Kokkaaminen

Digitaalinen kokkaaminen on viime vuosina kasvanut huimasti suosiotaan erityisesti pandemian aikana, kun kotikokkaajat ovat etsineet uusia tapoja hioa taitojaan ja nauttia ruoanlaitosta. Tämä trendi ei kuitenkaan ole vain tilapäinen ilmiö, vaan digitaalinen kokkaaminen näyttää olevan tulossa jäädäkseen.

Digitaaliset kokkauspalvelut tarjoavat laajan valikoiman reseptejä ja vinkkejä

Yksi syy digitaalisen kokkaamisen suosion kasvuun on helppo saatavuus. Digitaaliset kokkauspalvelut, kuten Foodie.fi, Reseptitaivas.fi, ja Yhteishyva.fi, tarjoavat käyttäjille laajan valikoiman erilaisia reseptejä ja vinkkejä ruoanlaittoon. Palveluista löytyy reseptejä niin arkeen kuin juhlaankin, erilaisiin ruokavalioihin sopivia vaihtoehtoja, sekä vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen.

Digitaaliset kokkauspalvelut ovat myös erittäin käyttäjäystävällisiä. Palveluiden hakutoimintojen avulla käyttäjä voi etsiä reseptejä esimerkiksi raaka-aineen, ruokalajin tai valmistusajan perusteella. Lisäksi monissa palveluissa käyttäjät voivat tallentaa suosikkireseptejään omaan profiiliinsa, ja jakaa kokemuksiaan muiden käyttäjien kanssa.

Digitaalisten kokkauspalveluiden suosio näkyy myös kauppojen hyllyillä

Digitaalinen kokkaaminen ei kuitenkaan rajoitu vain reseptien ja vinkkien jakamiseen. Monet ruokakaupat ovat myös lähteneet mukaan digitaalisen kokkaamisen trendiin, tarjoten esimerkiksi erilaisia ruokaboxeja, joissa kaikki tarvittavat raaka-aineet ja reseptit toimitetaan kotiovelle.

Ruokakaupat ovat myös alkaneet myydä yhä enemmän erilaisia ruoanlaittoon tarvittavia laitteita ja välineitä. Esimerkiksi monissa marketeissa myydään nykyään monitoimikoneita, joilla ruoan valmistaminen onnistuu helposti ja vaivattomasti.

Digitaalinen kokkaaminen tarjoaa uusia mahdollisuuksia myös ravintoloille

Digitaalisen kokkaamisen trendi on huomattu myös ravintoloissa. Monet ravintolat ovat kehittäneet erilaisia digitaalisia kokkaus- ja ruokailukonseptioita, joilla he pyrkivät tarjoamaan asiakkailleen uudenlaisia elämyksiä. Esimerkiksi ruokapalvelu Wolt on kehittänyt ”Wolt at Home” -konseptin, jossa ravintolat voivat tarjota asiakkailleen kotiinkuljetettavia kokkauspaketteja. Asiakkaat voivat tilata Woltin kautta valmiiksi pakatut raaka-aineet ja reseptit, ja valmistaa herkullisia ravintolaruokia omassa keittiössään.

Digitaalinen kokkaaminen on myös tarjonnut uusia mahdollisuuksia erityisesti pienille ja itsenäisille ravintoloille, joilla ei välttämättä ole varaa laajoihin markkinointikampanjoihin tai fyysisten tilojen laajentamiseen. Digitaaliset kokkauskonseptit, kuten pop-up-ravintolat tai virtuaaliset ravintolat, ovat tarjonneet pienille toimijoille mahdollisuuden tavoittaa laajemman yleisön ja tarjota uniikkeja elämyksiä.

Digitaalinen kokkaaminen tarjoaa myös uusia mahdollisuuksia yhteisöllisyyteen

Digitaalinen kokkaaminen on lisännyt yhteisöllisyyttä ruoanlaiton ympärillä. Monissa digitaalisissa kokkauspalveluissa käyttäjät voivat jakaa omia reseptejään ja kokemuksiaan muiden käyttäjien kanssa. Sosiaalisen median kanavat, kuten Instagram ja Tiktok, ovat myös täynnä ruokainspiraatiota tarjoavia käyttäjiä, jotka jakavat kuvia ja videoita omista kokkailuistaan.

Digitaalinen kokkaaminen on myös tarjonnut uusia mahdollisuuksia ruokahävikin vähentämiseen. Monissa digitaalisissa kokkauspalveluissa on tarjolla reseptejä, jotka hyödyntävät esimerkiksi ylijäämäruoan tai kaapissa pyörivät raaka-aineet. Näin käyttäjät voivat vähentää ruokahävikkiä ja samalla säästää rahaa.


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Suomen Urheiluliitto ja SEUL yhteistyöhön

Suomen Urheiluliitto (sul) ja Suomen elektroninen urheiluliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Suomen ja Ruotsin välinen e-urheilun maaottelu tullaan jatkossa ottelemaan yleisurheilun Ruotsi-ottelun yhteydessä. Yleisurheilun ja e-urheilun Ruotsi-ottelut tullaan ottelemaan Olympiastadionilla 2024.

DNA Hubi -laite vie kokemuksen vielä pidemmälle

Vuonna 2017 lanseerattu DNA TV Hubi vei monessa kodissa sarjojen, elokuvien ja muiden ohjelmien katsomisen älytelevisio aikaan. Nyt markkinoille tuleva toisen sukupolven DNA Hubi -laite vie kokemuksen vielä pidemmälle, sillä laitteen suorituskykyä on parannettu roimasti. Keskusmuistin määrää on nostettu kahdesta gigasta kolmeen ja pienempiin kuoriin on saatu mahtumaan tuplamäärä sisäistä muistia. Ilman ulkoisia laajennuksia laitteelle voi tallentaa ohjelmia ja applikaatioita nyt 16 gigan verran.