iphone 15

Apple voi esitellä ensi vuonna mallistonsa uuden huippuluokan iPhonen, joka on odotettavasti kalliimpi kuin nykyiset mallit. Tästä kirjoittaa Appleen hyvin perehtynyt Bloombergin Mark Gurman.

Tim Cook, Applen toimitusjohtaja, vastasi tulospuhelussa kysymykseen iPhonen nousevasta keskihinnasta, sanoen että hinnan nousu ei ole ongelma ja että kuluttajat ovat mahdollisesti valmiita maksamaan vielä enemmän. Tämä tukee ajatusta uudesta iPhonesta, joka tarjottaisiin lisänä muiden malleiden rinnalla.

Apple on jo aiemmin pyrkinyt erottamaan huippu-iPhonen perusmalleista tarjoamalla tiettyjä ominaisuuksia vain Pro- ja Pro Max -puhelimissa. Toinen Apple-asiantuntija Ming-Chi Kuo ennakoi, että tänä vuonna esiteltävissä iPhonen malleissa nähdään entistä enemmän eroja, ja että yhtiö aikoo kaupallistaa enemmän Pro-malleja. Kuo uskoo myös, että Pro-mallit erotettaisiin entistä enemmän toisistaan, joka saattaisi johtaa mahdolliseen uuteen ”Ultra”-malliin.

Toisaalta, Apple on alentanut uusimpien iPhonejen hintoja Kiinassa, mikä saattaa olla merkki heikkenevästä kysynnästä jopa huippuluokan tuotteiden osalta.

Gurman ei tiedä tarkalleen, miten uusi huippu-iPhone eroaa muista malleista, mutta sen voidaan odottaa sisältävän esimerkiksi enemmän tehoa, paremman kameran ja isomman näytön. Mahdollisesti puhelin tukee vain langatonta latausta, ja fyysinen latausliitäntä puuttuu kokonaan. Tämä muistuttaa hieman Samsungin pyrkimyksiä Ultra-malleilleen.


Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello, jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2-malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.

Telia 5G kartta

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko aloittaa kattavan 5G-verkon rakentamisen Loviisassa ja Pyhtäällä maanantaina 10. lokakuuta. Nopeamman 5G-verkon rakentamisen myötä myös 4G-yhteydet paranevat alueella. Paremmille yhteyksille on tarvetta, sillä mobiilidatan käyttö on moninkertaistunut Suomessa viime vuosina. Tutustu Telia 5G kartta aiheeseen.