Lenovon kannettava tietokonePerheajasta omaan aikaan – Lenovon uusimmat kuluttajalaitteet tarjoavat jokaiselle jotakin

Lenovo esittelee kaksi seuraavan sukupolven Lenovo Tab P11 -sarjan tablettia sekä Lenovon ensimmäisen 16-tuumaisen Chromebookin.

Hybridityöskentelyn myötä muuttuva kuluttajakäyttäytyminen on inspiroinut Lenovon uusia kuluttajalaitteita, joissa kannettavuus ja liikuteltavuus ovat entistä tärkeämmässä asemassa. Lenovo julkisti yrityksen ensimmäisen 16-tuumaisen Chromebookin Lenovo IdeaPad 5i:n sekä seuraavan sukupolven Lenovo Tab P11 ja Lenovo Tab P11 Pro -tabletit. 

Äkillinen siirtyminen etätyöhön ja -opiskeluun yli kaksi vuotta sitten lisäsi nopeasti ihmisten riippuvuutta teknologiasta, mutta se käynnisti myös uuden etätyöskentelyn ja opiskelun aallon. Ihmiset oppivat tekemään kaiken omassa kodissaan teknologian avulla. Käyttäytymismallit vaikuttavat säilyvän pandemian jälkeen, sillä kuluttajat aikovat käyttää enemmän aikaa harrastuksiin kotona, kuten remontointiin. Monet aikovat myös esimerkiksi tehdä enemmän ruokaa kotona. 

”Kahden viime vuoden aikana henkilökohtaisista laitteista on tullut ihmisten elämän elinehto, ikkuna maailmaan ja usein myös turvallinen pakopaikka arjesta”, sanoo Johnson Jia, Lenovon vanhempi varajohtaja Intelligent Devices Groupin Global Innovation Centerissä. ”Nyt, kun kuluttajat sopeutuvat jälleen uuteen todellisuuteen, myös heidän odotuksensa teknologiaa kohtaan kehittyvät. Esittelemämme uudet Chromebookit ja tabletit on suunniteltu paikasta toiseen liikkuville ihmisille, ja mikä tärkeintä, palvelemaan heitä uusilla ja jännittävillä tavoilla kotona ollessaan.”

Kaikkea yhdelle ja yksi kaikille – IdeaPad 5i 

IdeaPad 5i Chromebook sopii koko perheelle, sillä se tarjoaa laadukkaan käyttökokemuksen ja riittävästi tehoa monenlaiseen käyttöön. Lenovon Chromebook-valikoiman ensimmäisenä 16-tuumaisena kannettavana se antaa kotitalouksille mahdollisuuksia tehdä enemmän. Kannettavassa on laaja, reunukseton 2,5 K-näyttö ja 120 Hz:n virkistystaajuus.

IdeaPad 5i Chromebookin akun kesto on jopa 12 tuntia, kosketusalusta on suurempi ja näyttö on korkeampi kuin aiemmin. Kannettavan näppäimistö on käyttäjäystävällinen: siinä on numeronäppäimistö ja 1,5 mm:n näppäinsyvyys tarkkaa kirjoittamista varten. FHD-kamera ja kaksi käyttäjälle suunnattua kaiutinta, jotka on viritetty Wavesin MaxxAudio®-äänellä, mahdollistavat kokoukset teräväpiirtona. Kannettavan sisäänrakennetussa web-kamerassa on suljin.

IdeaPad 5i Chromebookin ominaisuudet on suunniteltu niin, että perheet saavat enemmän irti yhteisestä kodin teknologiakokemuksesta. IdeaPad 5 i:ssä on Wi-Fi™ 6E 4 -yhteys ja valinnaiset 12. sukupolven Intel® Core™ i3 -prosessorit. Yksityisyyden turvaamiseksi usean käyttäjän tukiominaisuus pitää jokaisen henkilön sovellukset, selaushistorian ja asetukset erillään.

Aikaa itselle – Toisen sukupolven Lenovo Tab P11 Pro ja Lenovo Tab P11

SWNS:n OnePoll-tutkimuksessa havaittiin, että lähes puolet aikuisista tuntee olonsa rentoutuneeksi vain alle 40 minuuttia päivässä, ja monet haluavat viettää ajan katsellen sarjaa tai elokuvaa, kuunnellen musiikkia tai podcastia tai harrastamalla liikuntaa. Riippumatta siitä, miten tuon ajan viettää, on tärkeää ottaa siitä kaikki irti. Toisen sukupolven tabletit Lenovo Tab P11 tai Lenovo Tab P11 Pro voivat olla juuri sitä, mitä tarvitaan.

Toisen sukupolven Lenovo Tab P11 Pro, jossa on Android™ 127, tarjoaa mukaansatempaavan multimediakokemuksen. Dolby Vision® hdr:llä varustetulla 11,2-tuumaisella elokuvamaisella oled-kosketusnäytöllä viihde herää eloon hämmästyttävän kirkkauden, kontrastin, värien ja yksityiskohtien kautta. Tabletissa on myös HDR10+-tuki. Näytön 600 nitin kirkkauden, laajan 100 % DCI-P3-väriasteikon ja dynaamisen kontrastisuhteen ansiosta on helppoa uppoutua suosikkiohjelman tai -elokuvan yksityiskohtiin. Satunnaisesti pelaavat hyötyvät 120 Hz:n nopeasta virkistystaajuudesta ja 360 Hz:n kosketusvasteen nopeudesta. Riippumatta siitä, miten tablettia käytetään, JBL®:n neljä kaiutinta ja Dolby Atmos® tuottavat spatiaalista ääntä mahdollistaen syvemmän äänikokemuksen.

Uusi Lenovo Tab P11 Pro tarjoaa 120 % enemmän tehoa kuin edellinen sukupolvi, ja siinä on MediaTek™ Kompanio 1300T -oktaydinprosessori ja jopa 8 Gt ram-muistia. Yhdessä Wi-Fi 64 -sertifioinnin sisältöä voidaan kuluttaa entistä nopeammin, ja jopa 14 tunnin akun kesto maksimoi käyttöajan.

Toisen sukupolven Lenovo Tab P11 Pron mukana on ThinkPad-vaikutteinen irrotettava näppäimistö, jossa on sisäänrakennettu ohjauslevy tehokkaaseen kirjoittamiseen liikkeellä ollessa. Jos kynällä kirjoittaminen on mieluisampaa, valinnainen Lenovo Precision Pen 3 -kynä voidaan kiinnittää laitteeseen magneettisesti langatonta latausta ja tallennusta varten. Bluetooth®-yhteensopiva kynä muodostaa automaattisen pariliitoksen tabletin kanssa, ja sitä voidaan käyttää näytöllä olevien asiakirjojen, musiikin, kuvien ja äänitysten etähallintaan sen sivussa olevan mukautettavan painikkeen avulla. Pitämällä painiketta pohjassa ja napauttamalla samalla näyttöä käyttäjät voivat tehdä nopeasti muistiinpanoja Lenovo Instant Memolla, vaikka näyttö olisi lukittuna, litteroimalla käsinkirjoituksen tekstiksi ja tallentamalla ajatuksia välittömästi luovuuden herätessä.

Toisen sukupolven Lenovo Tab P11 Android 12L7:llä on hyvä valinta kevyempään käyttöön. Siinä on Dolby Atmos -järjestelmällä varustettu neljän kaiuttimen järjestelmä, 11,5-tuumainen lcd-näyttö ja jopa 120 Hz:n virkistystaajuus. MediaTek G99 -oktaydinsuorittimella varustettu tabletti on 50 % tehokkaampi kuin edellinen sukupolvi, ja siinä on jopa 6 Gt ram-muistia, ja siinä on Wi-Fi 6E2 -toiminto, joka mahdollistaa nopeammat langattomat nopeudet ja pienemmän viiveen, mikä tarjoaa paremman ääni- ja videokokemuksen, nopeammat verkkonopeudet ja vahvemman tietoturvan. Valinnaisia lisävarusteita ovat näppäimistöpaketti, Lenovo Precision Pen 2 (2023), Lenovo Smart Charging Station 2 ja Lenovo Folio Case, jossa on sisäänrakennettu jalusta ja kynänpidike (kaikki myydään erikseen).

Molemmat uudet tabletit on suunniteltu suodattamaan haitallista sinistä valoa, mikä auttaa vähentämään silmien rasitusta ja suojaamaan käyttäjien silmiä. Molempiin on saatavana myös Lenovon laitteiden välinen Lenovo Freestyle -yhteistyöohjelmisto, joka tunnettiin aiemmin nimellä Project Unity. Se on sovellus, joka antaa käyttäjille mahdollisuuden yhdistää Android-tablettinsa saumattomasti Lenovo Windows pc -tietokoneeseensa ja muuttaa tabletin joko kannettavaksi kakkosnäytöksi työpöydän laajentamiseksi tai kannettavan tietokoneen langattomaksi kosketusnäytöksi. Lenovo Freestylen avulla käyttäjät voivat hallita ja tehdä yhteistyötä näiden kahden tabletin välillä helposti, tehdä muistiinpanoja kynän tai kosketusnäytön avulla ja jopa allekirjoittaa asiakirjoja pc:llä ilman, että heidän tarvitsee vaihtaa sovellusten välillä edestakaisin.

Molempiin laitteisiin sisältyy Nebo®-tilaus, jonka avulla käyttäjät voivat kirjoittaa ja piirtää, sekä MyScript® Calculator 2, interaktiivinen laskentatyökalu, joka ratkaisee kirjoitetut yhtälöt automaattisesti. Kaikki ominaisuudet on pakattu kevyisiin, kaksivärisiin kansiin ja molemmat tabletit ovat saatavana useissa nykyaikaisissa väreissä. Sekä uuden sukupolven Lenovo Tab P11 että Lenovo Tab P11 Pro saavat vähintään kaksi suurta Android-käyttöjärjestelmäpäivitystä aina Android 14:ään asti, ja kolmen vuoden tietoturvapäivitykset lanseerauksesta lähtien.

IdeaPad 5i Chromebookin tai jommankumman toisen sukupolven Lenovo Tab P11 -tabletin ostaessa käyttäjät voivat suojata laitteensa odottamattomilta tilanteilta Lenovon edistyksellisellä tukipalvelulla, Lenovo Premium Care:llä. Palvelu tarjoaa asiantuntijateknikoiden henkilökohtaista laitteisto- ja ohjelmistotukea sekä nopeat korjaukset.

Tarkemmat tekniset tiedot löytyvät Lenovon StoryHubista ja lisätietoa tuotteista löytyy Lenovon virtuaalisesta showcasesta. 

Hinnat ja saatavuus

  • Lenovo IdeaPad 5i Chromebook (16”, 7) alkaen 549 € sis. alv on saatavilla lokakuussa 2022.  
  • Lenovo Tab P11 Pro (2nd Gen) alkaen 599 € sis. alv on saatavilla syyskuussa 2022.
  • Lenovo Tab P11 (2nd Gen) alkaen 299 € sis. alv, saatavuus ilmoitetaan myöhemmin.

Tärkeät tekniset tiedot:

Lenovo IdeaPad 5i Chromebook (16”, 7)
Processors Intel® Core™ i3-1215UIntel® Pentium® 8505
OSChromeOS
MemoryLPDDR4X : 4 GB / 8 GB
StorageSSD : 256 GB / 512 GBeMMC: 64 GB / 128 GB
Display16” 2.5K LCD, 16:10, 350 nits, 100% sRGB, 120 Hz 16” FHD LCD, 16:10, 300 nits, 45% NTSC, 60 Hz
Audio2 x 2W Stereo Speakers by MaxxAudio®
Camera1080p FHD
Battery Up to 12 Hours
Dimensions(mm): 356.5 x 253 x 19.95(inches): 14.3” x 10.0” x 0.8”
WeightStarting at 1.86 kg (4.10 lbs)
Hinge180°
Color(s)Storm Grey
Ports1 x MicroSD Card Slot 2 x USB 3.2 Gen 2 Type-C2 x USB 3.2 Gen 1 Type-A 1 x Combo Audio Jack 1 x Kensington Nano Security Slot
Wireless2 x 2 Wi-Fi 6E
Bluetooth® 5.0 Combo with Wi-Fi Card
Software14Google AssistantGoogle Play StoreAndroid Studio
Lenovo Tab P11 Pro (2nd Gen)
ProcessorMediaTek Kompanio 1300T4 x A78 2.6 GHz, 4 x A55 2.0 GHz, ARM G77  MC9 836 MHz
OSAndroid 12, upgradeable to Android 14 during product lifecycle
RAM + ROM4GB + 128GB6GB + 128GB8GB + 256GB
AudioQuad JBL® Speakers (soundbyJBL®) and Dolby Atmos®; Dual microphones
Battery 8000 mAh (min); 8200 mAh (typ)
DisplaySize: 11.2” Screen: OLED; Support for Dolby Vision® & HDR10+Resolution: 2.5K (2560 x 1536)Brightness: Up to 600 nits (Peak)Color Gamut: 100% DCI-P3 Refresh Rate: 120HzTÜV Rheinland® certified for Full Care Display
Weight (tablet only)~480g (1.05 lbs)
ColorsStorm Grey; Oat
AccessoriesFull-size keyboard with built-in trackpadOptional Lenovo Precision Pen 3Optional folio case 
ConnectivityWi-Fi 6
PortsUSB Type-C 3.0 with DP-Out
SoftwareLenovo Instant Memo, Lenovo Freestyle, MyScript Calculator 2, Nebo
Lenovo Tab P11 (2nd Gen)
ProcessorMediaTek Helio G99Octa-Core, 2 x A76 2.2 GHz + 6 x A55 2.0 GHz
OSAndroid 12L, upgradeable to Android 14 during product lifecycle
RAM + ROM4 GB + 64 GB4 GB + 128 GB6 GB + 128 GB (with expandable SD card support)
AudioQuad Speakers and Dolby Atmos®; Dual microphones
Battery 7700 mAh (typ)
DisplaySize: 11.5”Screen: LCDResolution: 2K (2000 x 1200)Brightness: 400 nits (Typ)Color Gamut: DCI-P3 Refresh Rate: up to 120HzTÜV Rheinland® certified for Full Care Display
Weight (tablet only)~520g (1.15 lbs)
ColorsStorm Grey; Sage
Optional AccessoriesOptional Lenovo Precision Pen 2 (2023), keyboard pack, folio case 
ConnectivityWi-Fi 5 (LTE model); Wi-Fi 6E (Wi-Fi model)
PortsUSB Type-C 2.0, 3.5 mm audio jack
SoftwareLenovo Instant Memo, Lenovo Freestyle, MyScript Calculator 2, Nebo

Lähde: Lenovo

KATSO MYÖS:


Nettiruudun sisällöstä löydät paljon luettavaa sarjoista leffoista

Nettiruutu.fi sivusto tarjoaa uutisia, arvosteluita ja paljon muuta leffoista ja sarjoista. Sivustolla pääset lukemaan esimerkiksi cmore , elisaviihde  ja paljon muuta uutisia. Lisää lyödät Nettiruutu.fi sivustolta.