Uusien LG-televisioiden monipuoliset ominaisuudet uudistavat katselu- ja käyttäjäkokemuksen

LG Electronics (LG) on julkistanut kaikkien aikojen edistyneimmän TV-malliston, jonka kärjessä ovat yhtiön tämän vuoden OLED-televisiot. Suorituskykyisten kuvantamistekniikoiden ja parannetun webOS:n ansiosta uudet televisiot tarjoavat entistä monipuolisempia ominaisuuksia ja palveluita käyttäjilleen.

LG OLED

LG OLED TV on ollut markkinajohtaja jo yhdeksän vuotta peräkkäin sekä saanut CES Innovation Award -palkinnon jo kahdeksan kertaa. Se on miljoonien premium-televisiota harkitsevien kuluttajien ykkösvalinta maailmanlaajuisesti. OLED-televisioissa käytetään itsevalaisevia pikseleitä, jotka voidaan yksittäin kytkeä päälle tai pois. Tämän avulla saadaan toteutettua täydellinen musta, luonnolliset värit ja terävä kontrasti. Taustavaloton OLED on ohuin ja kevyin saatavilla oleva näyttötekniikka, ja se mahdollistaa näyttöjen taivuteltavuuden ja rullaamisen.

LG:n kehittyneitä OLED-paneeleita käyttävä uusi G2-tuoteperhe on omaa luokkaansa. OLED evo-tekniikka, joka on saatavilla sekä G2- että C2-malleihin, tarjoaa suuremman kirkkauden, joka mahdollistaa selkeän, yksityiskohtaisen ja realistisen kuvan. Uusi, älykäs α (alpha) 9 Gen 5 prosessori2 sekä Brightness Booster tekniikka mahdollistaa G2-sarjan televisioille entistä enemmän kirkkautta parannetun lämmönpoiston ja edistyneen algoritmin avulla.3

LG:n uusi G2-tuoteperhe sisältää uuden 83-tuumaisen mallin sekä maailman ensimmäisen 97-tuumaisen OLED-television. Uutuudet täydentävät aiempaa 55- ja 65- ja 77-tuumaisista malleista koostuvaa valikoimaa. C2-tuoteperhe tarjoaa puolestaan kuusi kokovaihtoehtoa 2022. Valikoima sisältää maailman ensimmäisen 42-tuumaisen OLED-television, joka sopii erinomaisesti konsoli- ja PC-pelaamiseen, Muut kokovaihtoehdot ovat 48, 55, 65, 77 ja 83 tuumaa. C2-mallistossa on ohuet kehykset, jotka antavat televisiolle tyylikkään ulkoasun.

Nopea ja älykäs

Useimpien LG:n uusien TV-mallien ytimessä oleva α 9 Gen 5 -prosessori hyödyntää syväoppimista, jonka avulla se pyrkii parantamaan skaalaustehoa ja luomaan kuvalle kolmiulotteisemman vaikutelman erottelemalla etualan ja taustaelementit selkeämmin toisistaan. α9 Gen 5 hyödyntää LG:n AI Sound Pro -ominaisuuksia tarjoten katsojille realistisen äänen. Televisioiden sisäänrakennetut kaiuttimet pystyvät tuottamaan virtuaalisen 7.1.2-surround-äänen.

Kehittynyt käyttökokemus

Innovatiivisen Smart TV -järjestelmän uusin versio parantaa televisioiden käyttökokemusta helpottamalla sisällön löytämistä. WebOS 22 hyödyntää henkilökohtaisia profiileja, joiden avulla käyttäjät voivat nauttia mukautetusta katselukokemuksesta. Jokaiseen profiiliin voi määrittää nopean pääsyn haluttuihin suoratoistopalveluihin, vastaanottaa räätälöityjä sisältösuosituksia ja saada reaaliaikaisia muistutuksia. Kirjautuminen profiileihin tapahtuu joko TV-selaimesta tai älypuhelimesta NFC Magic Tap -ominaisuudella.

NFC Magic Tapia voidaan käyttää myös mobiililaitteen näytön peilaamiseen LG-televisioon. Katsojat voivat peilata sisältöä televisiosta toiseen Room To Room Share -toiminnolla, mikä mahdollistaa kaapeli- tai satelliittisisällön katselun toisessa televisiossa Wi-Fi-yhteyden kautta. Uusi Always Ready -toiminto muuttaa LG-television medianäytöksi. Se aktivoidaan kaukosäätimen virtapainikkeesta, ja tällöin TV voi esimerkiksi esitellä valokuvia, näyttää kellonaikaa tai toistaa musiikkia.

Lisäksi ThinQ AI:n päivitys muuttaa LG:n vuoden 2022 malliston todellisiksi älykotikeskuksiksi. ThinQ AI tarjoaa käyttäjille vaivattoman ääniohjauksen ja yhteensopivuuden muiden ThinQ-tekniikkaa tukevien laitteiden kanssa. Lisäksi se tukee Matter-standardia, joka mahdollistaa turvallisen ja saumattoman älykodin, jossa LG-televisiot toimivat liitettyjen laitteiden ohjaimena.

Häikäisevä kuvanlaatu

Kuluttajien, tekniikan asiantuntijoiden ja elokuva-alan osaajien tunnustamat LG OLED -televisiot parantavat edelleen kuvanlaatua. Tunnettu tuotetestaaja Intertek on antanut LG:n vuoden 2022 OLED-mallistolle sertifioinnit 100 prosentin värintoistotarkkuudesta ja 100 prosentin värivoimakkuudesta. LG OLED -televisiot sovittavat alkuperäisen lähdesisällön värit ja ilmaisevat ne tarkasti riippumatta siitä, kuinka kirkkaita tai tummia näytetyt kuvat ovat.8 Kaikki vuoden 2022 LG OLED -televisiot ovat saaneet välkkymättömyydestään ja heijastamattomuudestaan sertifioinnit sekä TÜV Rheinlandilta että Underwriters Laboratoriesilta. TÜV Rheinland on myös antanut LG OLED -televisioille tunnustuksen vähäsinivaloisuudesta. Ne ovat ensimmäisiä televisioita maailmassa, jotka täyttävät yhdysvaltalaisen terveysstandardiviraston Eyesafen alhaisen sinisen valon päästövaatimuksen.

Pelaamisessa vertaansa vailla

LG OLED on ollut pelaamisessa edelläkävijä jo pitkään: se kehitti ensimmäisen OLED-television, joka tukee NVIDIA G-SYNC® Compatible -tekniikkaa, sekä ensimmäisen 8K OLED-televisio, joka suoriutui pelaamisesta 8K-tarkkuudella NVIDIA GeForce RTX 30-sarjan näytönohjaimilla. 1 millisekunnin vasteaika, alhainen tuloviive ja jopa neljä useita HDMI 2.1 -ominaisuuksia HDMI-liitäntää tekevät LG OLED -televisioista ihanteellisen valinnan konsoli- ja PC-faneille. NVIDIA GeForce NOW– ja Google Stadia -pilvipelialustojen avulla pelaajat voivat aloittaa hauskanpidon liittämällä televisioon yhteensopivan ohjaimen.

Vuonna 2022 LG:n käyttäjät voivat helposti vaihtaa pelikohtaisia ominaisuuksia tai käyttää valmiita esiasetuksia suoraan television Game Optimizer -valikosta. Game Optimizer tarjoaa nopean pääsyn uuteen Dark Room -tilaan, joka säätää näytön kirkkautta paremman pelikokemuksen saavuttamiseksi pimeässä huoneessa. G-SYNC Compatible, FreeSync Premium ja muuttuva virkistystaajuus (VRR) ovat helposti käytettävissä Game Optimizerista. Uusi urheilutila yhdistää fps- ja roolipelien sekä reaaliaikaisten strategiapelien esiasetuksia, mikä mahdollistaa entistä enemmän yksityiskohtia ja realistisemman pelikokemuksen.

LG QNED MINI LED

LG:n osaamisen LCD-TV-markkinoilla osoittaa vuoden 2022 laaja QNED- tekniikkaan perustuva tuoteperhe. LG:n Quantum Dot NanoCell -tekniikalla varustetut televisiot tarjoavat värintoiston 100 prosentin värivoimakkuudella (color volume). LG QNED Mini LED TV pystyy tuottamaan yksityiskohtaiset ja tarkat värit kuvan kirkkaimmissa ja pimeimmässä kohdissa, ja se pystyy hämmästyttävään kontrastiin Precision Dimming -tekniikan ansiosta. Kaikki televisiot QNED90-mallisarjasta ylöspäin on sertifioitu 100 prosenttiseen väriyhtenäisyyteen (color consistency), joten katsojat näkevät saman korkealaatuisen kuvan jokaisella katselukerralla, jopa eri katselukulmista.9

INTERAKTIIVINEN KOKEMUS

Vuonna 2022 LG määrittelee television roolin uudelleen lisäämällä laitteisiin uusia palveluita, jotka tekevät käyttäjäkokemuksesta entistä henkilökohtaisemman ja vuorovaikutteisemman.

LIVENow – Palkittu LIVENow-sovellus tarjoaa pääsyn live-konsertteihin, esityksiin, urheiluun ja muihin live-tapahtumiin, joihin käyttäjät voivat myös osallistua aktiivisesti. LIVENow tekee televisiosta portin virtuaalikokemuksiin, jotka tarjoavat mahdollisuuden nauttia konserteista ystävien ja perheen sekä fanien kanssa ympäri maailmaa.

1M HomeDance – Niille, jotka haluavat tanssia kuin suosikki K-Pop-idolinsa, LG TV esittelee 1M HomeDance -sovelluksen. Sovellus on luotu yhteistyössä K-Popin suosituimpiin koreografiatiimeihin kuuluvan 1MILLION Dance Studion kanssa, ja se tarjoaa laajan valikoiman opetusohjelmia, joiden avulla käyttäjä voiva viimeistellä muuvejaan. Käyttäjät voivat tarkistaa suorituksensa kameratilassa tanssiessaan yhdessä 1MILLIONin ammattikoreografien kanssa.

LG Fitness – LG Fitness auttaa käyttäjiä nauttimaan terveellisemmästä elämäntavasta kotona. Käyttäjät voivat löytää ihanteellisen harjoitussuunnitelman suositusten perusteella tai luoda omansa valitsemalla useista vaihtoehdoista, kuten nopeatempoisesta HIIT:stä, koko kehon venyttelystä tai ohjatusta meditaatiosta. Käyttäjät voivat seurata edistymistään sovelluksen avulla.

Lähde: MyNewsDesk
Kuva: LG