WilmaKuva: Wilma

Wilma on nimi, joka herättää tunteita lähes jokaisessa suomalaisessa kodissa. Se on ollut osa opetusjärjestelmäämme jo yli 20 vuoden ajan ja on vakiinnuttanut asemansa välttämättömänä työkaluna opettajille, oppilaille ja huoltajille. Mutta mikä Wilma oikeastaan on, ja miten se toimii? Tässä artikkelissa sukellamme syvälle Wilman maailmaan ja paljastamme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää tästä ainutlaatuisesta järjestelmästä.

Mikä on Wilma?

Wilma on verkkopohjainen oppilaitoksen hallinto-ohjelmisto, joka on suunniteltu helpottamaan tiedonkulkua ja yhteistyötä kodin ja koulun välillä. Se tarjoaa käyttäjilleen laajan valikoiman ominaisuuksia, joiden avulla he voivat seurata opiskelijan opintoja, viestiä opettajien kanssa, tarkistaa poissaoloja ja paljon muuta. Wilmaa käyttävät aktiivisesti miljoonat suomalaiset, ja se onkin Suomen suosituin oppilaitoksen viestintäjärjestelmä.

Wilman ominaisuudet

Wilman ominaisuudet kattavat laajan kirjon opiskelijan opintoihin ja kouluelämään liittyviä asioita. Seuraavassa on joitakin tärkeimpiä ominaisuuksia:

  • Arvosanat ja kommentit: Wilman kautta opiskelijat ja huoltajat voivat tarkastella opiskelijan arvosanoja ja opettajien kommentteja.
  • Työjärjestys ja läksyt: Wilmassa voi tarkastella opiskelijan työjärjestystä ja tulevia läksyjä.
  • Viestintä: Wilman kautta opiskelijat, vanhemmat ja opettajat voivat viestiä keskenään yksityisviesteillä tai ryhmäkeskusteluissa.
  • Poissaolot: Wilman kautta voi ilmoittaa opiskelijan poissaolot ja seurata poissaolotilastoja.
  • Tiedotteet: Wilman kautta koulut ja opettajat voivat lähettää tiedotteita opiskelijoille ja huoltajille.
  • Wilma-sovellus: Wilman ominaisuudet ovat saatavilla myös kätevänä mobiilisovelluksena.

Wilman hyödyt

Wilman käyttöönotto on tuonut mukanaan monia hyötyjä sekä opiskelijoille, huoltajille että opettajille. Se on parantanut tiedonkulkua ja yhteistyötä kodin ja koulun välillä, tehnyt opintojen seuraamisesta helpompaa ja tehostanut viestintää. Wilman avulla opiskelijat voivat ottaa enemmän vastuuta omasta oppimisestaan, ja huoltajat pysyvät paremmin ajan tasalla lapsensa koulunkäynnistä. Opettajille Wilma on arvokas työkalu, jonka avulla he voivat tehostaa työskentelyään ja parantaa oppimisympäristöä.

Wilma tulevaisuudessa

Wilmaa kehitetään jatkuvasti, ja tulevaisuudessa on luvassa uusia ominaisuuksia ja parannuksia. Tavoitteena on tehdä Wilmasta entistäkin helppokäyttöisempi ja monipuolisempi työkalu, joka palvelee entistä paremmin opiskelijoiden, huoltajien ja opettajien tarpeita.

Wilman käyttöönotto

Wilman käyttöönotto on helppoa ja nopeaa. Jokaiselle opiskelijalle luodaan oma Wilma-tunnus, jonka avulla he voivat kirjautua järjestelmään. Huoltajat saavat omat Wilma-tunnukset, joiden avulla he voivat seurata lapsensa opintoja. Wilma on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lisätietoa Wilmasta

Lisätietoa Wilmasta löydät Wilman virallisilta verkkosivuilta: https://www.wilma.fi/.

Sivuilta löydät ohjeita Wilman käyttöön, vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin ja paljon muuta. Wilma on ainutlaatuinen ja arvokas työkalu, joka on mullistanut suomalaisen opetusjärjestelmän.

Wilman käyttöön liittyvät vinkit

Wilman käytöstä voi tulla nopeasti rutiinia, mutta muutamalla vinkillä saat kaiken hyödyn irti järjestelmästä.

  • Wilma-kalenteri: Wilmassa on kätevä kalenteritoiminto, johon opettajat merkitsevät tärkeät päivämäärät, kuten kokeet, retket ja vanhempainillat. Tämän toiminnon hyödyntämminen auttaa koko perhettä pysymään ajan tasalla koulun tapahtumista.
  • Tiedostojen jakaminen: Wilma mahdollistaa myös tiedostojen jakamisen. Opettajat voivat ladata oppimateriaaleja, kokeita ja muita tiedostoja Wilmaan, jolloin opiskelijat ja huoltajat voivat helposti ladata ne omalle laitteelleen.
  • Wilma-sovelluksen hyödyntäminen: Wilma sovellus on kätevä tapa pysyä ajan tasalla Wilman tapahtumista. Sovelluksen avulla saat ilmoituksia uusista viesteistä, arvosanoista ja tiedotteista suoraan puhelimeesi.
  • Asetukset Wilman käytöstä: Wilman käyttöä koskevat säännöt ja ohjeet vaihtelevat hieman kouluittain. On suositeltavaa tutustua oman oppilaitoksen Wilma-ohjeisiin, jotta tiedät tarkalleen, miten Wilmaa käytetään koulussasi.

Wilman historia

Wilman kehitys alkoi vuonna 1995 Länsi-Suomen lääninhallituksessa. Tavoitteena oli luoda järjestelmä, joka helpottaisi tiedonkulkua ja yhteistyötä oppilaitosten ja kotien välillä. Ensimmäisenä Wilma otettiin käyttöön peruskouluissa vuonna 1997, ja siitä lähtien se on laajentunut koskemaan myös lukioita ja ammattioppilaitoksia. Wilman kehitystyötä on tehty jatkuvasti, ja uusien ominaisuuksien ja parannusten myötä se on vakiinnuttanut asemansa Suomen johtavana oppilaitosviestinnän työkaluna.