Family Link

Nykymaailmassa lapset ja nuoret viettävät runsaasti aikaa verkossa. Tämä tuo mukanaan sekä mahdollisuuksia että riskejä. Google Family Link on vanhemmille tarkoitettu työkalu, jonka avulla he voivat tukea lastensa digitaalista turvallisuutta ja ohjata heitä vastuullisessa internetin käytössä.

Mikä Family Link on?

Family Link on Googlelta saatava ilmainen sovellus, jonka avulla vanhemmat voivat hallita lastensa Android-laitteiden käyttöä. Se on kuin digitaalinen vanhemmuuspaneeli, joka antaa vanhemmille mahdollisuuden:

 • Määrittää näyttöajat: Voit asettaa rajoituksia sille, kuinka kauan lapsesi voi käyttää laitettaan päivässä tai tiettyinä viikonpäivinä.
 • Hyväksyä sovelluksia: Lapset eivät voi asentaa sovelluksia ilman vanhempien lupaa.
 • Seurata sijaintia: Voit nähdä lapsesi sijainnin kartalla, jos heillä on laite mukanaan.
 • Hallita sisältöä: Voit rajoittaa verkkosivustoja ja sovelluksia, joita lapsesi voi käyttää.
 • Suodattaa hakusanoja: Voit suodattaa Google-hakua sopimattoman sisällön poistamiseksi.
 • Seurata lapsen toimintaa: Voit tarkastella lapsesi sovellusten käyttöaikaa ja näet, mitä sovelluksia he ovat käyttäneet.
 • Asettaa Google Play -ostojen rajoituksia: Voit rajoittaa sitä, mitä lapsesi voi ostaa Google Play -kaupasta.
 • Hallita Google-tiliä: Voit hallita lapsesi Google-tilin asetuksia, kuten salasanaa ja henkilökohtaisia tietoja.

Miten Family Link toimii?

Family Link toimii kahdella laitteella: vanhemman laitteella ja lapsen laitteella. Vanhemman on ladattava Family Link -sovellus omalle laitteelleen ja luotava Google-tili lapselleen, jos tällä ei ole jo tiliä. Lapsen laitteelle on ladattava Family Link -lastensovellus ja kirjauduttava sisään vanhemman luomalla Google-tilillä.

Kuka voi käyttää Family Linkiä?

Family Linkiä voi käyttää vanhempi, jolla on Google-tili ja joka on vähintään 18-vuotias. Vanhemman on oltava samassa taloudessa lapsen kanssa ja hänellä on oltava lapsen vanhempien suostumus.

Mitä hyötyjä Family Linkistä on?

Family Link tarjoaa useita hyötyjä vanhemmille ja lapsille:

Vanhemmille:

 • Mielenrauha: Vanhemmat voivat olla varmoja siitä, että heidän lapsensa viettää aikaa verkossa turvallisesti ja vastuullisesti.
 • Parempi viestintä: Family Link voi auttaa vanhempia keskustelemaan lastensa kanssa internetin käytöstä ja asettamaan selkeät rajat.
 • Lisää valvontaa: Vanhemmat voivat seurata lapsensa toimintaa verkossa ja varmistaa, että he eivät ole altistuneet sopimattomalle sisällölle.

Lapsille:

 • Turvallisempi verkkokokemus: Lapset oppivat käyttämään internetiä turvallisesti ja vastuullisesti.
 • Selkeät rajat: Lapset tietävät, mitä heiltä odotetaan verkossa ja mitkä ovat heidän rajoituksensa.
 • Lisää vastuuta: Lapset oppivat olemaan vastuussa omasta internetin käytöstään.

Onko Family Link turvallinen?

Kyllä, Family Link on turvallinen sovellus. Kaikki tieto, jota Family Link kerää, on suojattu salauksella. Google ei käytä Family Linkin kautta kerättyjä tietoja mainostamiseen.

Mistä löydän lisätietoja Family Linkistä?

Lisätietoja Family Linkistä löydät Googlen verkkosivuilta: https://families.google/familylink/

Arvokas vanhemmille

Family Link on arvokas työkalu vanhemmille, jotka haluavat pitää lapsensa turvassa verkossa ja opettaa heille digitaalista vastuullisuutta. Se on helppokäyttöinen ja tarjoaa useita ominaisuuksia, joiden avulla voit hallita lapsesi digitaalista toimintaa. Jos olet vanhempi, joka etsii tapoja suojella lastasi verkossa, Family Link on ehdottomasti tutustumisen arvoinen.