OnePlus puhelimetKuva: OnePlus

OnePlus puhelimet on kiinalainen älypuhelinvalmistaja, joka tunnetaan lippulaivamalleistaan, jotka tarjoavat huippuluokan ominaisuuksia kilpailukykyiseen hintaan. Yritys perustettiin vuonna 2013, ja siitä on nopeasti tullut yksi suosituimmista älypuhelinmerkeistä maailmassa.

OnePlus-puhelimien historia

OnePlussan ensimmäinen puhelin, OnePlus One, julkaistiin vuonna 2014. Se oli valtava menestys, ja sitä kehutiin sen tehokkaasta Snapdragon 801 -prosessorista, 3 GB:n RAM-muistista ja 13 megapikselin kamerasta. Puhelinta myytiin aluksi vain kutsujärjestelmän kautta, mutta se tehtiin myöhemmin saataville laajemmalle yleisölle.

OnePlus jatkoi lippulaivamallien julkaisemista seuraavina vuosina, ja jokainen malli oli parempi kuin edeltäjänsä. OnePlus 3:ssa oli tehokas Snapdragon 820 -prosessori, 6 GB RAM-muistia ja kaksoiskamerajärjestelmä. OnePlus 5:ssä oli Snapdragon 835 -prosessori, 8 GB RAM-muistia ja kaksoiskamerajärjestelmä, jossa oli teleobjektiivi. OnePlus 6:ssa oli Snapdragon 845 -prosessori, 8 GB RAM-muistia ja sormenjälkitunnistin näytössä.

Vuonna 2018 OnePlus laajensi tuotevalikoimaansa keskihintaluokan Nord-mallilla. OnePlus Nord oli ensimmäinen OnePlus-puhelin, jossa oli 5G-tuki, ja se oli saatavana murto-osalla lippulaivamallien hinnasta. Yritys on sittemmin julkaissut useita muita Nord-malleja, joista jokainen tarjoaa hyvän hinta-laatusuhteen.

OnePlus-puhelimien ominaisuudet

OnePlus-puhelimet tunnetaan useista ominaisuuksistaan, joita ei löydy useimmista muista älypuhelimista. Yksi niistä on OxygenOS, joka on OnePlussan oma versio Android-käyttöjärjestelmästä. OxygenOS on kevyt ja nopea, ja siinä on useita mukautusvaihtoehtoja.

OnePlus-puhelimet tunnetaan myös nopeista latausnopeuduistaan. Useimmissa malleissa on Warp Charge -teknologia, jonka avulla akun voi ladata tyhjästä täyteen alle tunnissa.

OnePlus-puhelimissa on myös laadukkaat kamerat. Useimmissa malleissa on usean kameran järjestelmä, jonka avulla voit ottaa upeita kuvia ja videoita kaikissa valaistusolosuhteissa.

OnePlus-puhelimien hinnat

OnePlus-puhelimet ovat edullisempia kuin useimmat muut lippulaivamallit. Esimerkiksi OnePlus 10 Pron hinta on noin 600 euroa, kun taas Samsung Galaxy S22 Pron hinta on noin 1000 euroa.

OnePlus-puhelimien saatavuus

OnePlus-puhelimia on saatavana useimmilta jälleenmyyjiltä verkossa ja myymälöissä. Voit myös ostaa niitä suoraan OnePlussan verkkosivustolta.

OnePlus-puhelimien parhaat puolet

 • Tehokas suorituskyky
 • Laadukkaat kamerat
 • Nopea lataus
 • Edullinen hinta
 • Muokattava käyttöliittymä

OnePlus-puhelimien huonot puolet

 • Ei veden- ja pölynkestävyysluokitusta joissakin malleissa

OnePlus-puhelimet sopivat sinulle, jos:

 • Etsit tehokasta puhelinta, joka ei ole liian kallis
 • Haluat puhelimen, jossa on laadukas kamera
 • Haluat puhelimen, jossa on nopea lataus
 • Haluat puhelimen, jossa on muokattava käyttöliittymä

OnePlus-puhelinten vertailu: Valitse oikea OnePlus sinulle

OnePlus tarjoaa laajan valikoiman älypuhelinmalleja eri hintaluokissa ja ominaisuuksilla. Oikean puhelimen valinta voi tuntua vaikealta, varsinkin jos et ole aiemmin tutustunut OnePlus-laitteisiin. Tässä artikkelin osassa vertailemme muutamia suosituimpia OnePlus-puhelinmalleja, jotta voit löytää tarpeisiisi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Huippuluokan lippulaivat:

 • OnePlus 12 Pro: OnePlus 12 Pro on yrityksen uusin lippulaivapuhelin, jossa on huippuluokan Snapdragon 8 Gen 2 -prosessori, jopa 16 GB RAM-muistia ja 512 GB tallennustilaa. Siinä on myös häikäisevä 6,78 tuuman QHD+ 120 Hz AMOLED-näyttö ja monipuolinen kolmoiskamera takana, jossa on 50 megapikselin pääkamera, 48 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 32 megapikselin telefoto-kamera. OnePlus 12 Pro sopii sinulle, jos etsit parasta mahdollista suorituskykyä, kameraa ja näyttöä.
 • OnePlus 11 5G: OnePlus 11 5G on hieman edullisempi vaihtoehto OnePlus 12 Prolle, mutta se tarjoaa silti erinomaisen suorituskyvyn. Siinä on Snapdragon 8 Gen 1 -prosessori, jopa 12 GB RAM-muistia ja 256 GB tallennustilaa. 6,7 tuuman AMOLED-näyttö on virkistystaajuudeltaan 120 Hz, ja takakameran pääsensori on 48 megapikselin. OnePlus 11 5G on hyvä valinta, jos etsit huippuluokan puhelinta hieman edullisempaan hintaan.

Keskihintaluokan vaihtoehdot:

 • OnePlus Nord 3 5G: OnePlus Nord 3 5G on keskihintaluokan puhelin, jossa on silti tehokas Snapdragon 888 -prosessori, 8 GB RAM-muistia ja 128 GB tallennustilaa. Siinä on 6,74 tuuman AMOLED-näyttö 90 Hz virkistystaajuudella ja kolmoiskamera takana, jossa on 64 megapikselin pääkamera. OnePlus Nord 3 5G on loistava vaihtoehto, jos etsit hyvää hinta-laatusuhdetta ja et tarvitse kaikkia uusimpia huippuluokan ominaisuuksia.
 • OnePlus Nord CE 3 Lite 5G: OnePlus Nord CE 3 Lite 5G on edullisin tässä vertailussa olevista puhelimista. Siinä on Snapdragon 695 -prosessori, 6 GB RAM-muistia ja 128 GB tallennustilaa. 6,72 tuuman LCD-näytön virkistystaajuus on 120 Hz, ja takakamerassa on 108 megapikselin pääsensori. OnePlus Nord CE 3 Lite 5G sopii sinulle, jos etsit edullista puhelinta, jossa on 5G-tuki ja hyvän virkistystaajuuden näyttö.

Muita huomioitavia tekijöitä:

 • Näyttö: OnePlus tunnetaan erinomaisista AMOLED-näytöistään, jotka tarjoavat eloisat värit ja syvän mustan. Uusimmissa malleissa on myös korkea virkistystaajuus, mikä tekee käyttökokemuksesta sujuvamman.
 • Kamera: OnePlus-puhelinten kamerat ovat parantuneet merkittävästi vuosien varrella, ja uusimmat mallit pystyvät ottamaan upeita kuvia kaikissa valaistusolosuhteissa.
 • Akku: OnePlus-puhelimet tunnetaan pitkästä akunkestonsa ansiosta ja nopeista latausnopeuksista Warp Charge -teknologian ansiosta.
 • Ohjelmisto: OnePlus käyttää OxygenOS-käyttöjärjestelmää, joka on kevyt ja nopea versio Androidista. OxygenOS tarjoaa myös useita mukautusvaihtoehtoja.

OnePlus-puhelimet vs. kilpailu

OnePlus kilpailee muiden suurten älypuhelinvalmistajien, kuten Samsungin, Applen, Googlen ja Xiaomin, kanssa. OnePlus erottuu joukosta muutamalla keskeisellä tavalla:

 • Hinta: OnePlus-puhelimet tarjoavat yleensä parempaa hinta-laatusuhdetta kuin kilpailevat lippulaivapuhelimet. Saat samanlaisen suorituskyvyn ja ominaisuudet halvemmalla hinnalla.
 • Ohjelmisto: OxygenOS on tunnettu siitä, että se on nopea, kevyt ja lähellä puhdasta Androidia. Toisin kuin jotkut kilpailijat, OnePlus ei bloatwarea puhelimeensa, mikä tarkoittaa, että saat vähemmän tarpeellisia sovelluksia ja bloatwarea.
 • Nopeus: OnePlus tunnetaan nopeista latausnopeuksista Warp Charge -teknologiansa ansiosta. Useimmat OnePlus-puhelimet voidaan ladata tyhjästä täyteen alle tunnissa.

Huomioitavia asioita kilpailijoista:

 • Samsung: Samsung Galaxy S -sarja on yksi OnePlussan tärkeimmistä kilpailijoista. Samsungin puhelimissa on yleensä hieman paremmat kamerat ja korkeamman luokan materiaalit kuin OnePlus-puhelimissa, mutta ne ovat myös kalliimpia. Samsungin puhelimet saavat myös yleensä pidemmän ohjelmistopäivitystuen.
 • Apple: Apple iPhone on toinen suosittu vaihtoehto. Iphonet tunnetaan erinomaisesta suorituskyvystä, erinomaisesta kamerasta ja pitkästä ohjelmistopäivitystuesta. Iphonet ovat kuitenkin myös markkinoiden kalleimpia puhelinvaihtoehtoja.
 • Google Pixel: Google Pixel -sarja tarjoaa puhtaimman Android-kokemuksen ja hyvän kameran. Pixel-puhelimet eivät kuitenkaan ole yhtä tehokkaita kuin jotkut kilpailijat, ja niiden muotoilu voi olla hieman yksinkertainen.
 • Xiaomi: Xiaomi tarjoaa laajan valikoiman älypuhelinmalleja eri hintaluokissa. Xiaomi-puhelimet tarjoavat yleensä hyvää vastinetta rahalle, mutta niiden ohjelmistopäivitystuki ei ole yhtä hyvä kuin OnePlussan tai Samsungin.

OnePlus-puhelinten ostaminen

OnePlus-puhelimia voi ostaa useilta jälleenmyyjiltä verkossa ja myymälöissä. Voit myös ostaa niitä suoraan OnePlussan verkkosivustolta. Hinnat vaihtelevat mallin ja tallennustilan mukaan.

Ennen OnePlus-puhelimen ostamista:

 • Mieti budjettiasi: OnePlus-puhelimet sopivat useimpiin budjetteihin, mutta on tärkeää määrittää budjettisi ennen ostopäätöstä.
 • Mieti ominaisuuksia, joita tarvitset: Harkitse, mitkä ominaisuudet ovat sinulle tärkeimpiä, kuten prosessori, kamera, akku ja näyttö.
 • Lue arvosteluja: Lue arvosteluja eri OnePlus-puhelinmalleista saadaksesi käsityksen niiden vahvuuksista ja heikkouksista.

OnePlus on erinomainen vaihtoehto, jos etsit tehokasta ja luotettavaa älypuhelinta, joka ei riko pankkia. OnePlus-puhelimet tarjoavat huippuluokan ominaisuuksia kilpailukykyiseen hintaan. Ne tunnetaan myös nopeasta latauksesta, puhtaasta ohjelmistokokemuksesta ja laadukkaista kameroista.

Toivottavasti tämä artikkeli on auttanut sinua oppimaan lisää OnePlus-puhelimista. Jos harkitset OnePlus-puhelimen ostamista, toivottavasti tämä opas auttaa sinua valitsemaan tarpeisiisi parhaiten sopivan mallin.

Lue lisää: https://www.oneplus.com/fi/