Tietoturva

DNA:n vuosittain teettämistä Koululais- ja Digitaalinen elämä -tutkimuksista on huomattavissa, kuinka suomalaisten kiinnostus tietoturvaan on kasvussa. Muun muassa lisääntynyt etätyö sekä tietojenkalasteluiden määrä ovat seikkoja, joiden vuoksi suomalaiset ovat yhä kiinnostuneempia tietoturvallisimmista laitteista ja yhteyksistä.

Lisääntynyt etätyö kasvattaa tietoturvan merkitystä – myös reissussa ja mökillä

Syyslomakausi on taas lähestymässä, jolloin yhä useampi siirtyy etätöihin, esimerkiksi mökille. Tällöin netin tärkeys korostuu niille, jotka kaipaavat luonnonläheistä työympäristöä, tinkimättä kuitenkaan yhteyksistä. Toimintavarman netin lisäksi työasioiden parissa työskentely korostaa myös tietoturvaratkaisuiden merkitystä.

”Työnantajalle ei usein nykyään ole niinkään väliä, missä työt tehdään, kunhan kaikki sovittu tulee tehdyksi ajallaan ja hyvin. Huijausten määrät ovat yhä kasvussa, ja etätöiden yleistyessä näitä kohdistetaan yksityishenkilöiden lisäksi paljon myös organisaatioiden työntekijöille. Lisääntyneen etätyöskentelyn myötä asiakkaamme arvostavat toimintavarmojen nettiyhteyksien lisäksi yhä enemmissä määrin myös tietoturvallisia yhteyksiä. ”, kertoo DNA:n mobiililiiketoimintajohtaja, Cedric Kamtsan.


DNA:n Digitaalinen elämä -tutkimus on osoittanut, kuinka erityisesti alle 25-vuotiaat kokevat tietonsa tietoturvauhista riittäviksi (75 %). Kokemus riittävästä tiedosta laskee sitä mukaa, mitä vanhemmista vastaajista on kyse. Vaikka nuoret kokevat tietävänsä riittävästi tietoturvauhista, ovat he myös kaikkein epävarmimpia siitä, miten tietoturvauhilta voidaan suojautua – peräti 41 prosenttia alle 25-vuotiaista ilmoitti pelkäävänsä, ettei ymmärrä, mitä voisi tehdä turvatakseen itseään netissä.

DNA on hiljattain lanseerannut liittymiinsä Selausturva-lisäpalvelun, joka mahdollistaa turvallisemman selaamisen verkossa ja blokkaa haitallisia sivustoja, joiden kautta voi päätyä tietojenkalastelun tai haittaohjelmien uhriksi. Alun perin vain DNA:n puhelinliittymiin lanseerattu Selausturva-lisäpalvelu on syyskuussa laajennettu myös mobiililaajakaistaliittymiin. Laajenemisen myötä turvallisemman verkkoselailun voi puhelimen lisäksi varmistaa myös kaikille muille mobiililaajakaistaliittymään kytketyille laitteille. DNA:n mobiiliverkossa toimiva palvelu ei edellytä erillistä sovellusta tai sen lataamista päätelaitteeseen. Kun palvelu on kytketty päälle, se tarjoaa ennakoivan turvan kaikilla selaimilla surffatessa.

”Tietojenkalastelut vaativat onnistuakseen usein uhrin tekemän virheen, eikä yhä viekkaampien huijausten tunnistaminen aina ole helppoa. Siksi kannattaa hyödyntää ratkaisuja, jotka turvaavat niiltä jo ennakoiden. Selausturva tunnistaa esimerkiksi työsähköpostiin lähetetyn huijaussivustolinkin ja estää sille pääsyn jo lähtökohtaisesti”, Kamtsan sanoo.

DNA Selausturvassa on kaksi suodatustasoa, tietoturvauhille sekä tietoturvauhille ja haitallisille sisällöille, joiden väliltä asiakas saa valita sopivimman. Jälkimmäisellä esimerkiksi lapsilta pystytään estämään sivustoja, jotka sisältävät aikuisviihdettä ja väkivaltasisältöjä.

”Vanhempana saattaa olla haastavaa tasapainoilla sen kanssa, kuinka paljon lapsen älylaitteiden käyttöön tulisi puuttua. Selausturva voi tuoda myös lisäturvaa tähän huoleen, kun lapsen altistuminen haitalliselle sisällölle verkossa on vähäisempää. Reitittimestä jaettu, Selausturvalla varustettu mobiililaajakaistaliittymä, suojaa kaikkien tähän yhdistetyiden laitteiden verkkoselailun”, Kamtsan toteaa.

Selausturva-lisäpalvelua kokonaisvaltaisempaa apua laitteen rajoittamiseen tarjoaa DNA:n Digiturva-palvelu, joka kattaa muun muassa kokonaisvaltaisemman tietoturvakokonaisuuden ja mahdollisuuden rajoittaa sovelluksia ja näiden käyttöaikaa.

Lisätietoja DNA Selausturvasta: www.dna.fi/tuki-selausturva 

Lisätietoa DNA Digiturvasta: www.dna.fi/tietoturva

Lähde: DNA