S-Pankin tunnistautuminenS-Pankin tunnistautumisessa järjestelmähäiriö kesällä

S-Pankin verkkopankkitunnuksilla tunnistautumisessa esiintyi 20.4.-5.8.2022 järjestelmähäiriö, joka vaikutti rajattuun joukkoon asiakkaita. Häiriö on korjattu. S-Pankki on yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joita häiriö koski. Jos asiakkaaseen ei olla yhteydessä, häiriö ei koskettanut häntä, eikä tapahtunut edellytä toimenpiteitä.

S-Pankin pankkitunnuksilla tunnistautumisessa esiintyi 20.4.-5.8.2022 järjestelmässä häiriötä, joka koski noin muutaman sadan hengen suuruista joukkoa. Häiriön seurauksena rajattu joukko S-Pankin asiakkaita pystyi tietyissä tilanteissa kirjautumaan S-Pankin verkkopankkiin toisen asiakkaan verkkopankkitunnuksilla. Erittäin pienessä määrässä tapauksia järjestelmähäiriötä hyödynnettiin myös väärinkäytöksiin, kuten luvattomiin maksuihin ja kolmansien osapuolten verkkopalveluihin kirjautumiseen.

Järjelmähäiriö johtui verkkopankin yksittäisen ohjelmistokomponentin virheellisestä toiminnasta. Häiriö korjattiin heti, kun se havaittiin. S-Pankin verkkopankkitunnuksilla tunnistautuminen on turvallista.

”Pyydämme anteeksi tapahtunutta ja olemme syvästi pahoillamme. Otamme palveluidemme turvallisuuden erittäin vakavasti ja kehitämme jatkuvasti uusia tapoja suojata palveluitamme. Kyseessä on valitettavasti kilpajuoksu rikollisten kanssa, jotka pyrkivät koko ajan löytämään uusia haavoittuvuuksia palveluista”, S-Pankin digitaalisten palveluiden kehittämisestä vastaava johtaja Carl-Edvard Holmberg sanoo.

S-Pankki on tehnyt poliisille tutkintapyynnön ja pyytänyt poliisia tutkimaan tapahtumien kulun ja sen, ovatko järjestelmähäiriötä hyväkseen käyttäneet syyllistyneet rikokseen. S-Pankki korvaa asiakkailleen kaikki häiriöstä johtuneet välittömät taloudelliset vahingot.

”Olemme yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joita tilanne on koskettanut. Jos emme ole yhteydessä asiakkaaseen, häiriö ei koskettanut häntä, eikä tapahtunut edellytä toimenpiteitä.”

Lähde: S-Pankki

KATSO MYÖS:


Muuta luettavaa muualta:

Onko sinulla tarvetta löytää edulliset kotisivut itsellesi tai yrityksellesi? Tutustu edullisiin kotisivuratkaisuihin modernitsivut.fi verkkosivuilta.