gigantin Maaliskuun 2022 myydyimmät puhelimet TOP 10

Gigantin myydyimpien puhelimien lista täyttyi maaliskuussa Samsungin keskihintaisista matkapuhelimista. Maailmanlaajuisesta komponenttipulasta johtuva, puhelimien rajoittunut saatavuus on vaikuttanut kuluttajien tuotevalintoihin ja jopa eri mallien elinkaareen. Tämän takia myös TOP 10 -listalla näkyvät etupäässä keskihintaiset ja kalliimmat puhelinmallit.

Kodinelektroniikkaketju Gigantin myydyimpien puhelimien TOP 10 -listaa hallitsi maaliskuussa Samsung. Listalta löytyy peräti neljä valmistajan puhelinmallia, joista paalupaikalle nousi keskihintainen 5G-puhelin Samsung A52s. Haastajabrändi OnePlus ja kestosuosikki Apple olivat myös maaliskuussa kuluttajien suosiossa.

Maaliskuun yllättäjä oli Nokia 5.4, joka nousi TOP 10 -listalle helmikuussa ja kasvatti maaliskuussa suosiotaan kolmen listasijoituksen verran. Nokian nousulle on kuitenkin syynsä. Kohtuuhintaiset ja tasavarmat älypuhelinmallit kasvattavat suosiotaan joka kuukausi. Ilmiön taustalla on myös edullisten peruspuhelimien markkinatilanne komponenttipulan vuoksi.

“Useita edullisempia matkapuhelinmalleja puuttuu markkinoilta kokonaan, minkä takia markkinoilla olevilla alle 200 euron puhelimilla, kuten Nokia 5.4:llä, on tällä hetkellä paljon kysyntää”, kertoo Gigantin myyntipäällikkö Mikko Pesonen.

Komponenttipula muokkaa kuluttajien puhelinvalintoja

Maailmanlaajuiset komponenttihaasteet ovat johtaneet myös keskihintaisten puhelimien kysynnän kasvuun. Tämä näkyy suoraan kuluttajien lompakoissa, sillä puhelimiin laitetaan tällä hetkellä myös keskimääräistä enemmän rahaa.

“Vaikka tilanne on kasvattanut kuluttajien puhelinostosten hintaa, eivät itse puhelimien hinnat ole juurikaan nousseet. Syynä kauppakuitin kasvuun on pikemminkin keskihintaisten puhelimien osto edullisimpien mallien sijaan”, Pesonen toteaa.

Kysynnän muutosten lisäksi komponenttipula voi vaikuttaa puhelinmallien elinkaaren lyhenemiseen. Pula tietyn mallin komponenteista pakottaa puhelinvalmistajia etsimään vaihtoehtoisia komponentteja ja luomaan uusia puhelinmalleja vanhojen tilalle. Esimerkiksi kestävää kehitystä arvostaville kuluttajille voi olla jo lähitulevaisuudessa tarjolla uudenlaisia kiinnostavia vaihtoehtoja tuotekehityksen myötä.

Gigantin myydyimmät puhelimet Top 10 -lista maaliskuussa

 1. Samsung Galaxy A52s (2.)
 2. OnePlus Nord 2 (3.)
 3. OnePlus Nord CE (-)
 4. Samsung Galaxy S21 (-)
 5. Nokia Nokia 5.4 (8.)
 6. Apple iPhone 13 (1.)
 7. Samsung Galaxy A22 (-)
 8. Samsung Galaxy A32 (-)
 9. Motorola G60s (-)
 10. Apple iPhone SE (9.)

Lähteet: Gigantti
Kuva: Gigantti

54 thoughts on “Gigantin maaliskuun 2022 myydyimmät puhelimet TOP 10”
 1. […] Älypuhelimessa on kuusiydinprosessori ja 6,1 tuuman näyttö. Tallennustilaa on valittavana 128, 256 tai 512 gigatavua. Keskusmuistia on neljä gigatavua. Puhelimessa on kaksi takakameraa, joista toinen on ultralaajakulmakamera. Sekä takakameroiden että etukameran tarkkuus on 12 megapikseliä. Akun kapasiteetti on 3 240 milliampeerituntia. Se tukee 20 watin latausta ja 15 watin langatonta MagSafe-latausta. Älypuhelin on pölyn- ja vedenkestävä, ja sen IP-luokitus on 68. Käyttöjärjestelmänä on iOS 15, joka on päivitettävissä iOS 15.1 -versioon. Tästä älypuhelin lapselle? […]

 2. […] OnePlus Nord CE 5G on tyylikäs, ohut ja erittäin kevyt älypuhelin työhön ja vapaalle. Puhelimen hienostunut mattapinta hylkii sormenjälkiä. Laadukkailla kameroilla taltioit yksityiskohtaisia ja tarkkoja kuvia myös hämärässä. Massiivinen 4500 mAh:n akku ei hyydy kesken työpäivän, ja Warp Charge 30T Plus mahdollistaa puhelimen lataamisen 0:sta 70 %:iin vain 30 minuutissa. […]

 3. […] OnePlus Nord CE 5G on tyylikäs, ohut ja erittäin kevyt älypuhelin työhön ja vapaalle. Puhelimen hienostunut mattapinta hylkii sormenjälkiä. Laadukkailla kameroilla taltioit yksityiskohtaisia ja tarkkoja kuvia myös hämärässä. Massiivinen 4500 mAh:n akku ei hyydy kesken työpäivän, ja Warp Charge 30T Plus mahdollistaa puhelimen lataamisen 0:sta 70 %:iin vain 30 minuutissa. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *