DigiosaaminenDNA:n yritysvastuupäällikkö Tuuli Nummelin

DNA ja Plan Suomi tarjoavat jälleen vuonna 2023 Suomeen muuttaneille nuorille mahdollisuutta tutustua ICT-alaan työpaikkana. Tänä vuonna yhteistyössä keskitytään etenkin tyttöjen innostukseen lähteä opiskelemaan ICT-alaa.

Hankkeen tarkoituksena kuroa digikuilua kiinni

Suomeen muuttaneet nuoret voivat olla taustansa takia vaarassa jäädä syrjään digitalisoitumisen tuomista hyödyistä ja sen tuomista työmahdollisuuksista. Tiedon ja esikuvien puute voi vaikuttaa siihen, että erityisesti tyttöjen on vaikeampi ajatella ICT-alaa omaksi tulevaisuuden alakseen.

”Hankkeen avulla pyrimme ehkäisemään segregaatiota ja lisäämään monimuotoisuutta, sillä digimaailman tulisi olla reilusti kaikkien saatavilla. Erilaisten osaajien kädenjälki tulisi näkyä myös sen rakentamisessa, jotta voimme myös tuottaa hyödyllisiä palveluita kaikille”, kertoo DNA:n yritysvastuupäällikkö Tuuli Nummelin.

Hankkeen aikana 16–25-vuotiaat nuoret tutustuvat DNA:han, ja heille tarjotaan uusia näkemyksiä digialaan. DNA:laiset kuvaavat kertovat muun muassa työpoluistaan, sekä tarjoavat ajankohtaista tietoa alan uusista tuulista nuorille kannustaen nuoria tavoittelemaan omia unelmiaan. Yhteisissä tapaamisissa myös DNA:n työntekijöillä on mahdollisuus oppia uutta nuorten kokemusmaailmasta.

Yhteistyö jatkuu toista vuotta

Plan on DNA:lle erinomainen kumppani monimuotoisuusyhteistyöhön, sillä järjestöllä on kokemusta yhteistyöstä kohderyhmän kanssa jo yli kymmenen vuoden ajalta. Yhteistyö on myös hieno jatko jo viime vuonna alkaneeseen hankkeeseen. Viime vuonna 134 nuorta pääsi tutustumaan ICT-alaan.

”Olemme tehneet yhteistyötä lukuisten työnantajien kanssa vuosien varrella, ja olemme ilolla seuranneet, miten hienoja oivalluksia yhteistyö nuorten kanssa on saanut aikaan. Odotamme kiinnostuksella, miten saamme yhdessä DNA:n kanssa innostettua uusia nuoria kiinnostumaan digimaailmasta”, Plan International Suomen suunnittelija Susanna Salmijärvi kertoo.

Lähde / Kuva: DNA


Muuta luettavaa muualta

Lue Nettiruudun uutisia,arvosteluita sarjoista ja elokuvista sekä paljon muuta!

Nettiruutu kirjoitti arvostelun The Watcher -sarjasta, joka perustuu tositapahtumiin. Sivuilta löytyy myös juttu Temptation island suomi sarjasta, joka kannattaa käydä lukemassa. Diginyt itse suosittelee lukemaan game of thrones arvostelun nettiruudun sivustolta.