Digiboksi on laite, joka mahdollistaa televisio-ohjelmien vastaanottamisen digitaalisessa muodossa. Se on tarpeen, koska analoginen televisiolähetys on lopetettu useimmissa maissa.
Digitaalisen televisiolähetyksen alku
Digitaalisen televisiolähetyksen tarve alkoi nousta 90-luvulla, kun televisio- ja radiokanavien määrä alkoi kasvaa. Tämä johti tarpeeseen tehokkaammalle ja tehokkaammalle lähetystekniikalle.
Digitaalisen televisiolähetyksen kehitys
Ensimmäiset digiboksit otettiin käyttöön 2000-luvun alussa. Aluksi ne olivat kalliita ja vaativat erillisen antennin. Nykyään digiboksit ovat halvempia ja niitä voidaan käyttää ilman erillistä antennia. Lisäksi ne tukevat useita lisäominaisuuksia, kuten tallennustoimintoa ja internet-yhteyttä.
Digitaalisen televisiolähetyksen tulevaisuus
Tulevaisuudessa digitaalista televisiolähetystä kehitetään edelleen. Tämä johtaa entistä parempaan kuvan- ja äänenlaatuun sekä uusiin lisäominaisuuksiin, kuten älytelevisioihin.
Muut huomiot
Digiboksin kehitys on edennyt paljon sen alkuaikoista. Nykyään se on halvempi ja tarjoaa enemmän lisäominaisuuksia. Tulevaisuudessa digitaalisen televisiolähetyksen kehitys jatkuu entistä parempaan suuntaan.
LUE MYÖS:
- Digitaalinen henkilöllisyyden vahvistaminen ja sen merkitys
- WordPress Suomi: Tehokas työkalu verkkosivustojen rakentamiseen
- Digitaalinen markkinointi ja asiakastyytyväisyys: asiakas ensin näkökulma myös digissä
- Paytrail: Joustava ja luotettava maksupalvelu yrityksille
- Suomi nousemassa datakeskusten kärkimaaksi: Googlen investointi vahvistaa tulevaisuutta
Telia 5G kartta
DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko aloittaa kattavan 5G-verkon rakentamisen Loviisassa ja Pyhtäällä maanantaina 10. lokakuuta. Nopeamman 5G-verkon rakentamisen myötä myös 4G-yhteydet paranevat alueella. Paremmille yhteyksille on tarvetta, sillä mobiilidatan käyttö on moninkertaistunut Suomessa viime vuosina. Tutustu Telia 5G kartta aiheeseen.
Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta
Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello, jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2-malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.
Elämä siirtyy kokoajan kohti digitaalisuutta
Oletko miettinyt hankkivasi pelitietokonetta, älypuhelinta tai vaikka älykelloa naiselle? Esimerkiksi älykello naiselle voisi olla hyvä tapa seurata hänen sykettä päivän mittaan. Monissa älykelloissa on kattava valikoima eri ominaisuuksia, joita löytyy eri mallien kalloista. Monilla älykelloilla voi seurata unenlaatua sekä nukuttua aikaa.