Viisi vuotta kestävällä hankkeella rakennetaan luottamukseen perustuvia digipalveluita keskittyen erityisesti finanssisektorin, sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan sekä energia-alan palveluihin

Business Finland on myöntänyt TietoEVRY-vetoiselle ekosysteemihankkeelle 20 miljoonaa euroa veturiyritysrahoitusta. Viisi vuotta kestävällä hankkeella rakennetaan luottamukseen perustuvia digipalveluita keskittyen erityisesti finanssisektorin, sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan sekä energia-alan palveluihin. Hankkeen arvioidaan tuovan teknologia-alalle satoja uusia työpaikkoja.  

TietoEVRY näkee kumppanuudet keskeisenä keinona kehittää liiketoimintaa ja edistää digiyhteiskunnan tutkimus- ja kehitystoimintaa. Yhtiölle on luonnollista lähteä erikokoisten yritysten, yliopistojen ja muiden toimijoiden muodostamien ekosysteemien veturiksi teknologiatoimialalla. Veturihankkeen tavoitteena on laajentaa tutkimusyhteistyötä ja nopeuttaa uusien teknologioiden käyttöönottoa, kehittää Suomen teknologiaosaamista sekä ekosysteemijohtamisen kautta mahdollistaa suomalaisille IT-yrityksille reitti globaaliin liiketoimintaan kasvattaen Suomen teknologiavientiä. Globaalina toimijana TietoEVRY voi tukea Suomen teknologiasektoria saavuttamaan maailmanlaajuisestikin merkittävän aseman.

Luottamukselle perustuvaa digiyhteiskuntaa rakentava veturihanke luo merkittävää kasvua teknologia-alalle

”Olemme innoissamme mahdollisuudesta lähteä vetämään tätä hanketta. Kehitämme tuotteita ja palveluita, jotka heijastavat pohjoismaista arvomaailmaamme: laatu, luotettavuus, yksityisyydensuoja ja turvallisuus. Hankkeen myötä Suomi voi toimia kansainvälisesti esimerkkinä kansalaisille suunnattujen turvallisten, helppokäyttöisten ja luotettavien digitaalisten palveluiden tuottajana”, sanoo TietoEVRYn toimitusjohtaja Kimmo Alkio.

Business Finlandin tukemassa hankkeessa tullaan tutkimaan data-alustojen uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja yhteiskunnallisen kehittämisen roolia sekä kiihdyttämään siirtymää pilvinatiiveihin palveluihin erityisesti finanssisektorilla, sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialalla sekä energia-alalla. Business Finland tukee hanketta 20 miljoonalla eurolla. Business Finlandin veturihankkeiden tavoitteena on luoda kooltaan merkittäviä, liikevaihdoltaan jopa miljardin euron ekosysteemejä.

”Hankkeen keskiössä olevilla aloilla esimerkiksi tekoäly ja automaatio ovat tuoneet valtavasti kasvupotentiaalia, mutta myös uusia riskejä. Uusien teknologioiden lukutaito ja ymmärrys esimerkiksi tekoälyn eettisistä kysymyksistä onkin kriittisen tärkeää. Riskien ehkäisemiseksi tarvitaan uusia luottamusta edistäviä innovaatioita: luotettaville digitaalisille palveluille on todellinen tarve. Meillä Pohjoismaissa on hyvät edellytykset johtaa tätä kehitystä”, jatkaa Alkio.

Lähde: News Cision

Lue myös: Hyundai Motor Group esittelee uuden monikäyttöisen MobED -robotin