Garmin esittelee LiveScope Plus-järjestelmän

Garmin on esitellyt LiveScope Plus-järjestelmän. LiveScope Plus on tuorein lisäys mullistavaan, reaaliaikaisesti skannaavien Garmin-kaikuluotainten valikoimaan. Uusi järjestelmä tuottaa uskomattoman tarkkaa, reaaliaikaista skannattua kaikukuvaa, jossa kohteet on eroteltu 35 % aiempaa selkeämmin. Entistä tarkemmasta ja terävämmästä kuvasta, jossa on vähemmän häiriöitä, on helppo erottaa reaaliajassa veneen alla ja ympäril­lä olevat vedenalai­set rakenteet, vieheet ja kalat myös silloin, kun vene ei liiku. LiveScope Plus-järjestelmässä on kolme tilaa, eteen ja alas suuntautuvat sekä perspektiivi, johon kuuluu suosittu perspektiivitilan teline.

“LiveScope on muuttanut kalastuksen maailman perusteellisesti tuottamalla niin reaaliaikaista kuvaa ja liikettä, että jopa eri kalalajit on mahdollista erottaa”, kertoo Garmin-yhtiön maailmanlaajuisen myynnin varatoimitusjohtaja Dan Bartel. “LiveScope Plus-järjestelmän näytön selkeyteen, anturin herkkyyteen ja kohteiden erottelukykyyn on tehty parannuksia, joiden ansiosta jopa siima erottuu nyt kuvassa, puhu­mat­ta­kaan vieheestä ja kalojen liikkeistä sen ympärillä.”

Ennennäkemätöntä kuvantarkkuutta

Tarkkuusoptimoitu LiveScope Plus-kaikuanturi on suunniteltu uudestaan. Se erottelee kohteet 35% aiempaa paremmin sekä tunnistaa ja erottaa n. 35 cm kohteet yli 30 metrin päästä. Tarkassa ja terä­vässä kaikukuvassa – joka on käytettävissä seitsemässä kirkkaassa väriyhdistelmässä – kalamiehet näkevät kaiken tarvitsemansa. Kuvanyhdistäminen on tehokkaampaa ja kalojen ja rakenteiden esittämishäiriöt pienempiä. LiveScope Plus on myös varustettu lisäantureilla, jotka säätävät kaikukeilaa jatkuvasti veneen liikkeen mukaan niin, että kaikukuva säilyy vakaana myös kovassa kelissä.

Kolme tilaa yhdessä järjestelmässä

LiveScope Plus-järjestelmä tarjoaa kolme erilaista tarkastelukulmaa samassa kiinnikkeessä, jota on helppo säätää omien kalastustekniikoiden ja -mieltymysten mukaan. Työkaluja ei tarvita. Kun anturi käännetään eteenpäin, saadaan live-kuvaa siitä, mitä on veneen edessä. Kääntämällä anturi osoitta­maan alas nähdään kuvaa veneen alta. Kun kaikuanturi käännetään sivuttain pakkauksessa mukana olevassa perspektiivitilan telineessä, saadaan ‘ylhäältä alas’-perspektiivitilanäkymä jopa 15 metrin päähän veneen eteen. Kun valitaan parhaiten kalapaikkaan sopiva LiveScope-tila, näkymä muuttuu automaattisesti yhteensopivan Garmin-karttaplotterin näytöllä.

Päivittäminen LiveScope Plus-järjestelmään

LiveScope Plus-järjestelmään kuuluu pienikokoinen GLS10 black box ja LiveScope Plus LVS34-kaikuanturi, kiinnityssarja sähkökeulamoottorin runkoon tai varteen, perspektiivitilan teline ja yksinker­tainen Garmin Marine Network plug-and-play-liitäntä, jonka ansiosta järjestelmä on helppo asentaa ja integroida yhteensopivaan karttaplotte­riin. Maksuttoman ohjelmistopäivityksen ansiosta LVS34-kaikuanturi (lisävaruste) voidaan liittää jo olemassa olevaan LiveScope-järjestelmän black boxiin, jos asiakas haluaa päivittää järjestelmänsä.

LiveScope Plus-järjestelmä ja LiveScope Plus LVS34-kaikuanturi ovat tulossa myyntiin ensi kuussa. Tuotteiden suositushinnat: LiveScope Plus 2279€ ja LVS34-kaikuanturi 1499€. LiveScope Plus on yhteensopiva monien Garmin GPSMAP®– ja ECHOMAP-karttaplottereiden ja yhdistelmä­laittei­den kanssa; kaikki yhteensopivat laitteet löytyvät klikkaamalla tästä.

Käytännölliset ja tehokkaat Garmin-tuotteet ovat mullistaneet kaiken tasoisten kalastajien, pur­jehtijoi­den, moottoriveneilijöiden ja muiden veneilyharrastajien elämän. Garmin on sitoutunut kehittä­mään alan parasta veneilyelektroniikkaa, ja uskoo, että jokainen päivä tarjoaa uuden mahdollisuuden inno­vointiin ja tulosten parantamiseen. National Marine Electronics Association (NMEA)-yhdistys nimesi Garminin hiljattain seitsemännen kerran peräkkäin Vuoden valmistajaksi. Fusion® ja Navionics®kuuluvat myös Garmin-brändeihin.

Lähde: Garmin

Mikä on korkea resoluutio?

Paljon pikseleitä tarkoittaa korkeata resoluutiota ja vähän pikseleitä tarkoittaa pientä resoluutiota. Esimerkiksi 2000 pikseliä leveä kuva antaa noin 17 cm kuvakoon printattaessa jos dpi on 300, kun taas 960 pikseliä leveä kuva voidaan painaa kokoon 8 cm 300 dpi:n asetuksella.


Muuta luettavaa muualta

Temptation island 2022

Temptation Island 2022 Suomi on suomalainen tositelevisio-ohjelma, joka perustuu yhdysvaltalaiseen Viettelysten saari-ohjelmaan. Ohjelmassa neljä suomalaista pariskuntaa viedään paratiisisaarelle kolmeksi viikoksi. Siellä parit eivät ole yhdessä, vaan varattujen naisten seurassa on 12 sinkkumiestä ja varattujen miesten seurassa 12 sinkkunaista.