gigantin Maaliskuun 2022 myydyimmät puhelimet TOP 10

Gigantin myydyimpien puhelimien lista täyttyi maaliskuussa Samsungin keskihintaisista matkapuhelimista. Maailmanlaajuisesta komponenttipulasta johtuva, puhelimien rajoittunut saatavuus on vaikuttanut kuluttajien tuotevalintoihin ja jopa eri mallien elinkaareen. Tämän takia myös TOP 10 -listalla näkyvät etupäässä keskihintaiset ja kalliimmat puhelinmallit.

Kodinelektroniikkaketju Gigantin myydyimpien puhelimien TOP 10 -listaa hallitsi maaliskuussa Samsung. Listalta löytyy peräti neljä valmistajan puhelinmallia, joista paalupaikalle nousi keskihintainen 5G-puhelin Samsung A52s. Haastajabrändi OnePlus ja kestosuosikki Apple olivat myös maaliskuussa kuluttajien suosiossa.

Maaliskuun yllättäjä oli Nokia 5.4, joka nousi TOP 10 -listalle helmikuussa ja kasvatti maaliskuussa suosiotaan kolmen listasijoituksen verran. Nokian nousulle on kuitenkin syynsä. Kohtuuhintaiset ja tasavarmat älypuhelinmallit kasvattavat suosiotaan joka kuukausi. Ilmiön taustalla on myös edullisten peruspuhelimien markkinatilanne komponenttipulan vuoksi.

“Useita edullisempia matkapuhelinmalleja puuttuu markkinoilta kokonaan, minkä takia markkinoilla olevilla alle 200 euron puhelimilla, kuten Nokia 5.4:llä, on tällä hetkellä paljon kysyntää”, kertoo Gigantin myyntipäällikkö Mikko Pesonen.

Komponenttipula muokkaa kuluttajien puhelinvalintoja

Maailmanlaajuiset komponenttihaasteet ovat johtaneet myös keskihintaisten puhelimien kysynnän kasvuun. Tämä näkyy suoraan kuluttajien lompakoissa, sillä puhelimiin laitetaan tällä hetkellä myös keskimääräistä enemmän rahaa.

“Vaikka tilanne on kasvattanut kuluttajien puhelinostosten hintaa, eivät itse puhelimien hinnat ole juurikaan nousseet. Syynä kauppakuitin kasvuun on pikemminkin keskihintaisten puhelimien osto edullisimpien mallien sijaan”, Pesonen toteaa.

Kysynnän muutosten lisäksi komponenttipula voi vaikuttaa puhelinmallien elinkaaren lyhenemiseen. Pula tietyn mallin komponenteista pakottaa puhelinvalmistajia etsimään vaihtoehtoisia komponentteja ja luomaan uusia puhelinmalleja vanhojen tilalle. Esimerkiksi kestävää kehitystä arvostaville kuluttajille voi olla jo lähitulevaisuudessa tarjolla uudenlaisia kiinnostavia vaihtoehtoja tuotekehityksen myötä.

Gigantin myydyimmät puhelimet Top 10 -lista maaliskuussa

  1. Samsung Galaxy A52s (2.)
  2. OnePlus Nord 2 (3.)
  3. OnePlus Nord CE (-)
  4. Samsung Galaxy S21 (-)
  5. Nokia Nokia 5.4 (8.)
  6. Apple iPhone 13 (1.)
  7. Samsung Galaxy A22 (-)
  8. Samsung Galaxy A32 (-)
  9. Motorola G60s (-)
  10. Apple iPhone SE (9.)

Lähteet: Gigantti
Kuva: Gigantti