Uusi Garmin inReach Mini 2-satelliittiviestintälaite

Garmin on esitellyt pienikokoisen inReach® Mini 2-satelliittiviestintälaitteen, jossa on kaksisuuntainen viestintä ja SOS-valmiudet. Kaiken tasoisille ulkoilma-aktiviteettien ystäville tarkoitetun kevyen inReach Mini 2:n akku kestää jopa 30 päivää, ja ominaisuuksiin kuuluvat mm. TracBack-navigointi ja Garmin Explore™-mobiilisovellusyhteensopivuus. Laite tarjoaa mielenrauhaa maailmanlaajuisessa Iridium®-satelliittiverkossa toimivan kaksisuuntaisen viestinnän, paikannustoimintojen ja säätietojen ansiosta. Hätätilanteissa voi aktivoida interaktiivisen SOS-viestin Garmin IERCC-palveluun, joka on 24 t./vrk toiminnassa oleva hätäpalveluiden koordinointikeskus.

“Kestävä ja kevyt inReach Mini 2 on täydellinen valinta niin rennolle perhevaellukselle kuin vaativalle vuoristotutkimusretkellekin. Laitteen avulla pidät yhteyttä ystäviin ja perheenjäseniin kellon ympäri. Laitteen kompakti koko, tehokkaat paikannusominaisuudet ja pitkä akun kesto antavat mielenrauhaa kaikkiin seikkailuihin lisäämättä varusteiden painoa”, kertoo Garmin-yhtiön maailmanlaajuisen kuluttajamyynnin varatoimitusjohtaja Dan Bartel. “Koska yhteyden saaminen läheisiin voi aiheuttaa ongelmia millä tahansa retkellä, kannattaa olla hyvin valmistautunut. Garmin-satelliittiviestintälaitteet, kuten inReach Mini 2, ovat luotettavia apuvälineitä kaikille luonnossa liikkujille.”

Erinomainen akun kesto

Niin maalla, ilmassa kuin vesilläkin inReach Mini 2:n käyttöaika on pidempi, jopa 14 päivää jatkuvassa käytössä 10 minuutin vakiopaikannusvälillä. Kun valitaan 30 minuutin paikannusväli, akun kestoa pystytään entisestään pidentämään jopa 30 päivään jatkuvassa käytössä2. Jos tallattujen polkujen ulkopuolella liikutaan vain satunnaisesti, inReach Mini 2:n akku säilyy ladattuna ja käyttövalmiina jopa vuoden ajan. inReach Mini 2 on siis hyödyllinen laite säilytettäväksi auton, veneen tai lentokoneen ensiapupakkauksessa.

Tilannetietoisuus

inReach Mini 2 tallentaa automaattisesti käyttäjän toiminnan ja passiivisesti reitin. Jos laitteen käyttäjä eksyy, hän voi valita TracBack-toiminnon, jolloin laite määrittää kuljetun reitin ja opastaa samaa reittiä takaisin lähtöpisteeseen.

Navigoinnissa on apua myös inReach Mini 2:n sähköisestä kompassista, joka näyttää tarkan suunnan myös silloin, kun ei liikuta. GPS-verkon lisäksi inReach Mini 2 käyttää GALILEO-, QZSS- ja BeiDou-satelliittiverk­ko­ja ja saa satelliittiyhteyden nopeammin ja toimii haastavammissa ympäristöissä kuin pelkkää GPS:ää käytettäessä.

inReach Mini 2:n intuitiivisen käyttöliittymän ansiosta sijaintipäivitykset, sääennusteet ja viestit voi tarkistaa aiempaa nopeammin. Käyttämällä inReach Mini 2:n uutta “quick view”-toimintoa voi selata näppärästi laitteen widgetejä. Kutakin widgetiä voi tarkastella yksityiskohtaisesti laitteen terävällä ja tarkalla näytöllä, joka optimoitu kaikkiin olosuhteisiin.

Yhteensopiva Garmin-laitteiden kanssa

inReach Mini 2-laitteen voi pariliittää yli 80:neen Garmin-laitteeseen, mm. karttaplottereihin, autonavigaatto­reihin, lentojärjestelmiin ja älykelloihin. Pariliitetystä laitteesta näkee puhelut, voi vastata tekstiviesteihin tai käynnistää/pysäyttää seurantatoiminnon inReach Mini 2-laitteessa ja tarvittaessa aktivoida interaktiivisen SOS-viestin.

Lataamalla Garmin Explore Mobile-sovelluksen voi parantaa matkapuhelimen navigointi- ja viestintäominai­suuksia inReach Mini 2-laitteen avulla. Tämä Garmin-sovellus on tarkoitettu yhtä lailla matkapuhelinverkon ulkopuolella reissaaville kuin luonnossa liikkujille, ja sillä voi seurata, synkronoida ja jakaa retken missä vain. Kun matkapuhelin ja inReach Mini 2 on pariliitetty, viestejä voi naputella nopeasti matkapuhelimella, vastaan­ottaa ajantasaisia säätietoja, ladata erilaisia karttoja, tarkastella tehtyjä matkoja ja käyttää uutta Course Creator-toimintoa, joka luo automaattisesti reittiviivan, kun annetaan alku- ja loppupiste. Lisäksi inReach Mini 2 aloittaa automaattisesti navigoinnin, kun navigointi käynnistetään Explore Mobilessa.

Seikkailujen reaaliaikainen jako

inReach Mini 2:n sijainninjakotoimintojen avulla ystävät ja perheenjäsenet voi ottaa virtuaalisesti reissuun mukaan. Sijainnin voi jakaa kotona oleville läheisille milloin tahansa käyttämällä inReach MapShare-sivua tai viesteihin upotettuja GPS-koordinaatteja. Kaverit ja muut läheiset pystyvät myös ottamaan suoraan yhteyttä inReach Mini 2-laitteen käyttäjään ja kannustaa tätä jaksamaan tai onnitella saavutuksista.

Apua hätätilanteissa 24 t./vrk

inReach Mini 2-laitteen SOS-painikkeen avulla voi lähettää nopeasti SOS-viestin, jos jotain odottamatonta tapahtuu. Kun SOS on annettu, inReach Mini 2 lähettää hätäsignaalin Garmin IERCC-palveluun, joka on 24 t./vrk toiminnassa oleva hätäpalveluiden koordinointikeskus. inReach Mini 2-laitteen kaksisuuntaisen viestinnän ansiosta IERCC pystyy pitämään yhteyttä hätään joutuneeseen ja ilmoittamaan asiaankuuluvalle etsintä- ja pelastusorganisaatiolle. IERCC vahvistaa, että apua on tulossa, ja informoi pelastustoimien etenemisestä. IERCC voi ottaa yhteyttä myös etukäteen ilmoitettuihin hätäyhteyshenkilöihin.

Kestävä inReach Mini 2 on vesitiivis (IPX73). Sen mitat ovat 10 cm x 5 cm ja paino 100 g. InReach Mini 2 edustaa kasvavan satelliittiviestintälaiteperheen uusinta Garmin-teknologiaa ja on nyt saatavissa suositushintaan 419 €.

Viestintään inReach Mini-laitteen avulla tarvitaan aktiivinen satelliittipalvelusopimus. Saatavissa on erilaisia tilausvaihtoehtoja joustavista kuukausitilauksista vuosisopimuksiin niin yksityis- kuin ammattikäyttöön. Edullisimpien tilausten hinta on vain 14,99 €/kk.

Aktiivinen satelliittipalvelusopimus tarvitaan. Satelliittiviestintälaitteiden käyttö on rajoitettua tai kiellettyä joillain alueilla. Laitteen käyttäjän vastuulla on tuntea kullakin alueella voimassa oleva lainsäädäntö ja noudattaa sitä.

Lähde: MyNewsDesk / Garmin