Maisa sovellus

Maisa sovellus on suomalainen sosiaali- ja terveydenhuollon asiointisovellus, joka tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden hoitaa monia terveydenhuollon asioitaan verkossa tai mobiilisovelluksen kautta. Sovellus on käytössä HUS-yhtymän, Helsingin, Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sekä Kauniaisten (osana Länsi-Uudenmaan hyvinvointialuetta) palveluissa.

Maisan ominaisuudet

Maisa tarjoaa käyttäjilleen seuraavat ominaisuudet:

 • Viestintä ammattilaisen kanssa

Maisan avulla käyttäjät voivat viestiä kätevästi oman hoitotiiminsa kanssa. Viestintää voidaan käydä reaaliajassa tai jälkikäteen. Viestit voidaan lähettää ja vastaanottaa tekstinä, kuvina tai tiedostoina.

 • Sosiaali- ja terveystietojen katselu

Maisan avulla käyttäjät voivat tarkastella omia sosiaali- ja terveystietojaan, kuten hoitohistoriaansa, reseptejään ja tutkimustuloksiasi. Tietojen katselu on mahdollista suoraan sovelluksesta tai yhdistämällä sovellukseen käyttäjän omat terveystiedot.

 • Ilmoittautuminen vastaanotolle

Maisan avulla käyttäjät voivat ilmoittautua saapuneiksi vastaanotolle. Ilmoittautuminen voidaan tehdä joko etukäteen tai vastaanotolla. Ilmoittautumisen yhteydessä käyttäjä voi ilmoittaa myös mahdolliset erityistarpeensa.

 • Esitietokyselyiden ja itsearvioiden täyttäminen

Maisan avulla käyttäjät voivat täyttää esitietokyselyitä ja itsearvioita ennen vastaanottoa. Tämä helpottaa hoitohenkilökunnan työtä ja nopeuttaa vastaanottoa. Kyselyt voidaan täyttää joko sovelluksessa tai paperilomakkeella.

 • Läheisen puolesta asiointi

Maisan avulla käyttäjät voivat asioida myös läheisensä puolesta, jos hänellä ei ole mahdollisuutta käyttää sovellusta itse.

Maisan hyötyjä

Maisalla on monia etuja sekä käyttäjille että terveydenhuoltoalan ammattilaisille.

Käyttäjille Maisa tarjoaa seuraavat hyödyt:

 • Helpompi ja nopeampi asiointi

Maisan avulla käyttäjät voivat hoitaa terveydenhuollon asioitaan helpommin ja nopeammin verkossa tai mobiilisovelluksen kautta. Tämä säästää käyttäjien aikaa ja vaivaa.

 • Parempi hoitoketjun yhteensopivuus

Maisan avulla tiedot kulkevat sujuvammin ammattilaisten välillä. Tämä parantaa hoitoketjun yhteensopivuutta ja nopeuttaa hoidon aloittamista.

 • Tiedon saatavuus

Maisan avulla käyttäjät saavat paremman käsityksen omasta terveydentilastaan ja hoidostaan. Tämä auttaa käyttäjiä osallistumaan aktiivisemmin omaan hoitoonsa.

Terveydenhuoltoalan ammattilaisille Maisa tarjoaa seuraavat hyödyt:

 • Työn tehokkuuden parantuminen

Maisan avulla ammattilaiset voivat keskittyä olennaiseen, kun tiedot kulkevat sujuvammin. Tämä vapauttaa ammattilaisten aikaa muihin tehtäviin.

 • Parempi asiakaspalvelu

Maisan avulla ammattilaiset voivat tarjota asiakkailleen parempaa asiakaspalvelua. Tämä parantaa asiakkaiden kokemusta terveydenhuollon palveluista.

Maisan käyttöönotto

Maisa sovellus on helppoa ottaa käyttöön. Käyttäjät voivat rekisteröityä Maisaan joko sähköpostilla tai verkkopankkitunnuksilla. Rekisteröitymisen jälkeen käyttäjät voivat kirjautua sovellukseen ja aloittaa asiointinsa.

Maisa-sovelluksen tulevaisuus

Maisa on vielä kehitteillä, mutta sen tarjoamien ominaisuuksien määrä kasvaa jatkuvasti. Tulevaisuudessa Maisa tulee todennäköisesti sisältämään myös uusia ominaisuuksia, kuten esimerkiksi:

 • Terveydenhuollon palveluiden varaaminen

Maisan avulla käyttäjät voivat varata terveydenhuollon palveluita, kuten vastaanottoaikoja, laboratoriotutkimuksia ja rokotuksia. Tämä helpottaa käyttäjien suunnittelua ja järjestelyä.