Assembly

Suomen suurin ja vanhin pelaamiseen keskittyvä festivaali Assembly järjestetään tulevana viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa. Maailmanluokan festivaali on viimeiset kaksi vuotta järjestetty koronan takia vain virtuaalisesti, joten paikan päälle odotetaan tuhansia pelaajia. Aihetta juhlaan on muutenkin, sillä Assembly täyttää tänä vuonna 30 vuotta.

”30 vuotta pitkä taival on mille tahansa festivaalille aivan huikea saavutus, puhumattakaan tietokonefestarille. Jos miettii, miten tietokonepelaaminen on muuttunut 30 vuodessa, mullistukset ovat olleet perustavanlaatuisia. Laitteet, pelit, ihmiset, ammattitaito, bisnes, ne kaikki ovat kokeneet vallankumouksen. Ja jotenkin Assembly on onnistunut pysymään kehityksessä mukana. Odotan näkeväni viikonloppuna festareilla ennennäkemätöntä yhteisöllisyyttä, juhlatunnelmaa ja ihan vaan pelaamisen iloa,” kertoo Assemblyn toimitusjohtaja Lassi Nummi.

Assembly-festivaali järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 1.-3.4.2022. Tapahtumassa on monipuolista ohjelmaa, kuten pelaamista yömyöhään, tunnettujen pelaajien haastatteluja ja tietysti myös rutkasti e-urheilua. Assemblyn suurta taistelupeliturnausta voi katsoa myös suorana lähetyksenä Yleltä.

Teemana tasa-arvoinen pelikulttuuri

Viikonlopun Assemblyn kantava teema on tasa-arvoinen pelikulttuuri.

”Tapahtumassa otetaan huomioon ja keskustellaan pelaamisen tasa-arvo- sekä yhdenvertaisuusteemoista. Ohjelmassa on muun muassa paneelikeskustelu naisten asemasta pelikulttuurissa”, Lassi Nummi kertoo.

Festivaaleilla julkaistaan myös pelikulttuurin tasa-arvohaasteita käsitteleviä videoita, joilla vaikuttajat itse kertovat kohtaamistaan ennakkoluuloista.

Suomen suurimmaksi tietokonefestivaaliksi kasvanutta Assembly-tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1992 lähtien. Mediayhtiöksi kasvanut Telia osti Assemblyn vuoden 2018 kesällä. Kaksi kertaa vuodessa järjestettävän tapahtuman lisäksi Assembly toimii peli- ja e-urheilusisällön suunnittelu- ja tuotantoyhtiönä.

Lähde: Telia


Muuta luettavaa muualta:

Nettiruudun sisällöstä löydät paljon luettavaa sarjoista leffoista

Nettiruutu.fi sivusto tarjoaa uutisia, arvosteluita ja paljon muuta leffoista ja sarjoista. Sivustolla pääset lukemaan esimerkiksi cmore , elisaviihde  ja paljon muuta uutisia. Lisää lyödät Nettiruutu.fi nettisivustolta.

One thought on “Suomen suurin digifestivaali Assembly täyttää 30 vuotta – Livetapahtuma viikonloppuna kahden vuoden tauon jälkeen”
  1. […] Suomen neuvolajärjestelmä on huippuluokkaa mutta synnytyksen jälkeen äidit kokevat usein jäävänsä yksin eikä terveydenhuollollamme ole resursseja auttaa äitejä riittävästi synnytyksen jälkeisessä palautumisessa. Nordic Fit Maman tekemän kyselyn mukaan 86% vastanneista äideistä koki itsensä uupuneeksi ja jopa 90% olisi kaivannut lisää tukea synnytyksestä palautumiseen.  […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *