tabletti

Tabletti on valloittaneet maailman myrskyllä viimeisten vuosien aikana. Nämä kätevät ja monipuoliset laitteet sopivat lähes mihin tahansa käyttöön, olipa kyse sitten työnteosta, viihteestä tai opiskelusta. Tablettien suosio ei ole ihme, sillä ne tarjoavat useita etuja verrattuna perinteisiin tietokoneisiin ja älypuhelimiin.

Hyvä tabletti

Hyvässä tabletissa on useita ominaisuuksia, jotka tekevät siitä monipuolisen ja kätevän työkalun. Näitä ominaisuuksia ovat muun muassa:

 • Suuri ja selkeä näyttö: Tabletin näytön tulisi olla riittävän suuri ja selkeä, jotta sitä on mukava käyttää. Hyvä näyttö on tärkeä erityisesti, jos aiot käyttää tablettia pelaamiseen, videoiden katseluun tai lukemiseen.
 • Tehokas prosessori: Tehokas prosessori takaa, että tabletti toimii sujuvasti ja nopeasti. On tärkeää valita prosessori, joka sopii tarpeisiisi. Jos aiot käyttää tablettia vaativiin tehtäviin, kuten pelaamiseen tai videoiden editointiin, tarvitset tehokkaamman prosessorin.
 • Riittävästi tallennustilaa: Tabletin tallennustilan tulisi olla riittävä tarpeisiisi. Jos aiot tallentaa tabletille paljon valokuvia, videoita tai musiikkia, tarvitset enemmän tallennustilaa. Onneksi useimmat tabletit tukevat microSD-kortteja, joiden avulla voit laajentaa tallennustilaa helposti.
 • Pitkä akunkesto: Tabletin akunkesto on tärkeä ominaisuus, jos aiot käyttää sitä paljon liikkuessasi. Hyvä tabletti kestää useita tunteja yhdellä latauksella.
 • Hyvä kamera: Tabletin kamera ei välttämättä ole yhtä tärkeä kuin älypuhelimen kamera, mutta se voi olla hyödyllinen esimerkiksi videopuheluiden tai valokuvien ottamiseen.
 • Käyttöjärjestelmä: Tableteissa on useita eri käyttöjärjestelmiä, kuten Android, iOS ja Windows. Käyttöjärjestelmän valinta riippuu omista mieltymyksistäsi ja siitä, mihin aiot käyttää tablettia.

Samsung tabletti

Samsung on yksi maailman johtavista tablettien valmistajista. Samsungin tabletit tunnetaan laadustaan ​​ja suorituskyvystään. Ne tarjoavat laajan valikoiman ominaisuuksia ja sopivat monenlaisiin tarpeisiin.

Samsungin suosituimpia tablettimalleja ovat Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ ja Galaxy Tab A8. Galaxy Tab S8 -sarjan tabletit ovat huippuluokan malleja, jotka tarjoavat tehokkaan prosessorin, upean näytön ja pitkän akunkesto. Galaxy Tab A8 on edullisempi vaihtoehto, joka tarjoaa silti hyvät ominaisuudet.

Lenovo tabletti

Lenovo on toinen suosittu tablettien valmistaja. Lenovon tabletit tunnetaan kilpailukykyisistä hinnoistaan ​​ja hyvästä suorituskyvystään. Ne tarjoavat laajan valikoiman ominaisuuksia ja sopivat monenlaisiin tarpeisiin.

Lenovon suosituimpia tablettimalleja ovat Yoga Tab 13, Tab P11 Pro ja Smart Tab M10 Plus. Yoga Tab 13 on ainutlaatuinen tabletti, jossa on sisäänrakennettu jalusta, joka helpottaa sen käyttöä eri asennoissa. Tab P11 Pro on tehokas tabletti, joka sopii vaativiinkin tehtäviin. Smart Tab M10 Plus on edullisempi vaihtoehto, joka tarjoaa silti hyvät ominaisuudet.

iPad tabletti

Apple iPad on yksi suosituimmista tableteista markkinoilla. Se tunnetaan helppokäyttöisyydestään ​​ja laadukkaista sovelluksistaan. iPad on hyvä valinta niille, jotka etsivät helppokäyttöistä ja luotettavaa tablettia. iPad on yhteensopiva laajan valikoiman sovellusten kanssa, jotka on suunniteltu erityisesti iPadille.

Apple tarjoaa useita eri iPad-malleja, jotka sopivat eri tarpeisiin ja budjetteihin. Näitä ovat:

 • iPad Air: Tehokas ja ohut tabletti, joka sopii vaativiin tehtäviin, kuten videoiden editointiin ja pelaamiseen.
 • iPad Pro: Huippuluokan tabletti, jossa on paras mahdollinen suorituskyky ja upein näyttö.
 • iPad mini: Kompakti ja kannettava tabletti, joka on helppo ottaa mukaan matkalle.
 • iPad: Edullinen iPad-perusmalli, joka tarjoaa hyvän suorituskyvyn ja laadukkaat ominaisuudet peruskäyttöön.

Edullinen tabletti

Jos etsit edullista tablettia, on markkinoilla useita hyviä vaihtoehtoja. Edullisissa tableteissa ei välttämättä ole samoja huippuluokan ominaisuuksia kuin kalliimmissa malleissa, mutta ne tarjoavat silti hyvän vastinetta rahalle. Edullisia tabletteja löytyy useilta eri valmistajilta, kuten Amazon, Huawei ja MediaTek.

Kun valitset edullista tablettia, on tärkeää kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin:

 • Prosessori: Edullisen tabletin prosessori ei välttämättä ole yhtä tehokas kuin kalliimman tabletin prosessori, mutta sen tulisi silti pystyä suorittamaan perustehtävät sujuvasti.
 • Näyttö: Edullisen tabletin näyttö ei välttämättä ole yhtä terävä tai värikäs kuin kalliimman tabletin näyttö, mutta sen tulisi silti olla selkeä ja helppo katsoa.
 • Tallennustila: Edullisissa tableteissa on usein vähemmän tallennustilaa kuin kalliimmissa malleissa. Harkitse microSD-korttipaikan hankkimista, jos haluat laajentaa tallennustilaa.
 • Akunkesto: Hyvä akunkesto on tärkeää kaikissa tableteissa, myös edullisissa malleissa.

Lisää ominaisuuksia, joita kannattaa harkita tabletin valinnassa

Näytön koko, prosessori, tallennustila ja akunkesto ovat tärkeitä ominaisuuksia tabletin valinnassa, mutta on myös muita asioita, joita kannattaa harkita. Näitä ovat:

 • Käyttöjärjestelmä: Kuten aiemmin mainittiin, tableteissa on useita eri käyttöjärjestelmiä, kuten Android, iOS ja Windows. Android-tabletit ovat yleensä edullisempia ja tarjoavat enemmän mukautusmahdollisuuksia. iPadOS (iPadin käyttöjärjestelmä) on tunnettu helppokäyttöisyydestään ​​ja laadukkaista sovelluksistaan. Windows-tabletit sopivat hyvin niille, jotka haluavat käyttää samoja sovelluksia kuin tietokoneellaan.
 • Yhdistettävyys: Harkitse, mihin laitteisiin haluat yhdistää tabletin. Esimerkiksi jotkut tabletit tukevat Bluetooth-yhteyttä, jotta voit yhdistää siihen langattomat kuulokkeet tai kaiuttimen. Jotkut tabletit tukevat myös näppäimistöjen liittämistä, mikä voi olla hyödyllistä kirjoittamiseen.
 • Kestävyys: Jos aiot käyttää tablettia paljon matkalla tai jos sinulla on pieniä lapsia, kannattaa harkita kestävää tablettia. Kestävä tabletti on suojattu paremmin kolhuilta ja naarmuilta.
 • Lisävarusteet: On saatavana useita erilaisia lisävarusteita tabletteihin, kuten näytönsuojia, koteloita ja näppäimistöjä. Harkitse, mitä lisävarusteita tarvitset ja sisältyvätkö ne tabletin hintaan.

Vinkkejä sopivan tabletin valintaan

Tabletin valinta voi tuntua vaikealta, sillä markkinoilla on niin paljon erilaisia vaihtoehtoja. Tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua valitsemaan sopivan tabletin:

 1. Mieti, mihin aiot käyttää tablettia. (jatkoa)

…pelaamiseen, työntekoon, opiskeluun, videoiden katseluun, lukemiseen ja verkkosurffailuun. Kun tiedät, mihin aiot käyttää tablettia, voit keskittyä ominaisuuksiin, jotka ovat tärkeimpiä sinulle.

 1. Määrittele budjettisi. Tabletit vaihtelevat hinnaltaan muutamista sadasta eurosta useampaan tuhanteen euroon. Määrittele budjettisi ennen kuin aloitat shoppailun, jotta voit rajata vaihtoehtoja.
 2. Vertaile eri vaihtoehtoja. Kun tiedät, mitä ominaisuuksia etsit ja mikä on budjettisi, voit alkaa vertailla eri tablettimalleja. Lue arvosteluja ja katso vertailuvideoita, jotta saat käsityksen eri tablettien suorituskyvystä ja ominaisuuksista.
 3. Kokeile tablettia liikkeessä. Jos mahdollista, kokeile tablettia liikkeessä ennen kuin ostat sen. Näin saat käsityksen siitä, onko näyttö riittävän suuri ja selkeä sinulle ja onko laite tarpeeksi nopea ja reagoivainen tarpeisiisi.
 4. Harkitse lisävarusteita. Kun olet valinnut tabletin, harkitse tarvitsemiasi lisävarusteita. Esimerkiksi näytönsuoja on hyvä hankinta suojaamaan tablettia naarmuilta ja kolhuilta. Kotelo on hyödyllinen, jos aiot kuljettaa tablettia paljon mukana. Näppäimistö voi parantaa kirjoituskokemusta.

Tabletin käyttö

Tabletit ovat monipuolisia laitteita, joita voidaan käyttää monenlaisiin asioihin. Tässä on muutamia esimerkkejä siitä, miten tabletteja voidaan käyttää:

 • Viihde: Tabletit ovat loistavia viihdelaitteita. Voit käyttää niitä elokuvien ja videoiden katseluun, musiikin kuunteluun, pelien pelaamiseen ja e-kirjojen lukemiseen.
 • Työ: Tabletteja voidaan käyttää myös työssä. Voit käyttää niitä sähköpostien lukemiseen ja lähettämiseen, asiakirjojen tarkastelemiseen ja muokkaamiseen sekä videopuhelujen tekemiseen asiakkaiden tai kollegoiden kanssa.
 • Opiskelu: Tabletit ovat hyödyllisiä opiskelussa. Voit käyttää niitä luentojen muistiinpanojen tekemiseen, oppikirjojen lukemiseen, tutkimustyöhön ja online-kurssien suorittamiseen.
 • Surffailu: Tabletit ovat käteviä laitteita verkkosurffailuun. Voit käyttää niitä verkkosivujen selaamiseen, sosiaalisen median käyttöön ja verkkokauppaostoksiin.
 • Luovuus: Tabletteja voidaan käyttää myös luoviin tarkoituksiin. Voit käyttää niitä piirtämiseen, maalaamiseen, musiikin tekemiseen ja valokuvien muokkaamiseen.
 • Mieti, mihin aiot käyttää tablettia. Tabletteja voidaan käyttää monenlaisiin asioihin, kuten pelaamiseen,työntekoon, opiskeluun, videoiden katseluun, lukemiseen ja verkkosurffailuun. Kun tiedät, mihin aiot käyttää tablettia, voit keskittyä ominaisuuksiin, jotka ovat tärkeimpiä sinulle.

Tabletti tarjous

Tabletit ovat loistava tapa pysyä ajan tasalla viihteestä, työskennellä tien päällä ja pitää yhteyttä läheisiin. Ne ovat myös investointi, joten on tärkeää löytää paras mahdollinen tarjous.

Tässä on muutamia vinkkejä tablettien löytämiseen tarjoukseen:

 • Osta vanhempi malli. Uusimmat tabletit ovat usein kalleimpia. Jos etsit edullista vaihtoehtoa, harkitse vanhemman mallin ostamista. Vanhemmat mallit ovat usein yhtä tehokkaita kuin uusimmat mallit, ja niissä on vain muutamia ominaisuuksia vähemmän.
 • Odota myyntejä. Monet jälleenmyyjät pitävät myyntiä tableteista vuoden aikana. Voit löytää hyviä tarjouksia myynneistä, erityisesti Black Fridayn ja Cyber Mondayn aikana.
 • Vertaa hintoja. Ennen kuin ostat tabletin, vertaile hintoja eri jälleenmyyjiltä. Voit tehdä tämän verkossa tai käymällä useissa myymälöissä.
 • Harkitse kunnostetun tabletin ostamista. Kunnostetut tabletit ovat käytettyjä tabletteja, jotka on kunnostettu ja myyty uudelleen. Ne ovat usein paljon halvempia kuin uudet tabletit.
 • Etsi tarjouksia verkkokaupoista. Monet verkkokaupat tarjoavat alennuksia tableteista. Voit löytää tarjouksia etsimällä verkkosivustoja, kuten eBay ja Amazon.

Noudattamalla näitä vinkkejä voit löytää tabletin tarjoukseen ja säästää rahaa.

Muista myös lukea arvosteluja ja vertailla ominaisuuksia ennen kuin ostat tabletin. Näin voit varmistaa, että saat parhaan mahdollisen vastineen rahoillesi. Suomen markkinoilla suosituimmat kauppiaat ovat mm. Verkkokauppa.com , Elisa, DNA, Power, Gigantti ja Telia.

Loppusanat

Tabletit ovat monipuolisia laitteita, joita voidaan käyttää monenlaisiin asioihin. Ne ovat loistava tapa pysyä ajan tasalla viihteestä, työskennellä tien päällä ja pitää yhteyttä läheisiin. Kun valitset tablettia, on tärkeää harkita tarpeitasi ja budjettiasi. On myös tärkeää vertailla hintoja ja etsiä tarjouksia. Noudattamalla näitä vinkkejä voit löytää parhaan mahdollisen tabletin tarpeisiisi.

Tabletit tulevaisuudessa

Tabletit ovat suhteellisen uusi laitekategoria, mutta ne ovat nopeasti vakiinnuttaneet paikkansa markkinoilla. Tabletit tulevat todennäköisesti kehittymään entistä monipuolisemmiksi ja tehokkaammiksi tulevaisuudessa. Voimme odottaa näkevämme entistä ohuempia ja kevyempiä tabletteja, joissa on parempi akunkesto ja nopeammat prosessorit. On myös mahdollista, että tabletit alkavat korvata perinteisiä tietokoneita joissain käyttökohteissa.

Tabletin hankkiminen on loistava tapa lisätä monipuolisuutta ja viihdettä elämääsi. Toivottavasti tämä artikkeli on auttanut sinua ymmärtämään tabletteja paremmin ja valitsemaan tarpeisiisi sopivan laitteen.