Huawei julkisti MWC-messuilla Super Device -ohjelmiston

Huawei käynnisti vuoden 2022 Mobile World Congress -tapahtuman julkistamalla täysin uuden Super Device -ohjelmistoratkaisun, joka mahdollistaa vaivattomat yhteydet laitteiden välillä ja takaa näin kokonaisvaltaisen työskentelykokemuksen kotona – tai missä ikinä käyttäjä onkaan.

Monet käyttäjät joutuvat elämään usean järjestelmän välillä, jolloin esimerkiksi kannettava tietokone on omistettu työnteolle ja älypuhelin jää viihteen sekä vapaa-ajan alustaksi. Tämä taas johtaa sirpaloituneeseen käyttökokemukseen. Jos käyttäjät eivät voi käyttää yhtä yhtenäistä alustaa kaikkiin päivän tarpeisiinsa, laitteiden käytöstä voi tulla työlästä. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla.

Super Device -ohjelmistoratkaisu on Huawein viimeisin innovaatio, joka tukee yhtiön missiota saumattomasta, AI-tuetusta elämästä, jossa kaikki laitteet toimivat vaivattomasti yhteen. Super Device -teknologia yhdistää laitteiden sulavan yhteiskäytön ja kattavan ekosysteemin hyödyt. Teknologian avulla käyttäjät voivat yhdistää useita laitteita yhtenäiseksi käyttökokemukseksi ja tehostaa näin työskentelyä, viestintää sekä luovuutta.

Super Device: Kaikki yhdessä

Super Device on saatavilla Huawein PC-tietokoneilla helppokäyttöisenä käyttöliittymänä, joka mahdollistaa esimerkiksi nopean pääsyn puhelimen valokuviin tai ruutujen yhdistämisen esityksiä varten. Tietokoneen hallintapaneelista avautuvassa näkymässä laitteita voi yhdistää intuitiivisesti raahaamalla ne tietokonetta kohti, ja samassa ryhmässä olevat laitteet voivat hyötyä toistensa ominaisuuksista.

Pop-Up Pairing -ominaisuuden avulla Huawei-tietokone voi myös hetkessä luoda yhteyden vaikkapa Huawein langattomiin kuulokkeisiin, kaiuttimiin, Bluetooth-hiiriin ja -näppäimistöihin tai tulostimiin. Aidosti älykäs toimistoympäristö on siis vain parin painalluksen takana.

Yhteistyö Huawei-älypuhelimella: Super Multi-tasking

Puhelin on yhteyden muodostuksen jälkeen käytettävissä ulkoisena tallennustilana PC:llä. Käyttäjät pääsevät siis käsiksi puhelimella oleviin tiedostoihin täysin samaan tapaan kuin millä tahansa muulla kovalevyllä oleviin.

Super Device -yhteydellä älypuhelimen käyttöliittymä voidaan myös esittää tietokoneen näytöllä. Multi-Screen Collaboration -ominaisuuden avulla jopa kolme mobiilisovellusta voidaan avata yhtä aikaa tietokoneella moniajotyöskentelyä varten. Jos käyttäjä muokkaa puhelimen tiedostoja HUAWEI MateBook -tietokoneellaan, muutokset tallentuvat automaattisesti suoraan puhelimeen.

Yhteistyö Huawei MatePad -tabletilla: Super Co-creation

Puhelimen tavoin myös tabletti tunnistetaan tietokoneella yhteyden muodostuksen jälkeen ulkoisena tallennustilana, jolloin tiedostoja voi siirtää ja hallita helposti. PC:n ja tabletin Super Device -yhteys tukee kolmea tilaa:

  • Mirror Mode: Tietokoneen näyttö peilataan tabletin näytölle, ja M-Pencil-kynällä tabletin näytölle kirjoitettu tai piirretty sisältö näkyy reaaliajassa myös PC-näytöllä.
  • Extend Mode: Tietokoneen näyttöä jatketaan tabletin näytölle. Tabletti muuntuu siis ulkoiseksi lisänäytöksi, jolloin molemmilla näytöillä voi tarkastella eri sisältöjä yhtä aikaa.
  • Collaborate Mode: Tabletin tiedostoja voidaan hallita suoraan tietokoneelta.

Yhteistyö Huawei MateView -näytöllä: Super Productivity

Reilusti lisää näyttötilaa kaipaavat käyttävät voivat yhdistää Huawei-PC:nsä Huawei MateView -näyttöön. MateView tukee 4K+-tarkkuutta ja elokuvatasoista P3-väriavaruutta, minkä ansiosta luova työ pääsee esiin ammattimaisella tarkkuudella.

Super Device nostaa teknologian käyttökokemuksen ja tuottavuuden uudelle tasolle Huawein Seamless AI Life -tavoitteiden mukaisesti. Super Device -toimintojen tuki ylettyy myös aiempiin Huawein tietokonemalleihin, kunhan käyttäjä päivittää Huawei PC manager -sovelluksen viimeisimpään versioon[3]. Huawein aikomuksena on laajentaa lähitulevaisuudessa tukea yhä useammille laitteille, jotta sekä työnteon että viihteen kokemuksia voidaan entisestään parantaa.

Lähde: Huawei / ePress