StemDrop

Uusi kansainvälinen musiikkialusta StemDrop heijastaa Samsungin sitoutumista luovan ilmaisun vahvistamiseen. TikTokin käyttäjät voivat sen avulla löytää uutta musiikkia ja aloittaa maailmanlaajuisia musiikkiyhteistöitä. Julkaisun yhteydessä tuottaja Max Martin julkaisee lisäksi eksklusiivisen kappaleen, josta on mahdollista tehdä omia versioita.

StemDrop julkaistaan virallisesti 26. lokakuuta TikTokissa Simon Cowellin Syco Entertainmentin ja Universal Music Groupin luovalla ohjauksella sekä Samsungin tukemana. StemDrop antaa musiikintekijöille ennennäkemättömän mahdollisuuden tehdä yhteistyötä maailman parhaiden lauluntekijöiden kanssa. Ensimmäiseksi tämä onnistuu viisinkertaisen Grammy-voittaja Max Martinin ja hänen tuotteliaan hittitiiminsä Savan Kotechan ja Ali Payamin kanssa, jotka julkaisevat 60 sekunnin pätkän uudesta singlestään yksinoikeudella TikTokissa koko maailman miksattavaksi.

“Olemme innoissamme voidessamme vihdoin julkistaa StemDropin maailmalle. Viihteen, musiikin ja teknologian suurimpiin lukeutuvat tahot tehostavat yhdessä musiikin löytämistä hyödyntäen ennennäkemättömällä tavalla TikTokin voimaa. Päivittäin tuntemattomat artistit jakavat musiikkiaan TikTokissa löytääkseen maailmanlaajuisen yleisön. StemDrop nostaa nämä lahjakkuudet nyt valokeilaan toimien ponnahduslautana uralle”, sanoo TikTokin musiikin johtaja Ole Obermann.

”Hittikappaleet ovat kuin timantteja ja ne voivat muuttaa artistin uran yhdessä yössä. Joka päivä ladataan kymmeniä tuhansia kappaleita, ja tämä idea antaa artisteiksi pyrkiville mahdollisuuden tehdä yhteistyötä joidenkin maailman menestyneimpien lauluntekijöiden kanssa. Nähtäväksi jää mitä tapahtuu. Tiedän, että on monia uskomattoman lahjakkaita ihmisiä, jotka yrittävät erottua joukosta ja uskon, että tällä voi olla suuri merkitys”, toteaa Simon Cowell.

Samsungin historia muuntautuvan teknologian kehittämisessä tukee luovaa ilmaisua. Niin aloittelevat kuin nykyiset artistit voivat tehdä ja kuunnella StemDropejaan helposti käytössä olevilla laitteillaan, kuten esimerkiksi Samsungin tuoreimpia innovaatioita sisältävän Galaxy Z Flip4 -taittuvanäyttöisen älypuhelimen tai huippuluokan Hi-Fi-äänenlaadun omaavien Galaxy Buds2 Pro -kuulokkeiden avulla.

Max Martinin singlen julkaisun jälkeen TikTok-yhteisö pääsee miksaamaan kappaleen yksittäisiä komponentteja, kuten rumpuja, bassoa ja laulua TikTok Soundsin kautta. Samsungin kehittämä, mutta kaikille avoin StemDrop Music Mixer antaa tekijöille mahdollisuuden tuottaa kappaleesta omia versioita. Amerikkalainen Ari Elkins (@arijelkins), norjalainen Astrid S (@astridsofficial) ja englantilainen Your Boy Moyo (@yourboymoyo) on nimitetty StemDropin maailmanlaajuisiksi lähettiläiksi ja he isännöivät kaikkea päivittäistä sisältöä StemDropin TikTok-kanavalla.

Yhtenä älypuhelinteollisuuden globaalina johtajana Samsungilla on syvä ymmärrys siitä, miten ihmiset ilmaisevat itseään laitteidensa kautta. Nykyään ilmaisussa on kyse erityisesti lyhytmuotoisen sisällön tuottamisesta.

“Ymmärrämme, että viihde, kuten elokuvat, pelit ja musiikki on jännittävintä kehittyessään. Kumppanuus TikTokin, Syco Entertainmentin ja Universal Music Groupin kanssa on mielenkiintoinen vaihe, joka voi määritellä musiikin luomisen uudelleen. Olemme erittäin innoissamme voidessamme kehittää kasvavaa rooliamme musiikkiteollisuudessa sekä inspiroidessamme teknologisia innovaatioita”, sanoo Samsungin Euroopan markkinointijohtaja Benjamin Braun.

StemDropin virallinen TikTok-kanava (@StemDrop) julkaisee tänään useita videoklippejä juhlistaakseen lanseerausta ja herättääkseen TikTok-yhteisön kiinnostuksen.

Lähde: Samsung
Kuva: Samsung

LUE MYÖS:


Muuta luettavaa muualta:

Arman Alizad ja viidenkympin kriisi

Arman Alizad on tehnyt itsestään sarjan, jossa 50 vuotta täyttänyt Arman potee viidenkympin ikäkriisiä ja puhuu avoimesti sen tuomia vaikutuksia elämään.