• Ford on luonut Mustang Mach-E:hen interaktiivisen pelin, jossa pelaajat ratkaisevat tehtäviä erilaisia vihjeitä ja ohjeita seuraamalla. Peli perustuu suosittuihin pakohuonepeleihin.
  • Sovelluspohjaisessa pelissä käytetään erikoislaitteistoa, jonka avulla on mahdollista integroitua tiettyihin auton hallintaominaisuuksiin, kuten ilmastointi, kaiuttimet ja sähkötoimiset istuimet.
  • Pelin luomisessa käytettyä teknologiaa voisi olla mahdollista käyttää tulevaisuudessa todellisen jälkimarkkinasovelluksen kehittämisessä.

Pakohuonepelit

Pakohuonepelit ovat kasvattaneet viime vuosina suosiotaan ja pelaajista muodostuvat joukkueet asettuneet kamppailemaan kelloa vastaan yrittäessään ratkaista vihjeitä ja paeta pelin teemahuoneesta. Nyt Ford on ottanut konseptin käyttöönsä ja soveltanut sitä täyssähköisessä Mustang Mach-E:ssä, jonka hallintalaitteita hyödynnetään pelin ohjauselementteinä interaktiivisen kokemuksen luomiseksi.

Vakoojateemaisessa konseptipelissä pelaajalle annetaan salainen tehtävä, jossa tulee toimittaa paketti tiettyyn paikkaan. Tehtävien ääniohjeet annetaan auton kaiutinjärjestelmän kautta. Lisäksi auton sähkötoimiset istuimet, handsfree-takaluukku, ilmastointijärjestelmä ja ajovalot aktivoituvat pelin toimesta tai pelaajan käyttäessä niitä sopivissa kohdissa pelin aikana.

Apple CarPlay

Auton ollessa liikkeessä ohjataan vain lämmittimiä ja kaiuttimia. Ja toisin kuin pakohuonepelissä, pelaajat voivat peliä menettämättä poistua autosta milloin tahansa sen ollessa turvallista. Peli on asennettu iOS-laitteeseen, joka liitetään autoon Apple CarPlayn ja Fordin itse kehittämän laitteiston avulla.

”Tämä on pientä hauskanpitoa, jolla on myös vakavasti otettava puoli. Se osoittaa, mikä voisi olla mahdollista autojen nykytekniikalla”, kertoo Carsten Starke, Technical Expert Interior Materials & Customer Experience, Ford Research & Advanced Engineering, Ford of Europe. “Kyky luoda vuorovaikutusta ajoneuvon ja kuljettajan välille voi avata uusia tapoja tutkia tulevaisuudessa myös muita käyttömahdollisuuksia, kuten interaktiivinen omistajan käsikirja tai jopa kuljettajan valmennus.”

Kuljettajan kouluttaminen ja matkustajat

Peli on tällä hetkellä puhtaasti konsepti, jonka on kehittänyt Ford of Europen Emerging Technology & Innovation -ryhmä yhdessä Fordin Palo Altossa Kaliforniassa sijaitsevien Software & Research ja IOT -tiimien kanssa. Peli on kehitetty havainnollistamaan, miten autojen toimintoihin voisi tutustua paremmin pelaamisen avulla. Se voi jopa näyttää esimakua tulevaisuuden sovelluksista, jotka voivat sekä viihdyttää että kouluttaa kuljettajia ja matkustajia esimerkiksi heidän odottaessaan latausasemalla akun latautumista. Tai ehkä jopa ajon aikana tulevissa autonomisissa ajoneuvoissa.

Ford Escape Room

Videoon on valittavissa myös suomenkielinen tekstitys.

Lähteet: MyNewsDesk / Ford