Odyssey Neo

Ensimmäisen Dual UHD -pelinäytön lisäksi Samsung esitteli päivitetyn version Odyssey Ark -näytöstä.

Maailman johtava näyttövalmistaja Samsung Electronics esitteli tänään näkymiä pelinäyttöjen tulevaisuuteen. Uusimpia lisäyksiä Odyssey-tuotesarjaan ovat Odyssey Neo G9 57″ (G95NC-malli) ja Odyssey Ark 55″ (G97NC-malli). Pelinäytöt ovat esillä maailman suurimmassa tietokone- ja videopelitapahtumassa Gamescom 2023:ssa 23.–27. elokuuta Saksan Kölnissä. Odyssey Neo G9 57″ on nyt ennakkotilattavissa maailmanlaajuisesti.

Suomessa Odyssey Neo G9 57” on ennakkotilattavissa tästä päivästä alkaen suositushintaan 2599 euroa ja päivitetty G97NC-versio Odyssey Arkista lokakuussa suositushintaan 2699 euroa.

”Pelimaailma kehittyy jatkuvasti, ja uusin näyttöteknologiamme on siinä ratkaisevassa osassa – etenkin pelaajille, jotka haluavat avata uusia ovia seikkailuille ja saada itsestään mahdollisimman paljon irti. Samsungin johtajuutta pelinäytöissä vahvistavat entisestään uusimmat Odyssey-näyttömme, jotka avaavat pelaamiseen äärimmäisen vaikuttavan uuden tason ja luovat uudenlaisia kokemuksia pelaajille ympäri maailman. Gamescomissa rakennetaan pelaamisen tulevaisuutta. Emme voisi kuvitella parempaa paikkaa näyttöjen tulevaisuuden esittelyyn”, sanoo Samsungin Visual Display -liiketoiminnan johtaja Hoon Chung.

Odyssey Neo G9 57″ tarjoaa entistä paremman sukelluksen sisältöön sekä uusia teknisiä ominaisuuksia


Odyssey Neo G9 57″ (G95NC-malli) on suunniteltu tarjoamaan mullistavia visuaalisia kokemuksia pelaajille, jotka etsivät parempaa suorituskykyä ja haluavat ottaa etumatkaa muihin. Maailman ensimmäisellä Dual Ultra-High-Definition (DUHD) -näytöllä ja nopean yhteyden mahdollistavilla liitännöillä varusteltu Odyssey Neo G9 57″ on jo ansainnut Best of Innovation -palkinnon CES 2023 -messuilla.

Kaareva (1000R) 57-tuumainen 32:9 -kuvasuhteen näyttö vastaa leveydeltään kahta 32 tuuman UHD-näyttöä, ja se ympäröi katsojan neulanterävällä kuvalla koko laajan näkökentän mitalta. Mukaansatempaavat ominaisuudet upottavat katsojan syvemmälle pelimaailmaan kuin koskaan ennen.

Näytön Samsung Quantum Mini LED -taustavalo toimii Quantum Matrix -teknologialla, mikä tarjoaa pienempiä, erillisiä himmennysalueita. Tuloksena on selvempi ero näytön vaaleiden ja tummien alueiden välillä, terävä kontrasti ja vähemmän valon hohtamista kirkkailta alueilta tummempiin.

Odyssey Neo G9 57″ ottaa kaiken irti Quantum Mini LED -taustavalosta yhdistämällä sen VESA Display HDR™1000 -tekniikan kanssa. 1 000 nitin huippukirkkauden ansiosta HDR-sisältö näyttää eloisalta ja todenmukaiselta, ja siinä on tarkka värien ja kontrastin toisto sekä parannetut väri- ja syvyysominaisuudet.

Kun pelisuorituskyky kohtaa visuaalisen laadun kanssa, pelaajat pääsevät hyödyntämään täyden potentiaalinsa. 240 hertsin (Hz) virkistystaajuus ja alle 1 ms:n harmaasta harmaaseen (GTG) -vasteaika tuovat ruudulle vähemmän epätarkkuutta ja minimoivat niin sanottuja haamukuvia, minkä ansiosta pelaaja voi reagoida pelin tapahtumiin välittömästi ja parantaa voittomahdollisuuksiaan nauttien samalla jouhevasta ja innostavasta pelikokemuksesta. Lisäksi AMD FreeSync™ Premium Pro -tekniikka synkronoi näytön, mikä takaa vakaan ja selkeän kuvan.

Odyssey Neo G9 57″ tarjoaa VESA-sertifioidun DisplayPort (DP) 2.1 -liitettävyyden, joka mahdollistaa sujuvan pelaamisen, tehokkaan videotoiston ja jopa 240 Hz:n Neo G9:n DUHD-resoluution.[2]DP2.1 -liitännän lisäksi Odyssey Neo G9 57″ tarjoaa HDMI 2.1 -liitännän ja USB-hubin, joten pelaajat voivat liittää siihen kaikki laitteensa ja parantaa peliään vähemmällä sotkulla.

”Tuomalla DisplayPort 2.1 -yhteyden premium-pelimonitoriinsa Samsung avaa pelaajille uusia ovia”, kertoo AMD:n grafiikkaliiketoimintayksikön johtaja Scott Herkelman.

”Lisää kaistaleveyttä, suuremmat nopeudet ja nopeammat virkistystaajuudet tarjoavat pelaamiseen paremman suorituskyvyn ja visuaalisen tarkkuuden. Uudet Samsung-näytöt ja Radeon RX 7000 -sarjan näytönohjaimet tarjoavat yhdessä elävämpiä ja mukaansatempaavampia pelikokemuksia.”

Leveän teräväpiirtonäytön ja sukupolvea määrittelevän uuden liitännän ansiosta pelaaja voi useiden näyttöjen sijasta käyttää vain yhtä Odyssey Neo G9 57″ -näyttöä. Se auttaa pitää pitämään työpöydän siistinä ja luomaan mukavan työympäristön useisiin samanaikaisiin toimintoihin. Picture-in-Picture – ja Picture-by-Picture -tilojen avulla voi katsoa sisältöjä useista eri kuvalähteistä yhdellä silmäyksellä. Näyttö käyttää Auto Source Switch+ -toimintoa, joka muodostaa yhteyden välittömästi uusiin laitteisiin ilman kuvalähteiden selaamista. Ergonominen jalusta, Core Lighting+ ja CoreSync tekevät näytöstä sopivan mihin tahansa ympäristöön ja sovittavat pelin tunnelman yhteen ympäröivän valaistuksen kanssa.

Samsung Odysseyn Twitch -kanava juhlii Odyssey Neo G9 57″ -näytön julkaisua järjestämällä elo- ja syyskuussa Odyssey Evolve -tapahtuman. Tapahtumaan osallistuu suosittuja striimaajia, jotka pelaavat Odyssey Neo G9 57″-näytöllä ja jakavat samalla kanavan seuraajille palkintoja, kuten 10 000 dollarin arvoisen pelituotesetin, johon kuuluu Odyssey Neo G9 57″.

Löydä uusia näkökulmia päivitetyn Odyssey Arkin avulla

Maailman ensimmäinen 55-tuumainen pelinäyttö 1000R:n kaarevuudella, Odyssey Ark, päivittyy. Uutuus on jatkoa menestyksekkäälle alkuperäiselle Odyssey Ark -näytölle ja siihen on tehty merkittäviä päivityksiä pelaajilta saadun palautteen perusteella. Hämmästyttävän kuvanlaadun, muotoilun sekä ammattitason pelisuorituskyvyn lisäksi uudet liitettävyyttä, mukavuutta ja suorituskykyä parantavat ominaisuudet vastaavat äärimmäistä viihdekokemusta etsivien pelaajien tarpeisiin.

Näytön 165 Hz:n virkistystaajuus ja alle 1 ms:n GTG-vasteaika antavat pelaajille etulyöntiaseman voittamiseen, ja Cockpit Mode avaa kokonaan uusia näkökulmia pystysuunnassa.

Odyssey Ark -näytön (G97NC-malli) uusi Samsung Multi View -lisäominaisuus mahdollistaa jopa neljän eri kuvalähteen käyttämisen yhtä aikaa. Se myös parantaa merkittävästi jaetun näytön ominaisuuksia, jolloin pelaaja saa täyden hallinnan ja mukavuusominaisuudet yhdellä näytöllä, jopa ulkoisia laitteita käyttäessään. Yksi näyttö, joka yhdistää sisällöt useista lähteistä, pitää työpöydän virtaviivaisena ja häiriöttömänä, ja pelaaja voi keskittyä pelaamiseen. Uudessa Multi View -näkymässä käyttäjä voi nähdä sisältöä kolmesta HDMI-portista ja DP1.4-liitännästä samanaikaisesti. Tämä uusi DP-liitäntä tukee myös 4K UHD -suoratoistoa korkealaatuista viihdekokemusta varten.

Odyssey Ark on nyt myös enemmän kuin henkilökohtainen pelinäyttö – se vastaa yksin kaikkiin tietokonetarpeisiin. Lisätty KVM (Keyboard, Video, Mouse) -vaihto-ominaisuus tekee Ark-näytöstä komentokeskuksen sujuvaan yhtäaikaiseen työskentelyyn useilla eri laitteilla. Käyttäjä voi nyt ohjata kaikkia näyttöön kytkettyjä laitteita yhdellä hiirellä ja näppäimistöllä.

Nyt maailmanlaajuisesti saatavilla olevat näytöt ovat nähtävillä Samsungin osastolla Gamescomissa hallissa 9. Lisätietoja Samsungin näyttötuotteista löytyy osoitteesta www.samsung.com.

Suositushinnat

Odyssey Neo G9 2599 €
Odyssey Ark 2699 €

Lähde ja kuva: Samsung Electronics