Digitaalinen markkinointi

Digitaalinen markkinointi on nykyaikaisen yritystoiminnan kulmakivi. Se tarjoaa lukuisia kanavia ja työkaluja, joiden avulla voit tavoittaa kohdeyleisösi tehokkaasti ja kasvattaa liiketoimintaasi. Tässä kattavassa artikkelissa sukellamme syvälle digimarkkinoinnin kiehtovaan maailmaan ja tutustumme sen tärkeimpiin osa-alueisiin.

Mikä on Digimarkkinointi?

Digimarkkinointi kattaa kaikki markkinointitoimenpiteet, jotka tapahtuvat verkossa. Se eroaa perinteisestä markkinoinnista siinä, että se hyödyntää digitaalisia kanavia, kuten verkkosivuja, sosiaalista mediaa, sähköpostia ja hakukoneita, asiakkaiden tavoittamiseen ja sitouttamiseen.

Digimarkkinoinnin etuja ovat mm.:

 • Kohdentaminen: Voit kohdentaa markkinointitoimenpiteesi tarkasti tietynlaisten ihmisten ryhmille heidän demografisten tietojen, kiinnostuksen kohteidensa ja verkkokäyttäytymisensä perusteella.
 • Mitattavuus: Digitaalisen markkinoinnin tuloksia on helppo seurata ja mitata, joten voit nähdä, mitkä kampanjat toimivat ja mitkä eivät.
 • Kustannustehokkuus: Digimarkkinointi voi olla erittäin kustannustehokas tapa tavoittaa laaja yleisö.
 • Skaalautuvuus: Digimarkkinointikampanjoita voi helposti skaalata yrityksesi koon ja tarpeiden mukaan.

Digimarkkinoinnin Tärkeimmät Osa-alueet

Digitaalinen markkinointi koostuu useista eri osa-alueista, joista jokaisella on oma vahvuutensa ja heikkoutensa. Seuraavassa on lyhyt katsaus joihinkin tärkeimpiin osa-alueisiin:

Hakukoneoptimointi (SEO): SEO keskittyy verkkosivuston optimointiin siten, että se sijoittuu hakutuloksissa korkeammalle. Tämä voi johtaa lisääntyneeseen liikenteeseen verkkosivustolle ja parempiin myyntituloksiin.

Hakukonemarkkinointi (SEM): SEM on maksullinen mainonta hakukoneissa, kuten Google AdWordsissa. Se voi olla tehokas tapa tavoittaa ihmisiä, jotka etsivät aktiivisesti tietoa tai tuotteita, joita tarjoat. Yksi tehokas tapa on myös hakusanamarkkinointi.

Sähköpostisuoramarkkinointi: Sähköpostisuoramarkkinointi on sähköpostien lähettämistä asiakkaille ja potentiaalisille asiakkaille tuotteiden ja palveluiden mainostamiseksi. Se voi olla tehokas tapa rakentaa suhteita asiakkaisiin ja edistää myyntiä.

Sosiaalisen median markkinointi: Sosiaalisen median markkinointi hyödyntää sosiaalisen median alustoja, kuten Facebookia, Instagramia ja LinkedIniä, yrityksen bränditietoisuuden lisäämiseen ja asiakkaiden sitouttamiseen.

Sisältömarkkinointi: Sisältömarkkinointi keskittyy arvokkaan ja hyödyllisen sisällön, kuten blogikirjoitusten, artikkeleiden ja infografiikan, luomiseen ja jakamiseen, joka houkuttelee ja sitouttaa kohdeyleisöä.

Vaikuttajamarkkinointi: Vaikuttajamarkkinointi hyödyntää suosittujen henkilöiden, kuten bloggaajien ja sosiaalisen median vaikuttajien, suosituksia yrityksen tuotteiden tai palveluiden mainostamiseksi.

Videomarkkinointi: Videomarkkinointi hyödyntää videoita yrityksen bränditietoisuuden lisäämiseen, sitoutumisen lisäämiseen ja myynnin edistämiseen.

Some Markkinointi: Yhdistä Asiakkaisiin Sosiaalisessa Mediassa

Sosiaalinen media on tehokas työkalu digitaaliseen markkinointiin. Sen avulla voit:

 • Lisätä bränditietoisuutta: Kerro ihmisille yrityksestäsi ja sen tarjonnasta.
 • Rakentaa suhteita asiakkaisiin: Keskustele asiakkaiden kanssa ja vastaa heidän kysymyksiinsä.
 • Saada arvokasta palautetta: Sosiaalinen media tarjoaa loistavan kanavan saada palautetta asiakkailta tuotteistasi ja palveluistasi.
 • Kasvattaa liikennettä verkkosivustolle: Ohjaa ihmisiä verkkosivustollesi sosiaalisen median sisältösi avulla.
 • Lisätä myyntiä: Käytä sosiaalista mediaa tuotteiden ja palveluiden mainostamiseen ja myynnin edistämiseen.

Sosiaalisen median markkinoinnin aloittaminen on helppoa, mutta menestyvän strategian luominen vaatii aikaa ja vaivaa. Seuraavat vinkit auttavat sinua pääsemään alkuun:

 1. Tunnista kohdeyleisösi: Ennen kuin aloitat sisällön julkaisemisen, varmista, että tiedät, ketä haluat tavoittaa.
 2. Valitse oikeat sosiaalisen median alustat: Eri sosiaalisen median alustoilla on erilaiset käyttäjäkunnat. Valitse ne alustat, joissa kohdeyleisösi viettää eniten aikaa.
 3. Luo laadukasta sisältöä: Julkaise sosiaalisessa mediassa säännöllisesti kiinnostavaa ja arvokasta sisältöä, joka sitouttaa yleisöäsi.
 4. Ole vuorovaikutuksessa seuraajiesi kanssa: Vastaa kommentteihin ja kysymyksiin, jotta voit rakentaa suhteita seuraajiesi kanssa.
 5. Mittaa tuloksia: Seuraa sosiaalisen median markkinoinnin tuloksia, jotta näet, mikä toimii ja mikä ei.

YouTube-mainokset: Tavoita Miljoonien Katsojien Yleisö

YouTube on maailman suosituin videopalvelu, jolla on yli kaksi miljardia aktiivista käyttäjää kuukaudessa. YouTube-mainokset tarjoavat tehokkaan tavan tavoittaa laaja yleisö ja mainostaa yritystäsi.

Erilaisia YouTube-mainosmuotoja ovat:

 • Ohituskelpoiset videomainokset (TrueView-mainokset): Nämä mainokset voidaan ohittaa muutaman sekunnin kuluttua, jos katsoja ei halua katsoa koko mainosta.
 • Ei ohituskelpoiset videomainokset: Katsojan on pakko katsoa nämä mainokset kokonaan voidakseen jatkaa videon katsomista.
 • Bannereita mainosvideon aikana: Nämä bannerit näkyvät mainosvideon alaosassa.
 • Overlay-mainokset: Nämä mainokset peittävät osan videosta ja katoavat muutaman sekunnin kuluttua.

YouTube-mainokset voivat olla erittäin tehokkaita bränditietoisuuden lisäämisessä, tuotteiden tai palveluiden esittelyssä ja verkkosivustolle ohjaamisessa. Kun luot YouTube-mainoskampanjan, voit kohdentaa mainoksesi tarkasti tietyntyyppisille ihmisille heidän demografisten tietojen, kiinnostuksen kohteiden ja katsomahistorian perusteella.

Muita Tärkeitä Digimarkkinoinnin Kanavia

Verkossa on useita muita digitaalisen markkinoinnin kanavia, joita voit hyödyntää liiketoimintasi kasvattamiseen. Tässä muutamia esimerkkejä:

 • Affiliate-markkinointi: Affiliate -markkinoinnissa teet yhteistyötä muiden verkkosivustojen kanssa, jotka mainostavat tuotteitasi tai palveluitasi vastineeksi palkkiosta.
 • Mobilimarkkinointi: Mobiilimarkkinointi keskittyy mobiililaitteiden, kuten älypuhelinten ja tablettien, käyttäjien tavoittamiseen.
 • Verkkokauppamainonta: Verkkokauppamainonta auttaa sinua tavoittamaan asiakkaita, jotka ovat jo kiinnostuneita tuotteiden tai palveluiden ostamisesta verkossa.

Digimarkkinoinnin Aloittaminen

 1. Aseta tavoitteet (jatkoa): Määrittele selkeät ja mitattavissa olevat tavoitteet digimarkkinoinnillesi. Haluatko esimerkiksi lisätä bränditietoisuutta, saada enemmän liidejä (myynnin yhteydenottoja) vai kasvattaa verkkosivustoliikennettä?
 2. Tunne kohdeyleisösi: On tärkeää ymmärtää, keitä yrität tavoittaa digimarkkinoinnilla. Mitkä ovat heidän demografiset tietonsa, kiinnostuksen kohteensa ja verkkokäyttäytymisensä?
 3. Valitse oikeat kanavat: Kaikki digimarkkinoinnin kanavat eivät sovi kaikille yrityksille. Valitse kanavat, joissa kohdeyleisösi viettää eniten aikaa.
 4. Luo laadukasta sisältöä: Digitaalisen markkinoinnin ytimessä on laadukas sisältö. Julkaise sisältöä, joka tarjoaa arvoa kohdeyleisöllesi ja auttaa heitä ratkaisemaan ongelmiaan.
 5. Optimoi verkkosivustosi: Varmista, että verkkosivustosi on hakukoneoptimoitu (SEO) ja mobiiliystävällinen.
 6. Seuraa tuloksia: Digimarkkinoinnin tärkeä osa on tulosten seuraaminen. Käytä analytiikkatyökaluja nähdäksesi, mikä toimii ja mikä ei.
 7. Ole kärsivällinen: Digitaalinen markkinointi on pitkäjänteistä toimintaa. Älä odota tuloksia yön yli.

Digimarkkinoinnin Trendit

Digimarkkinointiala kehittyy jatkuvasti, joten on tärkeää pysyä ajan hermolla uusimmista trendeistä. Tässä muutamia trendejä, joihin kannattaa kiinnittää huomiota:

 • Personointi: Asiakkaat odottavat nykyään personoituja kokemuksia. Digimarkkinoinnissa tämä tarkoittaa räätälöityjen sisältöjen ja mainosten luomista yksittäisille asiakkaille.
 • Chatbotit: Chatbotit ovat tekoälysovelluksia, jotka voidaan käyttää asiakaspalvelussa ja liidien hankinnassa.
 • Ääniohaut: Ääniohaut, kuten Amazon Echo ja Google Home, ovat kasvattaneet suosiotaan. Digimarkkinoijien tulee harkita, miten he voivat tavoittaa asiakkaat näiden laitteiden kautta.
 • Tekoäly (AI): Tekoälyä käytetään yhä enemmän digimarkkinoinnissa esimerkiksi kohdentamisen parantamiseen ja sisällön luomiseen.

Digimarkkinoinnin Hyödyt ja Haasteet

Digimarkkinoinnilla on useita etuja yrityksille, kuten:

 • Kohdentaminen: Voit kohdentaa markkinointitoimenpiteesi tarkasti tietyntyyppisille ihmisille.
 • Mitattavuus: Voit helposti seurata digitaalisen markkinoinnin tuloksia.
 • Kustannustehokkuus: Digimarkkinointi voi olla erittäin kustannustehokas tapa tavoittaa laaja yleisö.
 • Skaalautuvuus: Digimarkkinointikampanjoita voi helposti skaalata yrityksesi koon ja tarpeiden mukaan.

Vaikka digimarkkinoinnilla on monia etuja, on sillä myös haasteita, kuten:

 • Kilpailu: Digitaalinen markkinointiala on erittäin kilpailullinen.
 • Teknologian muutokset: Digitaalisen markkinoinnin teknologia muuttuu jatkuvasti, joten yritysten on pysyttävä ajan tasalla uusimmista trendeistä.
 • Tietosuoja: Tietosuojalainsäädäntöjen muutokset voivat vaikuttaa siihen, miten yritykset keräävät ja käyttävät asiakastietoja.

Digimarkkinoinnin tulevaisuus

Digimarkkinoinnin tulevaisuus on lupaava. Uuden teknologian, kuten virtuaalitodellisuuden (VR) ja lisätyn todellisuuden (AR), käyttöönotto tulee todennäköisesti muuttamaan tapaa, jolla markkinoimme tuotteita ja palveluita tulevaisuudessa.

Seuraavat tekijät tulevat todennäköisesti vaikuttamaan digimarkkinoinnin tulevaisuuteen:

 • Personoinnin lisääntyminen: Asiakkaat odottavat entistä personoidumpia kokemuksia. Digimarkkinointi tulee keskittymään entistä enemmän yksittäisiin asiakkaisiin ja heidän tarpeisiinsä.
 • Tekoälyn (AI) roolin kasvu: Tekoälyä käytetään tulevaisuudessa entistä enemmän digimarkkinoinnissa esimerkiksi kohdentamisen parantamiseen, sisällön luomiseen, asiakaspalveluun ja asiakaskäyttäytymisen analysointiin.
 • Asiakaskokemuksen tärkeyden korostuminen: Menestyäkseen tulevaisuudessa yritysten tulee keskittyä asiakaskokemukseen kaikissa digitaalisen markkinoinnin toimissa.
 • Uusien kanavien synty: Uusia digitaalisen markkinoinnin kanavia syntyy jatkuvasti. Yritysten tulee olla valmiita omaksumaan uudet kanavat ja mukauttamaan strategioitaan niiden mukaan.
 • Verkkokaupan kasvu: Verkkokauppa kasvaa edelleen voimakkaasti tulevaisuudessa. Yritysten tulee varmistaa, että niiden digitaalinen markkinointistrategia tukee verkkokaupan toimintaa.

Digimarkkinointi – Investointi Tulevaisuuteen

Digimarkkinointi on investointi tulevaisuuteen. Se tarjoaa yrityksille tehokkaan tavan tavoittaa uusia asiakkaita, kasvattaa liiketoimintaa ja rakentaa vahvoja brändejä. Aloittamalla digimarkkinoinnin tänään voit varmistaa, että yrityksesi on valmiina tulevaisuuden haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

Digimarkkinoinnin Sanasto

 • Hakukoneoptimointi (SEO): Hakukoneoptimointi tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se sijoittuu hakutuloksissa korkeammalle.
 • Hakukonemarkkinointi (SEM): Hakukonemarkkinointi on maksullinen mainonta hakukoneissa, kuten Google AdWordsissa.
 • Sähköpostisuoramarkkinointi: Sähköpostisuoramarkkinointi on sähköpostien lähettämistä asiakkaille ja potentiaalisille asiakkaille tuotteiden ja palveluiden mainostamiseksi.
 • Sosiaalisen median markkinointi: Sosiaalisen median markkinointi hyödyntää sosiaalisen median alustoja, kuten Facebookia, Instagramia ja LinkedIniä, yrityksen bränditietoisuuden lisäämiseen ja asiakkaiden sitouttamiseen.
 • Sisältömarkkinointi: Sisältömarkkinointi keskittyy arvokkaan ja hyödyllisen sisällön, kuten blogikirjoitusten, artikkeleiden ja infografiikan, luomiseen ja jakamiseen, joka houkuttelee ja sitouttaa kohdeyleisöä.
 • Vaikuttajamarkkinointi: Vaikuttajamarkkinointi hyödyntää suosittujen henkilöiden, kuten bloggaajien ja sosiaalisen median vaikuttajien, suosituksia yrityksen tuotteiden tai palveluiden mainostamiseksi.
 • Videomarkkinointi: Videomarkkinointi hyödyntää videoita yrityksen bränditietoisuuden lisäämiseen, sitoutumisen lisäämiseen ja myynnin edistämiseen.
 • Kohdentaminen: Kohdentaminen tarkoittaa digitaalisen markkinoinnin toimenpiteiden suuntaamista tietyntyyppiselle yleisölle.
 • Mittavuus: Mittavuus tarkoittaa digitaalisen markkinoinnin tulosten seuraamista ja analysoimista.
 • Bränditietoisuus: Bränditietoisuus tarkoittaa sitä, kuinka hyvin ihmiset tuntevat yrityksen brändin.
 • Liidi: Liidi on potentiaalinen asiakas, joka on osoittanut kiinnostusta yrityksen tuotteista tai palveluista.

Digimarkkinoinnin Aloittaminen – Vinkkejä

Haluatko aloittaa digimarkkinoinnin yrityksessänne? Tässä muutamia vinkkejä:

 1. Määrittele tavoitteet: Ennen kuin aloitat mitään, määrittele selkeät tavoitteet digimarkkinoinnillesi. Mitä haluat saavuttaa?
 2. Tunne kohdeyleisösi: On tärkeää ymmärtää, keitä yrität tavoittaa. Mitkä ovat heidän demografiset tietonsa, kiinnostuksen kohteensa ja verkkokäyttäytymisensä?
 3. Valitse oikeat kanavat: Kaikki digimarkkinoinnin kanavat eivät sovi kaikille yrityksille. Valitse kanavat, joissa kohdeyleisösi viettää eniten aikaa.
 4. Luo laadukasta sisältöä: Julkaise säännöllisesti arvokasta sisältöä, joka kiinnostaa kohdeyleisöäsi.
 5. Optimoi verkkosivustosi: Varmista, että verkkosivustosi on mobiiliystävällinen ja hakukoneoptimoitu (SEO).
 6. Seuraa tuloksia: Mittaa digitaalisen markkinoinnin tuloksia nähdäksesi, mikä toimii ja mikä ei.
 7. Ole kärsivällinen: Digitaalinen markkinointi on pitkäjänteistä toimintaa. Älä odota tuloksia yön yli.

Yhteenveto

Digimarkkinointi on tärkeä osa nykyaikaista liiketoimintaa. Se tarjoaa yrityksille tehokkaan tavan tavoittaa uusia asiakkaita, kasvattaa liiketoimintaa ja rakentaa vahvoja brändejä. Aloittamalla digimarkkinoinnin tänään voit varmistaa, että yrityksesi on valmiina tulevaisuuden haasteisiin ja mahdollisuuksiin.