Samsung paketoi Solve For Tomorrow -ohjelman ensimmäisen kierroksen

Samsung Electronics Nordic on torstaina saanut päätökseensä Solve For Tomorrow -ohjelman ensimmäisen kierroksen. Ohjelmassa on kyse merkittävästä investoinnista pohjoismaalaisiin nuoriin, ja sen tarkoituksena on auttaa 16–25-vuotiaita oppimaan teknologiasta, innovaatiosta ja kestävästä kehityksestä. Syksyn aikana 14 nuorta ympäri Pohjoismaiden on ohjelman kautta saanut mahdollisuuden oppia lisää tavoista, joilla luodaan myönteistä yhteiskunnallista muutosta. Hyper Islandin suunnitteleman, ainutlaatuisen interaktiivisen oppimiskokemuksen myötä nuoret ovat yksilöineet yhteiskunnallisen haasteen ja päässeet kehittämään siihen ratkaisua oman ideointinsa pohjalta. Voittaja saa 5000 euroa palkintorahaa ja mahdollisuuden jatkovalmennukseen.

Tämän vuoden voittajaksi on valittu ruotsalainen Lovisa Warg, 18. Hänen ideansa oli kehittää sovellus henkilöille, joilla on autismi, ADHD tai ADD. Sovelluksen tarkoituksena on luoda turvallinen alusta ja ympäristö, jossa kuka tahansa voi kokea yhteisöllisyyttä ja saada tukea arjen haasteisiin. Näin hän kommentoi Solve For Tomorrow -matkaansa:

– Matka on ollut uskomaton. Olen siitä äärimmäisen kiitollinen ja odotan innolla sitä, että pääsen aloittamaan unelmieni toteuttamisen, sanoo voittaja Lovisa Warg.

Solve For Tomorrow -ohjelmassa on kyse myönteisen yhteiskunnallisen muutoksen luomisesta teknologian ja innovaation keinoin. Ohjelma eroaa perinteisemmistä opetusmetodeista siinä, että sen keskiössä on suunnitteluajattelu. Kyse on käytännönläheisestä ja iteratiivisesta metodista, joka tuottaa innovatiivista ongelmanratkaisua ihmisten todellisiin tarpeisiin ja kanssakäymiseen muun maailman kanssa. Pohjoismainen ohjelma kehitettiin läheisessä yhteistyössä Samsungin yhteistyökumppanin Hyper Islandin kanssa.

– On mahtavaa saattaa pohjoismaalaisen Solve For Tomorrow -ohjelman ensimmäinen kierros historiankirjoihin. Siihen osallistuneet nuoret, eli tulevaisuuden muutoksentekijämme, ovat osoittaneet uskomatonta sitoutumista ja valtavaa nälkää myönteisen muutoksen oppimiselle, luomiselle ja kehittämiselle. He ovat näyttäneet, että tulevaisuus on erittäin hyvissä käsissä. Odotan jo innolla Solve For Tomorrow 2022 -ohjelmaa, jonka avulla me Samsungilla pääsemme entisestään kiihdyttämään nuorten mielenkiintoa teknologiaa ja innovaatiota kohtaan, sanoo Alexander Grimsen, Samsung Electronics Nordicin Corporate Citizenship Lead.

Haku Solve For Tomorrow 2022 -ohjelmaan avautuu ensi kuussa. Siihen voi hakea mukaan kuka tahansa 16–25-vuotias, joko itsenäisesti tai tiiminä. Osallistuminen on täysin maksutonta, eikä englannin kielen taidon lisäksi vaadi minkään tiettyjen, esimerkiksi aiempaan koulutus- tai työkokemukseen liittyvien, kriteereiden täyttämistä. Ohjelman voi suorittaa koulun tai työn ohessa. Hakijoita pyydetään määrittelemään ympäristöön, sukupuolten väliseen tasa-arvoon tai terveyteen ja hyvinvointiin liittyvä haaste sekä ratkaisuidea. Keskiössä on oppimismatka itsessään, eikä kilpailu. Kaikille osallistujille taataan valtavan hauska interaktiivinen oppimiskokemus, jonka päätteeksi heillä on uudenlaista tietoutta suunnitteluajattelusta, paljon uusia ystäviä sekä pääsy kontaktiverkostoihin, mikä voi johtaa työnsaantiin.

Lue lisää Solve For Tomorrow -ohjelmasta Samsungin omilta sivuiltaan.

Lähde: MyNewsDesk