Nintendo Switch

Nintendo Switch on mullistanut pelimaailman ainutlaatuisella hybridimuotoilullaan, joka yhdistää perinteisen kotikonsolin ja käsikonsolin parhaat puolet. Julkaisustaan vuonna 2017 lähtien Switch on myynyt yli 118 miljoonaa kappaletta ja noussut yhdeksi kaikkien aikojen menestyneimmistä pelikonsoleista. Mutta mikä tekee Switchistä niin erityisen? Sukelletaan syvemmälle ja tutustumme sen ominaisuuksiin, pelivalikoimaan ja menestyksen salaisuuksiin.

Kolme pelitapaa yhdellä konsolilla

Switchin ainutlaatuinen myyntivaltti on sen monipuolisuus. Konsoli voidaan liittää televisioon perinteisen kotikonsolin tapaan, jolloin voit nauttia peleistä isolta ruudulta. Voit myös irrottaa konsolin telakasta ja pelata sitä käsikonsolina missä tahansa, puistossa, bussissa tai lentokoneessa. Lisäksi Switchin Joy-Con-ohjaimet voidaan irrottaa ja käyttää kahden pelaajan peleissä tai itsenäisinä liikeohjaimina. Tämä tekee Switchistä täydellisen konsolin sekä kotiin että matkalle.

Laaja ja monipuolinen pelivalikoima

Switchillä on laaja ja jatkuvasti kasvava pelivalikoima, joka sisältää jotain jokaiselle. Löydät kaikkea ikonisten Nintendon franchising-pelien, kuten Super Mario ja The Legend of Zelda, uusista versioista indie-helmiin ja AAA-peleihin. Switchillä on myös ainutlaatuisia pelejä, joita et löydä mistään muualta, kuten Arms ja Splatoon.

Verkkopelaaminen ja paikallinen moninpeli

Switchillä voit pelata pelejä verkossa ystävien ja muiden pelaajien kanssa kaikkialta maailmasta. Voit myös pelata moninpelejä samalla konsolilla jopa neljälle pelaajalle Joy-Con-ohjaimien avulla. Tämä tekee Switchistä täydellisen konsolin perheen ja ystävien kanssa pelattavaksi.

Menestyksen salaisuudet

Switchin menestys perustuu useisiin tekijöihin. Sen ainutlaatuinen hybridimuotoilu, laaja pelivalikoima ja vahva fokus perhe- ja ystäväystävälliseen pelaamiseen ovat kaikki tehneet siitä houkuttelevan vaihtoehdon pelaajille kaikenikäisille. Myös Nintendon brändin vahva maine ja ikonisten hahmojen vetovoima ovat osaltaan vaikuttaneet Switchin menestykseen.

Tulevaisuus näyttää valoisaalta

Switchin tulevaisuus näyttää valoisalta. Nintendo on sitoutunut konsolin tukemiseen uusilla peleillä ja ominaisuuksilla. Uusi OLED -näytöllinen malli julkaistiin vuonna 2021, ja huhut kertovat tulevista versioista, joissa on parannettua tehoa ja ominaisuuksia. Switchillä on kaikki edellytykset pysyä pelaajien suosikkikonsolina vielä pitkään.

Nintendo Switch pelit


Nintendo Switch on tunnettu laajaisesta pelivalikoimastaan, joka tarjoaa pelejä kaikenikäisille ja -makuisille pelaajille. Nintendon omat ikoninen franchising-peli kuten Mario, Zelda ja Pokemon loistavat Switchillä, mutta konsolilla on myös laaja valikoima pelejä muilta kehittäjiltä sekä suosittuja indie-pelejä.

Tässä on katsaus muutamiin suosituimmista Nintendo Switch -peleistä:

 • Super Mario Odyssey (2017): Tämä 3D-tasohyppelypeli on yksi Switchin myydyimmistä peleistä, eikä suinkaan syyttä. Peli on värikäs, luova ja täynnä hauskoja keräilyesineitä. Mario voi heittää hänen ikonista pipoaan (Cappy) vihollisiin ja esineisiin, ottaen haltuunsa niiden kyvyt.
 • The Legend of Zelda: Breath of the Wild (2017): Tämä avoimen maailman seikkailupeli on kriitikoiden ylistämä ja Switchin ykköspelaaja monelle. Pelaajat voivat vapaasti tutkia valtavaa pelimaailmaa, ratkaista pulmia, taistella vihollisia vastaan ja löytää salaisuuksia.
 • Animal Crossing: New Horizons (2020): Tämä rentouttava elämänsimulaatiopeli on ollut valtava menestys Switchillä. Pelaajat muuttavat autiolle saarelle ja rakentavat oman paratiisinsa. He voivat kalastaa, hyönteisiä pyytää, sisustaa kotejaan, ystävystyä kyläläisten kanssa ja paljon muuta.
 • Mario Kart 8 Deluxe (2017): Tämä on Switchin myydyin peli, eikä ihme. Mario Kart 8 Deluxe on klassisen kilpailupeli-sarjan upea versio, joka sisältää kaiken alkuperäisen pelin sisällön sekä uusia hahmoja, ratoja ja ominaisuuksia.
 • Super Smash Bros. Ultimate (2018): Tämä on massiivinen tappelupeli, joka sisältää kaikkien aikojen suurimman kokoonpanon pelattavia hahmoja Nintendon historiasta. Se on täydellinen peli ystävien kanssa pelattavaksi.
 • Metroid Dread (2021): Tämä 2D-seikkailupeli on pitkään odotettu jatko-osa suositulle Metroid-sarjalle. Peli on haastava ja tunnelmallinen, ja se on varmasti miellyttämässä Metroid-faneja.
 • Splatoon 3 (2022): Tämä värikäs ja kaoottinen kolmannen persoonan ammuskelupeli on Switchin uusin hitti. Pelaajat voivat muuttaa hahmonsa mustekaloiksi ja taistella toisiaan vastaan verkon kautta tai paikallisesti.

Tämä on vain pieni osa Switchin laaja pelivalikoimasta. On olemassa pelejä lähes jokaiseen genreen, joten jokainen löytää varmasti pelattavaa.

Nintendo Switch ohjain

Nintendo Switch tarjoaa pelaajille ainutlaatuisen ohjainkokemuksen innovatiivisilla Joy-Con-ohjaimillaan. Nämä ohjaimet voidaan irrottaa konsolin päältä ja käyttää niitä joko yhdessä muodostaen perinteisen ohjaimen muodon tai erikseen kahden pelaajan peleissä. Joy-Con-ohjaimissa on myös erilaisia ominaisuuksia, jotka tekevät pelikokemuksesta mukaansatempaavan.

Joy-Con-ohjaimet

 • Liikeohjaus: Joy-Con-ohjaimissa on sisäänrakennetut gyroskoopit ja kiihtyvyysmittarit, jotka mahdollistavat liikeohjauksen. Tämä tarkoittaa sitä, että voit ohjata pelejä kallistamalla ja kääntämällä ohjainta. Esimerkiksi The Legend of Zelda: Breath of the Wild -pelissä voit tähdätä jousella ja nuolella kallistamalla oikeaa Joy-Con-ohjainta.
 • HD- Rumble: Joy-Con-ohjaimet sisältävät innovatiivisen HD-rumble-ominaisuuden, joka tarjoaa entistä realistisempaa palautetta peleissä. Esimerkiksi voit tuntea eron jään ja hiekan tunteessa pelatessasi.
 • IR-kamera: Oikeassa Joy-Con-ohjaimessa on infrapunakamera, jota voidaan käyttää tietyissä peleissä. Esimerkiksi Nintendo Labo -kartonkipaketeissa käytetään IR-kameraa tunnistamaan pelaajan toiminnot.
 • Amiibo-tuki: Joy-Con-ohjaimissa on myös NFC-ominaisuus, jonka avulla ne voivat kommunikoida Amiibo-hahmojen kanssa. Amiibo-hahmot ovat interaktiivisia figuureja, jotka voidaan skannata Joy-Con-ohjaimella pelin sisällön lukitsemiseksi.

Muita ohjainvaihtoehtoja

Joy-Con-ohjainten lisäksi on olemassa myös muita ohjainvaihtoehtoja Nintendo Switchille:

 • Nintendo Switch Pro Controller: Tämä on perinteisempi ohjain, joka muistuttaa enemmän muita pelikonsoleiden ohjaimia. Se on hyvä vaihtoehto pelaajille, jotka eivät pidä Joy-Con-ohjaimien irrotettavasta muotoilusta.
 • Nintendo Switch Lite: Nintendo Switch Lite on kevyt ja kädessä pidettävä konsoli, jossa Joy-Con-ohjaimet on integroitu konsoliin. Se on täydellinen vaihtoehto pelaajille, jotka aikovat pelata Switchiä pääasiassa käsikonsolina.

Nintendo Switchin ohjaimet tarjoavat pelaajille monipuolisen ja mukaansatempaavan ohjainkokemuksen. Joy-Con-ohjainten irrotettava muotoilu ja ainutlaatuiset ominaisuudet tekevät niistä markkinoiden innovatiivisimpia ohjaimia.

Nintendo Switch Lite

Nintendo Switch Lite on loistava vaihtoehto pelaajille, jotka etsivät ensisijaisesti kädessä pidettävää pelikonsolia. Se tarjoaa monia samoja ominaisuuksia kuin alkuperäinen Nintendo Switch, mutta kompaktimmassa ja kevyemmässä paketissa.

Keskittyy käsipelaamiseen

Toisin kuin alkuperäinen Switch, Nintendo Switch Lite on suunniteltu ensisijaisesti käsipelaamiseen. Se ei liity televisioon telakan kautta, eikä Joy-Con-ohjaimia voi irrottaa. Tämä tekee Litestä kevyemmän ja kompaktimman kuin alkuperäisen Switchin, mikä on täydellistä pelaamiseen matkalla, bussissa tai puistossa.

Litestä löytyy kuitenkin kaikki olennaiset:

 • 5,5 tuuman LCD-kosketusnäyttö terävällä 720p-resoluutiolla
 • Sisäänrakennetut Joy-Con-ohjaimet, joissa on samat painikkeet ja ominaisuudet kuin irrotettavissa Joy-Coneissa
 • Stereokaiuttimet
 • Mikrofoni
 • Wi-Fi-yhteys online-pelaamiseen ja pelien lataamiseen
 • microSD-korttipaikka tallennustilan laajentamiseksi

Värikäs ja kannettava

Nintendo Switch Lite on saatavilla useissa eri väreissä, kuten turkoosi, keltainen, harmaa, sininen ja koralli. Tämä tekee Litestä tyylikkään ja persoonallisen vaihtoehdon pelaajille. Sen kevyt muotoilu ja pitkä akunkesto (jopa seitsemän tuntia pelistä riippuen) tekevät siitä täydellisen seikkailuihin ja pitkiin pelimatkoihin.

Pelit ja yhteensopivuus

Nintendo Switch Lite voi pelata kaikkia Nintendo Switch -pelejä, jotka tukevat käsipelaamista. Tämä tarkoittaa valtavan osan Switch-kirjastosta, mukaan lukien suosittuja pelejä kuten Super Mario Odyssey, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Animal Crossing: New Horizons ja monet muut.

Muutamia rajoituksia on kuitenkin hyvä huomioida:

 • Switch Lite ei voi pelata pelejä, jotka vaativat irrotettavia Joy-Con-ohjaimia, kuten esimerkiksi tanssipelejä tai pelejä, joissa Joy-Coneja käytetään kahden pelaajan ohjaimina.
 • Switch Lite ei tue online-pelaamista paikallisessa yhteistyötilassa useamman Switch Lite -konsolin kanssa.

Kenelle Nintendo Switch Lite sopii?

Nintendo Switch Lite sopii erinomaisesti pelaajille, jotka:

 • Haluavat ensisijaisesti kädessä pidettävän pelikonsolin
 • Eivät kaipaa mahdollisuutta liittää konsolia televisioon
 • Eivät tarvitse irrotettavia Joy-Con-ohjaimia
 • Haluavat edullisemman vaihtoehdon alkuperäiseen Switchiin verrattuna

Nintendo Switch Lite on loistava vaihtoehto pelaajille, jotka etsivät ensisijaisesti kädessä pidettävää pelikonsolia. Se tarjoaa laajan valikoiman pelejä, pitkän akun keston ja tyylikkään muotoilun. Jos etsit kotikonsolin ominaisuuksia tai irrotettavia ohjaimia, alkuperäinen Switch saattaa olla parempi valinta. Mutta jos haluat nauttia Nintendo Switch -peleistä matkalla tai missä tahansa, Nintendo Switch Lite on erinomainen valinta.

Yhteenveto

Nintendo Switch on ainutlaatuinen ja innovatiivinen pelikonsoli, joka tarjoaa pelaajille uudenlaisen tavan pelata pelejä. Sen monipuoliset ominaisuudet, laaja pelivalikoima ja vahva fokus perhe- ja ystäväystävälliseen pelaamiseen ovat tehneet siitä yhden kaikkien aikojen menestyneimmistä pelikonsoleista. Switchin tulevaisuus näyttää valoisalta, ja se tulee varmasti viihdyttämään pelaajia vielä pitkään.

Lisätietoja: