Polestar tuo Vivaldi-verkkoselaimen Polestar 2 -malleihin

Premium-sähköautojen valmistaja Polestar on julkaissut Vivaldi-verkkoselaimen Polestar 2 -malliin. Verkkoselain on ollut yksi Polestarin omistajien suurimmista toiveista, ja nyt käyttäjät voivat sen avulla selata internet-sivuja autossaan samaan tapaan kuin mobiililaitteillaan. Kyseessä on ensimmäinen Android Automotive OS -käyttöjärjestelmälle saatava selain.

“On hienoa, että voimme vastata yhteisömme toiveisiin. Vivaldi-verkkoselain on joululahja asiakkaillemme. Nyt Polestar 2:ssa avautuu uusi verkkosisällön ulottuvuus – ja käytössä on jopa joitakin suosittuja suoratoistoalustoja”, Polestarin pääjohtaja Thomas Ingenlath kertoo.

Norjalaisen Vivaldi-tiimin Polestar 2:lle kehittämä sovellus tuo laajat selaintoiminnot auton 11-tuumaiseen keskinäyttöön, joka käyttää Android Automotive OS -järjestelmää. Selain toimii samalla tavalla kuin mobiililaitteessa* sisältäen välilehtiä, suoratoisto-ominaisuuksia, verkkokauppoja ja edistyksellisisiä suojausmenetelmiä. Vivaldi-selain on suunniteltu erittäin joustavaksi, ja siinä on sisäinen mainosten esto, yksityinen käännöstyökalu, muistiinpanotoiminto, seurantasuojaus ja salattu synkronointi.

Vivaldin pääjohtaja Jon Stephenson von Tetzchner toteaa seuraavaa: “Olemme todella ylpeitä voidessamme tuoda selaimemme ensimmäistä kertaa autoihin ja erityisesti Polestarin kaltaisen merkin tuotteisiin. Teknologiset ja kestävän kehityksen tavoitteemme ovat yhteneväiset. Arvostamme läpinäkyvyyttä, yksityisyyttä ja vastuullista innovointia. Yksi palvelimistamme sijaitsee Islannissa, joka on yksi Polestarin uusista markkinoista. Polestarin tapaan olemme ottaneet haastajan roolin ja sovellamme suunnittelussa skandinaavista lähestymistapaa, joka perustuu luottamukseen ja käyttäjien kuuntelemiseen.”

Polestar 2:n Vivaldi-selain on nyt saatavilla kaikilla Euroopan ja Pohjois-Amerikan markkinoilla ja tietyillä Aasian-Tyynenmeren markkinoilla**.

Polestar 2:lle marraskuun lopulla julkaistun suorituskykypäivityksen ohella Polestarin teknologinen osaaminen korostuu nyt myös tieto- ja viihdejärjestelmässä.

Uusi sovellus vahvistaa Polestarin asemaa ennen ehdotettua liiketoimintojen yhdistämistä Gores Guggenheim, Inc:n kanssa (Nasdaq: GGPI, GGPIW ja GGPIU). Tämän liiketoimen uskotaan tapahtuvan vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla.

Huomautuksia:

  • *Joitakin rajoituksia voi esiintyä, esimerkiksi tiedostoja ei voi ladata ja selainta voi käyttää vain auton ollessa pysäköitynä.
  • Turvallisuuden varmistamiseksi suoratoisto jatkuu pelkän äänen kanssa, jos autolla lähdetään liikkeelle.
  • **Ei Kiinassa eikä Etelä-Koreassa.
  • Integroidun ääniohjauksen mahdollisuutta tutkitaan myöhemmässä julkaisussa.
  • Auto ei tallenna yksityisiä selaustietoja.
  • Vivaldi-tilille kirjautuneena selaustietoja voidaan jakaa muiden samalle tilille kirjautuneiden laitteiden välillä. Näitä tietoja ei jaeta Polestarille.

Lähde: News Cision

Luitko myös: Automyyjä paljastaa yleisimmät argumentit, joilla suomalaiset yrittävät saada enemmän rahaa käytetystä autostaan – ja onko niistä oikeasti mitään hyötyä