Elisa Kodin TietoturvaElisalta ensimmäisenä Suomessa kodin älylaitteita keskitetysti suojaava tietoturvapalvelu

Elisan Kodin Tietoturva -palvelu vastaa suomalaisten kasvaneeseen huoleen kodin älylaitteiden suojaamisesta. Puhelimen nettiselausta suojaa jatkossa Mobiiliturva-palvelu.

Suomalaisten kotiin tulee jouluksi uusia älylaitteita pelikonsolista robotti-imuriin ja älyjääkaappiin. Verkossa olevat laitteet tekevät arjesta sujuvampaa, mutta tuoreen tutkimuksen* mukaan niiden mukana saapuu myös kasvava huoli: joka kolmannen suomalaisen mielestä kodin älylaitteiden kasvava määrä tekee omasta tietoturvasta huolehtimisesta vaikeaa.

Kyberrikolliset kehittävät metodejaan jatkuvasti ja suojaamattomat kodin älylaitteet, kuten pelikonsolit ja robotti-imurit, ovat vaarassa joutua kaapatuiksi palvelunestohyökkäyksiin. Samalla voi vaarantua oma yksityisyys ja digitaalinen identiteetti, avaa Elisan tietoturvajohtaja Teemu Mäkelä.

Elisan kuluttaja-asiakkaiden liiketoimintajohtaja Liisa Silvekoski vahvistaa asiakkaiden tarpeiden muuttuneen.

– Asiakkaan on haastavaa asentaa tietoturvapalvelua jokaiseen laitteeseen erikseen – riski kasvaa, että jokin laite jää suojaamatta. Siksi asiakkaat toivovat palvelua, jonka palveluntarjoaja asentaa ja joka valvoo kaikkien kodin älylaitteiden verkkoliikennettä tehden elämän mahdollisimman helpoksi käyttäjälle, kertoo Silvekoski.

Kodin Tietoturva suojaa kodin älylaitteita keskitetysti

Elisa on tuonut kuluttajille saataville reitittimessä toimivan Kodin Tietoturva -palvelun, joka suojaa kodin älylaitteet keskitetysti. Palvelua ei tarvitse asentaa älylaitteisiin erikseen, sillä turvaohjelmisto on asennettu suoraan kodin reitittimeen. Näin Kodin Tietoturva suojaa nettiselausta haitallisilta sisällöiltä, havaitsee kotiverkkoon kytkeytyvät laitteet, ja sen avulla voi määritellä laitekohtaisia tietoturva-asetuksia. Käyttäjä voi ohjata palvelua älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella, joka perustuu suomalaisen F-Securen teknologiaan.

– Jokapäiväisen arjen digitalisoitumisen myötä yhä suurempi osa suomalaisista kokee lähes mahdottomaksi suojata kaikki kodissa käytettävät laitteet, palvelut ja tilit. Haluamme yhteistyössä Elisan kanssa vastata asiakkaiden tarpeeseen ja suojata internetiin kytketyt kodit kotimaisella teknologialla nyt ja tulevaisuudessa, kertoo F-Securen toimitusjohtaja Timo Laaksonen.

Mobiiliturva auttaa haitallisten viestien ja sivujen tunnistamisessa

Kodin Tietoturvan lisäksi Elisa tuo henkilö- ja yritysasiakkaille puhelinliittymässä toimivan Mobiiliturva-palvelun, joka tarjoaa asiakkaille helpon tavan hallita omaa tietoturvaa ja tunnistaa haitallisille sivuille ohjaavat huijausviestit. Palvelu kysyy käyttäjältä varmistuksen ennen kuin päästää jatkamaan haitalliselle sivustolle. Tilauksen jälkeen Mobiiliturva aktivoidaan asiakkaan liittymään, eikä sitä tarvitse asentaa erikseen älypuhelimeen.

Lue lisää Kodin Tietoturvasta

Lue lisää Mobiiliturvasta

Lähde: Elisa

LUE MYÖS:


Muuta luettavaa muualta

Games Of Thrones House Of Dragon

Games Of Thrones House of Dragon on ensimmäisen kauden aikana lähentynyt alun lämmittelyjen jälkeen alkuperäisen Game of Thronesin poluille, poluille missä ihmishenki ei ole minkään arvoinen, ja lupaus on voimassa vain kunnes se kumotaa eikä kukaan voi olla varma omasta hengestään, tai mitä tapahtuu seuraavaksi. Yksi varomaton sana, yksi varomaton tieto ja olet vankilassa, tai kuollut.