suosituin älypuhelinKuva: Unsplash

Älypuhelimia on valtava määrä markkinoilla ja niistä on muutamassa vuodessa tullut yksi suosituimmista puhelimista. Melkein jokaisella on tänä päivänä jonkinlainen älypuhelin. Joka vuosi markkinoille tulee lisää malleja uusilla tai parannetuilla ominaisuuksilla ja toisinaan sopivan puhelimen löytäminen voi olla haastavaa. Mutta millainen on Suomen suosituin älypuhelimen juuri nyt?

Älypuhelimet nousivat valtavaan suosioon melkein heti kun ne saapuivat markkinoille ensimmäistä kertaa eikä suosiolle tunnu millään näkyvän loppua. Eikä ihme, sillä tämän päivän älypuhelimessa on niin paljon ominaisuuksia ja sovelluksia, että sillä voi kätevästi hoitaa omia arkisia asioita aina perusarjen haasteista työ- tai koulutehtäviin. Toiset taas panostavat enemmän valokuvaamiseen tai pelien pelaamiseen.

Suuresta määrästä eri malleja löytyy varmasti kuitenkin jokaiselle se sopivin luuri. Toisinaan valikoima voi kuitenkin tuntua haastavalta, sillä puhelinmerkkejä on useita ja monilla on runsas määrä eri malleja. Tässä artikkelissa päätimme katsastaa millaisia älypuhelimia Suomessa suositaan juuri nyt. Käymme läpi ne parhaimmat mallit ja niiden ominaisuudet.

Mieti juuri sinulle parhaat ominaisuudet ennen puhelimen hankintaa

Älypuheliminmalleja löytyy tänä päivänä useita erilaisia ja jokainen voi poiketa ominaisuuksiltaan jollain tapaa. Parhaat puhelimet eivät välttämättä ole edullisimmasta päästä mutta onneksi malleja löytyy jokaiselle sopivaan hintaan. Ennen kuin suuntaat kauppaan ostamaan uutta älypuhelinta, on hyvä miettä tarkemmin millaiset ominaisuudet on itselle ne tärkeimmät.

Osa kansasta on jakautunut vannoutuneisiin Android -käyttäjiin, kun taas toiset suosivat Applen malleja. Tämä on ehkä yksi niistä ensimmäisistä asioista, joka tulisi miettiä. Oma budjetti on todennäköisesti toinen tärkeä seikka, sillä tarjolla on niin kutsuttuja lippulaivamalleja sekä budjettiystävällisiä vaihtoehtoja.

Sen jälkeen kyse onkin enemmän siitä mihin puhelinta käytetään. Valokuvaajille puhelimen kameran ominaisuudet nousevat tärkeään rooliin, jotta kuvista saa mahdollisimman laadukkaita. Toisaalta puhelin voi olla käytössä työ- tai opiskelutehtävissä, jolloin toisenlaiset ominaisuudet nousevat eri tavalla tärkeäksi, kuten dokumenttien käsittely ja kalenteri.

Joillekin puhelin saattaa toimia pelaamisen välineenä, sillä monia tämän päivän pelejä on helppo pelata myös puhelimelta ja tämä on huomattu myös valmistajien joukossa, sillä pelaamiseen suunniteltuja puhelimia on alettu tuomaan markkinoille. Pelisovelluksia on paljon ja myös verkossa voi pelata erilaisia pelejä, joita tarjoavat moni casino sekä muut pelisivustot.

Mitä paremmin on tietoinen omista tarpeistaan puhelimen suhteen, sen helpompaa on lähteä ostoksille katsomaan tarjontaa. Silloin voi keskittyä niihin tärkeimpiin asioihin paremmin ja kaikki muu onkin sitten mukavasti ekstraa.

Parhaat ja suositut puhelinmallit vuonna 2024

Vuoden 2024 parhaiden ja suosituimpien puhelinmallien listoja tuntuu hallitsevan erityisesti kolme merkkiä: Apple, Samsung ja OnePlus. Kaikki kolme ovat laadukkaiden älypuhelimien valmistajia ja erilaisia malleja löytyy monia. Applen puolelta monien listauksien testivoittajana on Apple iPhone 15 Pro, joka tarjoaa käyttäjälleen kestävyyttä ja huippulaadukkaan kameran.

Toisena suosikkina on Android-järjestelmistään tuttu Samsung, jonka Galaxy S23 Ultraa pidetään tämän hetken parhaimpana Android-puhelimena. Sulava käyttökokemus, loistava kamera ja nopea akun lataus ovat varmasti monien käyttäjien mieleen. Mikäli Samsungin malli kuitenkaan vakuuta, niin hyvää hinta-laatusuhdetta tarjoaa OnePlus 10 Pro. Tätä mallia mainostetaan todellisena voimanpesänä, jossa on huippukamera.

Samsungin haastajana pidetään hieman erilaisella muotoilulla markkinoille tullutta Honor Magic 5 Pro -mallia. Laadukas näyttö ja erittäin hyvä kamerakokonaisuus puhuvat puolestaan mutta rohkea muotoilu saattaa toki jakaa mielipiteitä. Toisaalta, erottautuminen joukosta voi olla hyväkin asia.

Mikäli lippulaiva puhelimien hinnat kuitenkin hirvittävät liikaa, on tarjolla loistavia vaihtoehtoja myös vähän ystävällisemmällä budjetilla. Näihin lukeutuu muun muassa Samsung Galaxy A54, Apple iPhone 13, OnePlus Nord CE 3 Lite sekä Honor 90. Kaikkien mallien ominaisuudet ovat oikein hyviä eikä näitä hankkiessa pankkitiliään mene täysin miinukselle.

Vaikka jokaiselle löytyy varmasti mieleinen älypuhelin ja hintojakin eri malleille on erilaisia, niin vuonna 2023 kerrottiin, että suomalaisten uskotaan ostavan yhä enemmän yli 1 000 euron älypuhelimia, sillä myynti kasvoi kolmanneksen. Kasvua syntyi myös 600-1 000 euron hintaisissa puhelimissa, kun taas alle 300 euroa maksavien määrä väheni. Tästä huolimatta Suomessa ostettujen älypuhelimien keskihinta on kuitenkin noin 450 euroa. Kalliimpien älypuhelimien trendi on kuitenkin selkeästi kasvussa.

Suosittuja älypuhelimia on moneen makuun

Älypuhelinmalleja on tänä päivänä paljon ja eri ominaisuuksia arvostetaan eri tavoin riippuen täysin puhelimen käyttäjästä. On kuitenkin selvää, että suosituimpiin puhelimiin kuuluvat vahvasti Applen, Samsungin ja OnePlussan eri mallit. Ja vaikka yhä useampi suomalainen ostaakin kalliimman puhelimen, niin silti suurimmalle osalle tuntuu kelpaavan ihan perusluuri.