Laskutuspalvelu

Yritystoiminnan pyörittäminen tuo mukanaan monia tehtäviä, joista yksi tärkeimmistä on laskutus. Laskutus on prosessi, jossa yritys lähettää asiakkailleen laskuja suoritetusta työstä tai toimitetuista tuotteista. Vaikka se saattaa vaikuttaa yksinkertaiselta, oikein tehty laskutus vaatii tarkkuutta, huolellisuutta ja ajan tasalla pysymistä lainsäädännöstä. Tässä vaiheessa monet yritykset kääntyvät laskutuspalveluiden puoleen.

Laskutuspalvelu on yritys, joka tarjoaa ulkoistettua apua laskutukseen liittyvissä tehtävissä. Nämä palvelut voivat vaihdella yksinkertaisesta laskujen lähettämisestä ja seurannasta aina laajempaan kirjanpitoon ja veroilmoitusten tekemiseen. Laskutuspalveluiden käyttäminen voi tarjota yrityksille useita etuja, kuten:

Ajan säästö: Laskutuspalvelu vapauttaa yrityksen omat työntekijät keskittymään ydintehtäviinsä, kun laskutus hoidetaan ammattilaisten toimesta.

Tehokkuus: Laskutuspalvelut käyttävät usein tehokkaita ohjelmistoja ja työkaluja, jotka nopeuttavat laskutusprosessia ja vähentävät virheiden riskiä.

Tarkkuus: Laskutuspalvelut ovat ajan tasalla lainsäädännöstä ja varmistavat, että laskut ovat oikein laadittu ja lähetetty.

Mielenrauha: Laskutuspalveluiden käyttäminen voi tuoda yritykselle mielenrauhaa, kun tietää, että laskutus hoidetaan ammattimaisesti ja luotettavasti.

Lisäpalvelut: Monet laskutuspalvelut tarjoavat myös muita hyödyllisiä palveluita, kuten perintäpalveluita, maksujärjestelyjen neuvottelua ja tilinpäätöksen laatimista.

Laskutuspalveluiden tyypit

Laskutuspalveluita on saatavilla useita erilaisia, ja sopivan palvelun valinta riippuu yrityksen tarpeista ja budjetista. Yleisimpiä laskutuspalveluiden tyyppejä ovat:

Verkkolaskutuspalvelut: Nämä palvelut tarjoavat yrityksille verkkoportaalin, jonka kautta ne voivat luoda, lähettää ja seurata laskuja. Verkkolaskutuspalvelut ovat usein edullisia ja helppokäyttöisiä.

Täyden palvelun laskutuspalvelut: Nämä palvelut tarjoavat laajan valikoiman laskutukseen liittyviä palveluita, kuten laskujen lähettämisen ja seurannan, kirjanpidon, veroilmoitusten tekemisen ja perintäpalvelut. Täyden palvelun laskutuspalvelut ovat kalliimpia kuin verkkolaskutuspalvelut, mutta ne voivat säästää yritykselle paljon aikaa ja vaivaa.

Kevytyrittäjäpalvelut: Nämä palvelut on tarkoitettu kevytyrittäjille, eli henkilöille, jotka tekevät töitä itsenäisesti, mutta joilla ei ole omaa yritystä. Kevytyrittäjäpalvelut hoitavat laskutuksen, verotuksen ja sosiaaliturvamaksut kevytyrittäjän puolesta.

Laskutuspalvelun valinta

Sopivan laskutuspalvelun valinta voi olla haastavaa, sillä markkinoilla on tarjolla useita eri vaihtoehtoja. Kun valitset laskutuspalvelua, on tärkeää ottaa huomioon seuraavat tekijät:

Yrityksen tarpeet: Mitä laskutukseen liittyviä palveluita yritys tarvitsee?

Budjetti: Kuinka paljon yritys on valmis maksamaan laskutuspalvelusta?

Käyttökokemus: Onko laskutuspalvelulla helppokäyttöinen käyttöliittymä?

Asiakaspalvelu: Tarjoaako laskutuspalvelu hyvää asiakaspalvelua?

Maine: Millainen maine laskutuspalvelulla on?

On myös suositeltavaa lukea muiden yritysten arvosteluja laskutuspalveluista ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Laskutuspalveluiden hyödyt yrityksille

Laskutuspalveluiden käyttäminen voi tarjota yrityksille useita hyötyjä, joita käsiteltiin jo alussa. Tässä tarkastellaan näitä hyötyjä vielä hieman syvemmin:

 • Ajan säästö: Laskutus vie aikaa, varsinkin jos laskuja on paljon. Laskutuspalvelun avulla yrityksen työntekijät voivat keskittyä itse liiketoimintaan ja asiakastyöhön, kun laskut hoituvat automaattisesti tai ammattilaisten toimesta. Tämä voi olla erityisen tärkeää pienille yrityksille, joilla on rajalliset resurssit.
 • Tehokkuus: Laskutuspalvelut käyttävät usein nykyaikaisia ohjelmistoja, jotka on suunniteltu tehokkaaseen laskutukseen. Nämä ohjelmistot voivat automatisoida useita laskutusprosesseja, kuten laskujen luomista, lähettämistä ja seurantaa. Tämä vähentää manuaalista työtä ja virheiden riskiä.
 • Tarkkuus: Laskutuspalveluiden työntekijät ovat perehtyneitä laskutukseen liittyvään lainsäädäntöön. He varmistavat, että laskut on laadittu oikein ja sisältävät kaikki tarvittavat tiedot, kuten verokannat ja maksuehdot. Tämä voi auttaa vähentämään viivästyksiä maksuissa ja mahdollisia ongelmia verottajan kanssa.
 • Mielenrauha: Laskutus on kriittinen osa yrityksen taloudellista toimintaa. Laskutuspalvelun käyttäminen voi tuoda yritykselle mielenrauhaa, kun se tietää, että laskutus hoidetaan ammattimaisesti ja luotettavasti. Tämä voi vapauttaa yrityksen omistajat ja johtajat keskittymään muihin tärkeisiin asioihin.
 • Lisäpalvelut: Monet laskutuspalvelut tarjoavat myös muita hyödyllisiä palveluita, jotka voivat auttaa yritystä toimimaan tehokkaammin. Näitä palveluita voivat olla esimerkiksi:
  • Perintäpalvelut: Jos asiakas ei maksa laskua eräpäivänä, laskutuspalvelu voi auttaa perintäprosessissa.
  • Maksujärjestelyjen neuvottelu: Laskutuspalvelu voi auttaa neuvottelemaan asiakkaan kanssa maksujärjestelyistä, jos heillä on vaikeuksia maksaa laskua kokonaisuudessaan eräpäivänä.
  • Tilinpäätöksen laatiminen: Jotkut laskutuspalvelut tarjoavat myös apua tilinpäätöksen laatimisessa.

Laskutuspalvelun käyttöönotto

Kun olet valinnut laskutuspalvelun, on aika ottaa se käyttöön. Useimmat laskutuspalvelut tarjoavat helppokäyttöisen prosessin käyttöönottoon. Tämä prosessi voi yleensä sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Rekisteröityminen: Luo tili laskutuspalvelun verkkosivustolla.
 2. Yrityksen tietojen syöttäminen: Syötä yrityksesi tiedot, kuten yrityksen nimi, Y-tunnus, osoite ja yhteystiedot.
 3. Asiakkaiden ja tuotteiden/palvelujen lisääminen: Lisää asiakkaasi ja tuotteet tai palvelut, joita tarjoat.
 4. Laskupohjan luominen: Luo laskupohja, joka sisältää yrityksesi logon ja yhteystiedot.
 5. Laskujen lähettäminen: Aloita laskujen lähettäminen asiakkaille.

Useimmat laskutuspalvelut tarjoavat myös asiakaspalvelua, joka auttaa käyttöönotossa ja vastaa kysymyksiin.

Laskutuspalvelujen tulevaisuus Suomen markkinoilla

Laskutuspalvelualalla on tapahtunut viime vuosina merkittävää kehitystä. Laskutuspalvelut ovat siirtymässä yhä enemmän pilvipohjaisiksi ratkaisuiksi, mikä helpottaa käyttöönottoa ja mahdollistaa pääsyn tietoihin mistä tahansa. Lisäksi tekoäly (AI) tulee todennäköisesti vaikuttamaan tulevaisuuden laskutuspalveluihin. Esimerkiksi tekoälyä voidaan käyttää laskujen automaattiseen luomiseen ja lähettämiseen, maksujen seurantaan ja niin edelleen.

Laskutuspalvelut ovat tärkeä osa yrityksen taloudellista toimintaa. Oikean laskutuspalvelun valinta voi auttaa yritystä säästämään aikaa, rahaa ja parantamaan tehokkuutta. Laskutuspalveluiden kehitys jatkuu vauhdilla, ja tulevaisuudessa ne tarjoavat entistä enemmän ominaisuuksia ja etuja yrityksille.

Laskutuspalveluista lisää tietoa

Lisätietoja laskutuspalveluista löydät seuraavista lähteistä: