Samsung Q80C

Suomessa lanseerattava Samsung 98″ QLED Q80C -televisio vastaa yhä suurempien näyttöjen ja mukaansatempaavampien elämysten kysyntään.

Ihmiset haluavat ostaa koteihinsa yhä suurempia televisioita. Samsungilla trendi on huomattu selvästi viime vuosina, ja nyt sen vahvistaa myös markkinatutkimusyhtiö Omdian tutkimus. Omdian tekemän raportin mukaan 85 tuuman näyttöjen maailmanmarkkinat ovat kasvaneet rajusti viimeisinä vuosina ja siinä missä vuonna 2019 myytiin 180 000 85-tuumaista näyttöä, vuonna 2022 niitä myytiin 1,87 miljoonaa. Jopa 98 tuuman näyttöjen globaalit markkinat ovat kasvaneet räjähdysmäisesti: vuonna 2019 niitä myytiin alle tuhat ja vuonna 2022 noin 160 000.

Trendi näkyy myös Pohjoismaissa, joissa Samsung lanseeraa tänään 98-tuumaisen QLED Q80C -television.

– Siinä missä kymmenisen vuotta sitten 55-tuumaista televisiota pidettiin erittäin suurena, nyt 65-tuumaiset ovat jo valtavirtaa ja niiden rinnalla suosiota ovat kartuttaneet myös 75- ja 85-tuumaiset televisiot, vahvistaa tv- ja audiotuotteiden myyntipäällikkö Markus Nummisalo Suomen Samsungilta.

Mukaansatempaava kotiteatterielämys olohuoneeseen

Lisääntynyt kiinnostus isompiin televisioita kohtaan voi johtua muun muassa siitä, että ihmiset katsovat entistä enemmän elokuvia ja sarjoja kotona. Markkinatutkimusyritys Kantarin Samsungille alkuvuonna tekemässa pohjoismaisessa televisio-tutkimuksessa lähes kolmannes suomalaisvastaajista (26 %) uskoi striimaavansa jatkossa yhä enemmän elokuvia ja sarjoja kotona elokuvateatterissa käymisen sijaan.

Elokuvamaista tunnelmaa kotona voi edesauttaa edullisesti tarkistamalla television koon sekä television ja sohvan välisen etäisyyden.

– Elokuvateatterissa näyttö vie noin 30–40 prosenttia näkökentästä, mikä luo taianomaisen tunteen siitä, että katsoja on elokuvan keskellä. Tästä voi ottaa mallia myös olohuonetta sisustaessa ja television kokoa valittaessa. Jos käyttää samaa periaatetta kuin elokuvateattereissa, television ja katsojan väliin jäävä etäisyys on yllättävän lyhyt, Nummisalo sanoo.

Ja ettei kuvaruutu veisi näkökentästä yhtä paljon tilaa kuin elokuvateatterin näyttö, television ja sohvan välisen etäisyyden tulisi olla 1,2 kertaa television tuumakoko. Teatterimainen kokemus 55-tuumaisella televisiolla tarkoittaisi siis 66 tuuman eli 1,7 metrin päässä televisiosta istumista. 98 tuuman televisiota katsellessa sohva olisi sijoitettava noin 3 metrin päähän televisiosta.

Tällainen on Samsungin uusi jättimäinen QLED-televisio

Samsung Q80C on 98 tuuman QLED-televisio, joka SuperSlim-muotoilunsa ansiosta sulautuu kodin sisustukseen. Televisiossa on Neural Quantum Processor 4K -suoritin ja se käyttää AI Upscaling -tekniikkaa kuvanlaadun parantamiseen ja sovittamiseen erittäin suurelle näytölle, mikä lisää sisällön syvyyttä ja terävyyttä. Quantum HDR+ -tekniikka tarjoaa upean ja uskomattoman suorituskyvyn mustantoiston ja kirkkauden osalta. Samsungin uuden lanseerauksen myötä Samsungin QLED TV -valikoima laajenee sen tähän asti sen suurimmalla mallilla.

Samsung 98″ QLED Q80C -televisio on nyt ennakkotilattavissa osoitteessa samsung.com/fi suositushintaan 7 990 euroa.

Lue lisää uudesta mallista täältä.

Lähde: Samsung
Kuva: Samsung