConnecTime: Helpottaa videopuhelujen vastaanottamista yhdistetyiltä laitteilta tarjoamalla suuremman alustan videopuheluille televisiossa ja saumattoman siirtymisen pienempään laitteeseen, jos käyttäjän on esimerkiksi siirrettävä puhelu toiselle näytölle.
 • 3D Map View: Samsungin 3D Map View tarjoaa käyttäjille lintuperspektiivinäkymän omasta kodistaan ja kaikista SmartThings-laitteista, jotta käyttäjät voivat hallita ja valvoa yhdistettyjä laitteita.

Laajennetut katseluvaihtoehdot MICRO LED- ja Samsung OLED -televisioilla

Vuoden 2023 MICRO LED -mallisto tarjoaa uusia malleja 50-140 tuuman kokovaihtoehdoissa[2] tuoden käyttäjille laajan kokovalikoiman erinomaisella kuvanlaadulla ja ensiluokkaisella näyttökokemuksella. Modulaarisen luonteensa ansiosta MICRO LED ei ole sidottu muotoon, kuvasuhteeseen tai kokoon, joten se on täysin muokattavissa käyttäjän haluamaan kokonaisuuteen. Lisäksi se on kehyksetön, mikä tekee näytön ja tosielämän välisestä rajasta saumattoman kokoonpanosta riippumatta.

Samsungin vuoden 2023 OLED-mallisto on nyt saatavilla 55:n, 65:n ja uusissa, erittäin suurissa 77:n tuuman kokovaihtoehdoissa. Samsungin uusin OLED-mallisto sisältää Quantum Dot -teknologian, joka on kehitetty Samsungin Neo QLED:lle sekä Neural Quantum -prosessorin, jotka säilyttävät OLED-tekniikan ydinvahvuudet ja parantavat samalla kirkkautta ja värejä.


Laajennettu valikoima sisältää144 Hz:n virkistystaajuuden sekä kaikki Samsungin älykkäät ominaisuudet, mukaan lukien Samsung Gaming Hubin. Ensimmäistä kertaa OLED-televisiossa on nyt myös AMD:n FreeSync Premium Pro -sertifikaatti, joka takaa parhaan mahdollisen OLED-pelikokemuksen.


Samsung TV Plus tulee saataville kaikkiin Samsungin älytelevisioihin. Ilmainen, mainoksilla tuettu TV- (FAST) ja tilausvideopalvelu tarjoaa maailmanlaajuisesti yli 1 800 kanavaa, mukaan lukien yli 50 omistettua kanavaa 24 eri maahan ja 465 miljoonaan laitteeseen maailmanlaajuisesti Samsungin televisioissa ja mobiililaitteissa. Palvelu on täysin ilmainen eikä vaadi latauksia, tilauksia tai lisälaitteita.


Tutustu uuteen pelimaailmaan Samsung Gaming Hubin avulla


Samsung Gaming Hub on uusi alusta pelaamiseen Samsungin älytelevisioiden kautta, ja se tarjoaa käyttäjille rajattoman pääsyn tuhansiin suosikkipeleihin eri yhteistyökumppaneilta, kuten Xbox, NVIDIA GeForce Now, Amazon Luna ja Utomik, ilman latausta, tallennusrajoituksia tai konsoleita. Pelaajien tarvitsee vain käynnistää televisio ja aloittaa pelaaminen, mikä luo intuitiivisen pelikokemuksen.


Viime vuonna lanseerattu Samsung Gaming Hub tarjoaa erittäin korkean kuvanlaadun ja täysin uuden tavan lähestyä pelaamista moniajo-ominaisuuksien, laajennettujen kumppanuuksien ja 4K-suoratoiston avulla. Pelaajat voivat jopa katsoa usean tyyppistä sisältöä samanaikaisesti.


Vuonna 2023 GameBar 3.0:n päivitykset sisältävät MiniMap Sharing[3]– ja Virtual Aim Point -toiminnot, jotka parantavat kaikentyyppisten pelaajien kokemusta. MiniMap Sharing -toiminnon avulla pelaajat voivat silmäillä nopeasti pelinsä minikarttaa millä tahansa näytöllä, kun taas FPS-peleihin suunniteltu Virtual Aim Point mahdollistaa tähtäimen näkemisen selkeämmin missä tahansa pelissä täydellisen laukauksen saavuttamiseksi.


Samsung Gaming Hub on saatavilla myös Samsungin äly- ja pelinäytöille – mukaan lukien Odyssey-sarja. Odyssey Arkin avulla pelaajat voivat kääntää näyttöään pysty- tai vaakasuunnassa ja nauttia mukaansatempaavasta pelaamisesta 55 tuuman ja 1000R-kaarevuuden näytöllä ja tehokkaalla äänellä.

Päivitetty Lifestyle-valikoima ja uusia ominaisuuksia


Erilaisten elämäntyylien tarpeet muuttuvat jatkuvasti. Samsung esittelee uusia lifestyle-tuotteita ja -ominaisuuksia nostaakseen käyttökokemuksen uudelle tasolle, jotta käyttäjät voivat mukauttaa omia katselukokemuksiaan.

 • The Premiere 8K: Vuonna 2023 Samsung esittelee uuden The Premiere 8K –laserprojektorin. The Premiere on Samsungin Ultra short throw -projektori, joka on nyt saatavilla 8K-mallina ja joka tarjoaa saman suuren näytön, entistä korkeammalla resoluutiolla. Se tukee 150 tuuman näytön enimmäiskokoa ja tarjoaa massiivisen näytön erinomaisella resoluutiolla.
 • The Freestyle Smart EDGE Blending -ominaisuudella: The Freestyle on joustava laite, jonka avulla käyttäjät voivat katsoa mitä tahansa missä tahansa. Vuonna 2023 julkaistaan uusi Smart EDGE Blending -ominaisuus, jonka avulla käyttäjät voivat käyttää kahta laitetta yhdessä ja katsella sisältöä 21:9-kuvasuhteella ilman manuaalista kohdistusta tai säätöä. The Freestyle -projektorin 2023-versio tukee myös Samsung Gaming Hubia.
 • Uusi käyttöliittymä ja lisävarusteet: Samsung esittelee vuonna 2023 uuden ja parannellun Samsung Art Storen, jossa on uusia ominaisuuksia, kuten yksinkertaistettu esikatselu ja laajennettu sisältötarjonta, jotka jäljittelevät galleriassa tai museossa vierailua. Modernia ja ylellistä ulkoasua varten The Frameen tulee saataville myös metalliset kehykset. Samsungin uusin televisiomallisto voidaan asentaa myös Auto Rotating Wall Mount & Stand -jalustalle, joka tuo The Sero -mallista tunnetun automaattisen näytön käännön ja pystysuuntaisen käyttökokemuksen myös muihin TV-malleihin, mukaan lukien The Frame- ja Neo QLED -malleihin.


Jokapäiväistäkestävää kehitystä Samsungin näytöillä


Uusimman, vuonna 2022 julkistetun ympäristöstrategiansa mukaisesti Samsung työskentelee kumppaneiden ja asiakkaiden kanssa lisätäkseen ympäristötietoisuutta ja pyrkii vähentämään tuotteiden ympäristövaikutuksia. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Samsung pyrkii virtaviivaistamaan valmistusprosessia ja vähentämään pakkausmateriaalien määrää. Alta voit lukea lisää konkreettisista toimenpiteistä, jotka ovat osa työtä.

 • Kierrätysmateriaalit: Vuoden 2023 mallistossa Samsung korvaa 20 prosenttia SolarCell Remote -kaukosäätimen kiinnikkeistä kierrätetyllä merimuovilla. Lisäksi piirilevyn pääosissa käytetään kierrätettyjä alumiinitölkkejä ja kuparia, jotka korvaavat noin 12 prosenttia alkuperäisistä materiaaleista verrattuna aikaisempiin vastaaviin malleihin.
 • Tekoälyn energiansäästötila: SmartThings-sovelluksen kautta Samsungin 2023-televisiot tukevat tekoälyn energiansäästötilaa (AI Energy Saving Mode), joka auttaa käyttäjiä säästämään enemmän energiaa uusilla tavoilla. Televisioiden SmartThings Energy Service -ominaisuus auttaa vähentämään energiankulutusta yksinkertaisilla muutoksilla, kuten laittamalla tietyt laitteet automaattisesti energiansäästötilaan, kun niitä ei käytetä. 3D Map View -näkymän avulla on helpompi saada kokonaiskuva yhdistetyistä laitteista ja siten tuoda energiansäästöideoita käytäntöön.
 • Pakkaukset: Vuonna 2023 Samsungin TV-pakkaukset valmistetaan minimaalisella painomusteella, jotta sen valmistukseen kuluu vähemmän mustetta. Samsung käyttää myös paperiteippiä vähentääkseen muovin käyttöä pakkauksissaan. Lisäksi pakkauskokoja pienennetään ylimääräisten pakkausten vähentämiseksi.

Moniulotteinen äänimaisema ja äänenlaatu tekoälyllä


Ensiluokkainen näyttökokemus on täydellinen vain erittäin mukaansatempaavalla äänellä. Samsungin televisioissa on vaikuttavat sisäänrakennetut kaiuttimet, ja lisäksi Samsungin valikoimassa on myös erillisiä, tehokkaita äänentoistolaitteita ja ominaisuuksia, jotka tekevät katselukokemuksesta hyvin elokuvamaisen.

 • Äänen uudelleen masterointi tekoälyllä: Vuonna 2023 Samsungin lippulaivatelevisiot ja soundbarit tarjoavat Sound Remastering -ominaisuuden, joka käyttää tekoälyä uudelleen masteroidakseen jokaisen ääniobjektin. Tavoitteena on varmistaa äänten selkeys, mukaansatempaava surround-ääni ja että jokaisella komponentilla on juuri oikea äänenvoimakkuus.
 • Uudet soundbarit: Soundbarien lippulaivamallissa HW-Q990C:ssa on 11.1.4-kanavainen Dolby Atmos -äänentoisto. Erittäin ohut HW-S800B puolestaan tarjoaa tehokkaan, mukaansatempaavan äänen Dolby Atmos -laadulla 3.1.2-kanavaisesta laitteesta, joka on vain 40 mm korkea ja 38 mm syvä. Se on helppo sijoittaa minkä tahansa television yhteyteen ja se tarjoaa silti selkeän äänen voimakkaalla bassolla.
 • Q-Symphony: Tämän vuoden versio Q-Symphonysta tarjoaa uuden harmonian soundbarin ja television välille erittäin kehittyneellä äänellä, jossa soundbar käyttää television Neural Processing Unit -yksikköä äänisignaalien analysointiin ja jokaisen äänen ennennäkemättömän yksityiskohtaiseen käsittelyyn.

Tämä yleiskatsaus on yhteenveto Samsungin globaaleista uutisista, jotka esitellään CES 2023 -tapahtuman aikana. Mallien ja ominaisuuksien saatavuus Pohjoismaissa ja muilla alueille voi vaihdella. Lue lisää Samsungin tuotteista, jotka julkistettiin CES:ssä, vierailemalla Samsungin uutishuoneessa: https://news.samsung.com/global/

Lähde: Samsung


Muuta luettavaa muualta

Nettiruudun sisällöstä löydät paljon luettavaa sarjoista leffoista

Nettiruutu.fi sivusto tarjoaa uutisia, arvosteluita ja paljon muuta leffoista ja sarjoista. Sivustolla pääset lukemaan esimerkiksi c more , elisa viihde  ja paljon muuta uutisia. Lisää lyödät Nettiruutu.fi nettisivustolta.