Hyundai Motor Group esittelee uuden monikäyttöisen MobED -robotin

Mobile Eccentric Droid (MobED) -robotilla on neljä itsenäisesti liikuteltavaa pyörää sekä matala tasainen alusta, joka mahdollistaa monipuolisesti erilaisia käyttötarkoituksia. MobED-droidin alusta on suunniteltu vakautta ja ketterää liikkumista vaativiin käyttökohteisiin, ja sitä voi hyödyntää monimutkaisissa ja haastavissa ympäristöissä säädettävän akselivälin sekä joustavan käänneltävyyden ansiosta. Alusta soveltuu niin henkilöiden kuin esineiden kuljetukseen. MobED esitellään globaalisti CES 2022 -messuilla, missä Hyundai esittelee tulevaisuuden visioitaan sekä robotiikkaosaamistaan.

Hyundai Motor Group on paljastanut täysin uudenlaisen ja uraauurtavan MobED-robotin (Mobile Eccentric Droid), joka soveltuu monipuolisesti erilaisiin pienempiin kuljetustarpeisiin.

MobED koostuu tasaisesta neliskulmaisesta rungosta, johon on yhdistetty neljä suurta pyörää. Pyörissä on kussakin iskunvaimennus ja niiden suuntaa ja asentoa voidaan säätää täysin toisistaan riippumatta. Vakaa ja vaimennettu alusta mahdollistaa MobED-droidin liikuttelun monimutkaisissa ja ahtaissa ympäristöissä.

Olemme kehittäneet MobED-droidin haastamaan nykyisten robottien liikkumisrajoitukset ja maksimoimaan sen käytettävyyden kaupunkiympäristöissä parantamalla robotin liikkuvuutta dramaattisesti.

MobED on 67 senttimetriä pitkä, 60 cm leveä ja 33 cm korkea. Robotti painaa 50 kilogrammaa ja sen akseliväli vaihtelee 65 ja 45 senttimetrin välillä. Akseliväli säätyy pidemmäksi suurilla nopeuksilla ja pienenee matalilla nopeuksilla mahdollisimman ketterän liikkuvuuden takaamiseksi.

MobED-robotin suurin nopeus on 30 kilometriä tunnissa, ja 2 kWh:n akustolla käyttöaika on noin neljä tuntia. Kaikkiin neljään pyörään on liitetty kolme sähkömoottoria, jotka säätelevät pyörän kulkusuuntaa, kallistusta sekä nopeutta.

MobED mahdollistaa lukuisia erilaisia käyttötarkoituksia riippuen siitä, millainen lisävaruste alustan päälle kytketään. Itsenäisesti liikkuvana palvelurobottina alustaa voi käyttää niin sisä- kuin ulkotiloissa. Valmistaja uskoo robotin löytävän käyttöä esimerkiksi tavaratoimituksissa, opastustarkoituksissa sekä elokuvatuotannoissa.

MobED:in päälle on mahdollista lisätä myös henkilökuljetuksiin soveltuva istuinratkaisu. Tämä mahdollistaa robotin käyttämisen esimerkiksi liikuntarajoitteisten ja vanhusten kulkuneuvona.

MobED esitellään globaalisti CES 2022 -messuilla, missä Hyundai esittelee tulevaisuuden visioitaan sekä robotiikkaosaamistaan.

Lähde: News Cision

Katsoitko myös tämän?: Internet jatkaa muuttumista, reuna tuo turvaa ja komponentteja kaivataan

One thought on “Hyundai Motor Group esittelee uuden monikäyttöisen MobED -robotin”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *