Oikotie

Oikotie on vuonna 1999 perustettu suomalainen verkkopalvelu, joka tunnetaan parhaiten asunto- ja työpaikkailmoituksistaan. Se on kuitenkin paljon muutakin. Oikotieltä löydät myös autoja, moottoripyöriä, veneitä, vapaa-ajan asuntoja, tontteja, yritysvaihtoehtoja ja paljon muuta. Oikotie onkin Suomen suosituin verkkokauppapaikka, jolla on yli 2 miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukaudessa.

Tässä artikkelissa tarkastelemme Oikotiea tarkemmin ja tutustumme sen tarjoamiin palveluihin, ominaisuuksiin ja etuihin.

Mitä Oikotie tarjoaa?

Oikotien pääasialliset palvelut ovat:

Asunnot: Oikotie on Suomen suurin asuntoilmoitusportaali, josta löydät laajan valikoiman myytäviä ja vuokrattavia asuntoja kaikkialta Suomesta. Voit hakea asuntoja sijainnin, hinnan, koon, huoneiden lukumäärän ja monien muiden kriteerien mukaan. Oikotieltä löydät myös uudiskohteita ja tontteja.

Työpaikat: Oikotie on myös Suomen suurin työpaikkailmoitusportaali, josta löydät tuhansia avoimia työpaikkoja eri aloilta. Voit hakea työpaikkoja avainsanojen, sijainnin, alan ja monien muiden kriteerien mukaan. Oikotieltä löydät myös työelämävinkkejä ja tietoa eri alojen palkoista.

Autot ja moottoripyörät: Oikotieltä löydät laajan valikoiman uusia ja käytettyjä autoja ja moottoripyöriä. Voit hakea ajoneuvoja merkin, mallin, hinnan, vuosimallin ja monien muiden kriteerien mukaan. Oikotieltä löydät myös varaosia ja tarvikkeita.

Veneet ja vapaa-ajan asunnot: Oikotieltä löydät laajan valikoiman veneitä ja vapaa-ajan asuntoja. Voit hakea veneitä ja asuntoja tyypin, hinnan, sijainnin ja monien muiden kriteerien mukaan. Oikotieltä löydät myös mökkivuokrauspalvelun.

Yritysvaihtoehdot: Oikotieltä löydät laajan valikoiman yrityksiä myynnissä. Voit hakea yrityksiä toimialan, sijainnin, hinnan ja monien muiden kriteerien mukaan. Oikotieltä löydät myös tietoa yrityskaupoista ja yritysrahoituksesta.

Muut palvelut: Oikotieltä löydät myös monia muita palveluita, kuten tavaroiden ja palveluiden myyntipalvelun, lemmikkieläinten myyntipalvelun ja tapahtumakalenterin.

Oikotien ominaisuudet ja edut

Oikotiella on monia ominaisuuksia ja etuja, jotka tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon sekä etsijöille että myyjille. Näitä ovat muun muassa:

Laaja valikoima: Oikotieltä löydät laajan valikoiman asuntoja, työpaikkoja, autoja ja muita tuotteita ja palveluita.

Helppokäyttöisyys: Oikotien verkkosivusto ja mobiilisovellus ovat helppokäyttöisiä ja selkeitä.

Suodatusominaisuudet: Voit hakea tuotteita ja palveluita useiden kriteerien mukaan, mikä helpottaa etsimääsi löytämistä.

Ilmoittelupalvelut: Oikotie tarjoaa helppokäyttöiset ja edulliset ilmoittelupalvelut yksityishenkilöille ja yrityksille.

Asiakastuki: Oikotiella on asiantunteva asiakastuki, joka auttaa sinua kaikissa kysymyksissäsi.

Oikotie mobiilisovellus

Oikotiellä on myös mobiilisovellus, jonka avulla voit helposti etsiä asuntoja, työpaikkoja, autoja ja muita tuotteita ja palveluita liikkeellä ollessasi.

Oikotieta hyödyksi: Vinkkejä etsijöille ja myyjille

Oikotie on tehokas työkalu, mutta sen tehokkaaseen hyödyntämiseen on omat niksinsä. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä siitä, miten saat Oikotiesta parhaan hyödyn irti sekä etsijänä että myyjänä.

Etsijän vinkit

  • Tarkennettu haku: Älä tyydy liian yleisiin hakuihin. Mitä tarkemmin tiedät mitä etsit, sitä todennäköisempää on, että löydät etsimäsi. Käytä hakusuodattimia sijainnin, hinnan, koon ja muiden kriteerien mukaan.
  • Ilmoitusvahdit: Aseta ilmoitusvahti tärkeille hauillesi. Näin saat heti tiedon, kun uusia sinua kiinnostavia ilmoituksia julkaistaan.
  • Ota yhteyttä nopeasti: Suositut asunnot ja työpaikat menevät nopeasti kaupaksi. Ota yhteyttä ilmoituksen julkaisejaan heti, kun löydät kiinnostavan kohteen.
  • Varo huijauksia: Valitettavasti verkossa on myös huijausta. Ole varovainen äläkä koskaan maksa ennakkoa näkemättä tuotetta tai palvelua.
  • Käytä Oikotie-sovellusta: Oikotie-sovelluksella voit etsiä ilmoituksia helposti liikkeellä ollessasi.

Myyjän vinkit

  • Hyvät kuvat: Hyvät kuvat ovat ensiarvoisen tärkeitä ilmoituksessasi. Varmista, että kuvat ovat laadukkaita ja valoisat.
  • Selkeä kuvaus: Kirjoita selkeä ja informatiivinen kuvaus tuotteestasi tai palvelustasi. Kerro kaikki olennaiset tiedot ja korosta tuotteen tai palvelun parhaita puolia.
  • Realistisen hinnan asettaminen: Aseta tuotteesi tai palvelusi realistiselle hinnalle. Liian korkea hinta voi karkottaa potentiaaliset ostajat.
  • Nopean reagoinnin varmistaminen: Varmista, että reagoit yhteydenottoihin nopeasti. Tämä osoittaa ostajalle, että olet vakavasti myynnissä.
  • Oikean kohderyhmän tavoittaminen: Oikotie tarjoaa erilaisia ilmoitustapahtumia, joilla voit kohdentaa ilmoituksesi oikealle kohderyhmälle.

Oikotie yrityksille

Oikotie tarjoaa monia palveluita myös yrityksille. Yritykset voivat ilmoittaa työpaikkoja, myynnissä olevia yrityksiä, tavaroita ja palveluita sekä tiloja. Oikotie tarjoaa myös yrityksille mahdollisuuden kohdentaa mainontaa tietylle kohderyhmälle.

Oikotien historia

Oikotie perustettiin vuonna 1999 ja se oli yksi Suomen ensimmäisistä verkkokauppapaikoista. Aluksi Oikotie keskittyi pääasiassa asunto- ja työpaikkailmoituksiin, mutta sittemmin se on laajentunut kattamaan monia muitakin aloja. Vuonna 2020 Oikotie myytiin norjalaiselle Schibstedille, joka omistaa useita muitakin verkkokauppapaikkoja ympäri maailmaa.

Oikotie tulevaisuudessa

Oikotie on jatkuvasti kehittyvä verkkopalvelu. Odottaa voidaan, että Oikotie jatkaa uusien palveluiden ja ominaisuuksien tarjoamista tulevaisuudessa. Esimerkiksi virtuaalisten asuntoesittelyiden ja tekoälyn hyödyntäminen hakutuloksissa voivat olla tulevaisuuden trendejä.

Olitpa sitten etsimässä asuntoa, uutta työpaikkaa, autoa tai jotain muuta, Oikotie on erinomainen paikka aloittaa hakusi. Oikotien laajan valikoiman, helppokäyttöisyyden ja hyödyllisten ominaisuuksien ansiosta se on Suomen johtava verkkokauppapaikka.