xiaomi redmi

Gigantin lokakuun 2022 myydyimpien puhelimien lista oli täynnä yllättäjiä. Peräti kolme Xiaomin Redmi-puhelinta nousi listalle ja tönäisi tieltään OnePlus puhelimien suosituimmat mallit. Samsungin S-sarjan lippulaivamalli nousi listauksessa myydyimpien puhelimien listalle ensimmäistä kertaa sitten maaliskuun.

Gigantin myydyimpien puhelimien TOP 10 -listalle nousi lokakuussa useita Xiaomin edullisen hintaluokan Redmi-puhelimia. Kuukauden isoin yllättäjä oli kuitenkin Samsung, jonka S-sarjan lippulaivamalli Galaxy S22 löytyy kuukauden myydyimpien puhelimien listan sijalta 9. Samsungin lippulaivamallit yltävät harvoin TOP 10 -listan sijoille. Viimeksi Samsungin lippulaivamalli nähtiin listalla maaliskuussa. Kuukauden myydyimmäksi puhelimeksi palasi kuukauden tauon jälkeen kestosuosikki Samsung Galaxy A13.

OnePlussan puhelimet ovat olleet asiakkaiden suosikkeja koko vuoden, mutta lokakuussa ne jäivät Xiaomin jalkoihin ja tippuivat listalta kokonaan. Gigantin asiantuntijan mukaan kyse on kuitenkin väliaikaisesti myyntiluvuissa tapahtuvasta vaihtelusta.

“Puhelimien kysyntä ei ole vakio, vaan esimerkiksi kausittaiset kampanjat vaikuttavat myyntilukuihin. Lokakuussa Redmi-malleja on myyty tarjousten siivittämänä edulliseen hintaan, ja esimerkiksi moni vanhempi on varmasti nähnyt tilaisuuden ostaa puhelin hyvään hintaan ensipuhelimeksi lapselle”, Gigantin telecom-tuotteiden myyntipäällikkö Jyri Helistö kertoo.

Xiaomin Redmi-puhelimia myydään etenkin lasten ja nuorten käyttöön, edullisen hinnan mutta myös suorituskykyisten ominaisuuksien takia: ne soveltuvat hyvin muun muassa puhelimella pelaamiseen, kuvien ottamiseen ja videoiden katseluun.

Asiakkaat pistivät lokakuussa kännykät kiertoon Urban Miner -kampanjassa

Gigantti on vauhdittanut lokakuun alusta lähtien vanhan elektroniikan kierrätystä Urban Miner -kampanjalla. Kampanja kannustaa asiakkaita tuomaan vanhat laitteensa kierrätettäväksi. Vastineeksi laitteista saa arvokoodin maailman suosituimpaan videopeliin, Minecraftiin.

Aivan kuten Minecraftissakin, materiaaleja keräämällä voidaan luoda myös oikeassa elämässä uutta. Vanhaa elektroniikkaa kierrättämällä varmistetaan esimerkiksi arvokkaiden metallien uudelleenkäyttö tuotteissa uusien materiaalien louhimisen sijaan.

“Suomalaiset ovat selkeästi kierrättäjäkansaa – oli kyseessä sitten pullot tai puhelimet. Kierrätys osataan hyvin, ja kierrätyskelpoista kodinelektroniikkaa on monilla kaapeissa paljon. Asiakkaamme ovat lähteneet kampanjaan hienosti mukaan, ja Urban Mineriin on mahdollisuus osallistua aina tammikuun loppuun saakka”, Helistö kertoo.

Top 10 -lista

  1. Samsung Galaxy A13 (3.)
  2. iPhone 13 (-)
  3. Samsung Galaxy A33 (7.)
  4. Xiaomi Redmi Note 11 (-)
  5. Samsung Galaxy A53 (4.)
  6. Xiaomi Redmi 10 C (-)
  7. iPhone 14 pro (6.)
  8. Xiaomi Redmi 9A (-)
  9. Samsung Galaxy S22 (-)
  10. iPhone 14 pro max (10.)

Lähde: Gigantti

LUE MYÖS:


Muuta luettavaa muualta

Pia Penttala auttaa suomalaisia perheitä maikkarilla

Supernanny Suomi sarjassa Pia Penttala auttaaa suomalaisia perheitä, jotka kaipaavat neuvoja lastensa kanssa. Luvassa on liikuttavia kohtaamisia ja tunteiden törmäyksiä, kun perheiden sääntöjä päivitetään ja siteitä vahvistetaan.

Games Of Thrones House Of Dragon

Games Of Thrones House of Dragon on ensimmäisen kauden aikana lähentynyt alun lämmittelyjen jälkeen alkuperäisen Game of Thronesin poluille, poluille missä ihmishenki ei ole minkään arvoinen, ja lupaus on voimassa vain kunnes se kumotaa eikä kukaan voi olla varma omasta hengestään, tai mitä tapahtuu seuraavaksi. Yksi varomaton sana, yksi varomaton tieto ja olet vankilassa, tai kuollut.

The Witcher -sarjan Henry Cavillin poistuu sarjasta

Netflix on ilmoittanut The Witcher -kaudesta 4 ja Henry Cavillin poistumisesta ohjelmasta.

Kausi 3 ei ole vielä esitetty suoratoistopalvelussa, mutta meillä on jo vahvistus siitä, että kaudella 4 Cavill on tarkoitus korvata Liam Hemsworthilla – joka tulee näyttelemään hirviönmetsästäjänä Geraltina Rivialaista. Hänet vastaavasti tunnetaan ehkä parhaiten Gale Hawthornen roolista Nälkäpelit-elokuvasarjassa