Verkkolasku

Verkkolasku on konekielisessä muodossa lähetettävä sähköinen lasku, joka tehostaa yritysten taloushallintoa ja tuo lukuisia etuja sekä laskuttajille että vastaanottajille. Se eroaa perinteisestä sähköpostitse lähetetystä PDF-laskusta rakenteisuudellaan, joka mahdollistaa automaattisen käsittelyn ja tiedonsiirron.

Mitä verkkolasku on?

Verkkolasku on sähköinen lasku, joka lähetetään ja vastaanotetaan standardoidussa muodossa. Yleisin verkkolaskustandardi on Finvoice, joka perustuu XML-kieleen. Verkkolasku sisältää kaikki samat tiedot kuin perinteinen paperilasku, mutta konekielisessä muodossa, mikä mahdollistaa automaattisen käsittelyn ja tiedonsiirron.

Verkkolaskun hyödyt yrityksille

Verkkolaskutuksella on lukuisia etuja yrityksille:

Tehokkuus: Verkkolaskut automatisoivat laskutusprosessia ja vähentävät manuaalisen työn määrää. Tämä säästää aikaa ja resursseja. Kustannustehokkuus: Verkkolaskutus on edullisempaa kuin paperilaskutus. Postikulut ja paperikulut poistuvat, ja laskujen käsittely on nopeampaa. Virheiden vähentyminen: Automaattinen käsittely vähentää virheiden määrää laskujen käsittelyssä. Parempi kassanhallinta: Verkkolaskut maksetaan nopeammin kuin paperilaskut, mikä parantaa yrityksen kassanhallintaa. Ympäristöystävällisyys: Verkkolaskutus on ympäristöystävällisempi vaihtoehto paperilaskutukselle.

Verkkolaskutuspalvelut ja -operaattorit

Verkkolaskutuspalveluita tarjoavat useat eri operaattorit. Nämä palvelut tarjoavat yrityksille käyttöliittymän verkkolaskujen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Operaattorit huolehtivat myös verkkolaskujen välittämisestä verkkolaskuosoitteiston kautta.

Verkkolaskun lähettäminen ja vastaanottaminen

Verkkolaskun lähettäminen ja vastaanottaminen on helppoa. Yritykset tarvitsevat verkkolaskutuspalvelun ja verkkolaskuosoitteen. Verkkolaskuosoite on yrityksen yksilöllinen tunniste verkkolaskuverkostossa.

Verkkolaskun lähettäminen tapahtuu verkkolaskutuspalvelun käyttöliittymän kautta. Laskun tiedot syötetään käyttöliittymään ja lasku lähetetään vastaanottajan verkkolaskuosoitteeseen.

Verkkolaskun vastaanottaminen tapahtuu automaattisesti verkkolaskutuspalvelun kautta. Vastaanottaja voi tarkastella laskua palvelun käyttöliittymässä ja maksaa sen verkkopankissa.

Verkkolaskun ja e-laskun ero

Verkkolasku ja e-lasku ovat molemmat sähköisiä laskuja. Verkkolasku on kuitenkin rakenteinen lasku, joka voidaan käsitellä automaattisesti. E-lasku on puolestaan usein PDF-muodossa oleva sähköpostilasku, joka vaatii manuaalista käsittelyä.

E-lasku on myös sähköisessä muodossa oleva mobiili- ja verkkopankkiin saapuva lasku. E-lasku on helppo tapa maksaa laskuja, koska e-lasku sisältää samat tiedot kuin paperinen lasku. Se on sähköinen lasku, joka eroaa paperilaskusta vain toimitustavan puolesta. Voit tilata laskun e-laskuna esimerkiksi Osuuspankissa, Nordeassa ja Danske Bankissa..