HP:n CES-pelikoneuutuudet: Pelimaailman seuraavat askeleet

Oletko miettimässä lapselle uutta pelitietokonetta? Tässä olisi mahdollisia hyviä vaihtoehtoja HP:n uusista pelitietokoneista.

HP julkisti tammikuussa uusimmat pelitietokoneensa. Mukana on neljä mallia: vallankumouksellinen OMEN 45L -pöytäkone, OMEN 25L -pöytäkone, pieni mutta pippurinen Victus by HP 15L -pöytäkone sekä HP:n ensimmäinen uuden sukupolven myös pelikonsoleille sopiva OMEN 27u 4K -pelinäyttö. Myös OMEN 16- ja 17 -kannettavat on päivitetty.

Pelaaminen on yhä kasvava ala ja alati kehittyvä osa nykykulttuuria. Jo 2,7 miljardia ihmistä ympäri maailman pelaa – siis lähes 35 % koko maailman väestöstä. Jopa 60 % kaikista uusista pelaajista on naisia. 30 % uusista pelaajista on alle 25-vuotiaita, mikä osoittaa, että pelaaminen viihteen muotona välittyy aina uusille sukupolville.

omen-45l-desktop-3.jpg

EDISTYSTÄ PELIKONEISSA

OMEN 45L -pöytäkoneessa on vallankumouksellinen, patentoitu prosessorin jäähdytysjärjestelmä: OMEN Cryo Chamber™. Kotelon päälle sijoitettu lokero sisältää jopa 360 mm AiO-nestejäähdytyksen, jonka ansiosta täydellä teholla toimivan suorittimen lämpötila on 6°C matalampikuin vastaavan mallin, jossa ei ole jäähdytystä. Jäähdytin toimii vetämällä kylmää ilmaa tietokoneen ulkopuolelta jäähdyttimeen sen sijaan, että se kierrättäisi muiden komponenttien lämmittämää ilmaa. Hiljattain julkaistussa OMEN 40L -pöytäkoneessa on muuten samat ominaisuudet kuin suuremmassa sisarmallissa, lukuun ottamatta OMEN Cryo Chamber™ -jäähdytintä. Siinä on myös yksi 120 mm tuuletin vähemmän, minkä ansiosta se on ulkomitoiltaan hieman pienempi.

OMEN 45L -pöytäkoneen ominaisuudet:

 • Ylivertainen suorituskyky: Virtuaalimaailmat heräävät eloon NVIDIA® GeForce® RTX™ 3090 -näytönohjaimella ja 24GB GDDR6X -muistilla tai AMD Radeon™ RX 6700 XT ja uuden Infinity Cache -teknologian avulla. Kummassakin on uniikki OMEN-muotoilu. Pelit sujuvat uusimmilla sukupolven Intel® Core™ i9-12900K -prosessoreilla tai 8-ytimisillä AMD Ryzen™ 9 5900X -prosessoreilla Molemmat toimitetaan Shin-Etsu MicroSi Extreme -lämpötahnalla. Käyttöjärjestelmänä on Windows 11, joka takaa parhaan mahdollisen PC-pelikokemuksen.
 • Parhaat komponentit: Jopa 64GB HyperX DDR4 3733 MHz keskusmuistia ja 2x 2TB WD Black™ M.2 PCIe NVMe SSD tallennustilaa, sekä tuki 2x 2.5 SATA SSD ja 2x 3.5” SATA HDD kiintolevyille. 800W Cooler Master 80 PLUS Gold ATX PSU, 7x Cooler Master 120mm ARGB-valaistua tuuletinta, joita voi ohjata OMEN Gaming Hub -sovelluksella.
 • Helppo päivitettävyys: Komponenttien päivittäminen on helppoa etu- ja sivupaneelien ansiosta, jotka aukeavat ilman työkaluja. Kotelo tukee ATX-emolevyä, kolmipaikkaista näytönohjainta ja jopa 200mm ATX PSU -virtalähdettä.
 • Yksinkertainen säädettävyys: OMEN Gaming Hub esiasennettuna: parhaat hyödyt sisäisistä ominaisuuksista alijännitteen säädöstä ledien värin vaihtoon.

Myös pelkkä kotelo saatavilla

Monet haluavat koota itse tietokoneensa alusta lähtien. Heitä varten on OMEN 45L ATX -kotelo, jota voi täydentää innovatiivisella OMEN Cryo Chamber™-jäähdytyksellä.

PELAAMISEEN TARVITTAVA SUORITUSKYKY JA LAAJENNETTAVUUS

Viime keväänä esiteltyä OMEN 25L -pöytäkonetta on kehitetty, ja ensimmäistä kertaa OMEN-pöytäkoneesta on saatavilla myös valkoinen versio. Lasipaneeli korostaa upeaa sisustaa, jonka RGB-valaistusta voi säätää OMEN Gaming Hubin kautta. Koneeseen on lisätty yksi 120 mm etutuuletin ja kokonaisuus on saatavilla tehokkaimmillaan NVIDIA® GeForce® RTX 3080 tai AMD Radeon™ RX 6700 XT -näytönohjaimilla. Yhdistettynä uusimpaan 12. sukupolven Intel® Core™ i7 prosessoreihin tai viimeisimpiin AMD Ryzen™ prosessoreihin tämä pelikone on valmiina mihin tahansa peliin.

omen-25l-desktop-8.jpg

PAREMPAA PELAAMISTA JOKA TYYLIIN

Victus by HP 15L on ensimmäinen Victus-pöytäkone. Saatavilla on kaksi värivaihtoehtoa: hopea ja valkoinen. Tehokkaimmillaan kone on saatavilla NVIDIA® GeForce® RTX 3060 Ti tai AMD Radeon™ RX 6600 XT -näytönohjaimilla. Uusimmat, 12. sukupolven Intel® Core™ i7 tai AMD Ryzen™7 5000G Series -prosessorit ja jopa 32GB DDR4 RAM-muistia varmistavat sujuvan pelaamisen. Victus by HP 15L hyödyntää kestävää suunnittelua. Etupaneelissa on kierrätetty muovia ja vesipohjaista maalia. Victus on Energy Star -sertifioitu ja EPEAT® Silver -rekisterissä.

victus-by-hp-15l-desktop-2.jpg

4K-NÄYTTÖ MYÖS KONSOLEILLE

OMEN 27u 4K -pelinäyttö on OMENin ensimmäinen HDMI 2.1 -näyttö ja samalla ensimmäinen myös uuden sukupolven konsoleille suunniteltu pelinäyttö. 4K-pelimarkkina laajenee nopeasti vuosi vuodelta: kuusi kymmenestä pelaajasta tarkistaa ostovaiheessa, onko näyttö yhteensopiva konsolin kanssa. 1 millisekunnin vasteaika varmistaa 4K UHD-pelaamisesta nauttimisen.

 • Vaikuttava visuaalisuus: Unohda kuvan repeily. AMD FreeSync™ Premium Pro -teknologiatuottaa alhaisen latenssin laajalla mukautuvalla virkistystaajuudella. IPS oxide panel, VESA DisplayHDR 400, DCI-P3 95%, 450 nitin kirkkaus, sekä 8-bittiset värit.
 • Valmiina uuden sukupolven konsoleille: Pelaa PS5:n ja Xbox Series X:n uusimpia pelejä 4K-tarkkuudella, 120 Hz virkistystaajuudella ja VESA DisplyHDR 400 -tuella. Konsoli liitetään näyttöön HDMI 2.1 -johdolla. Myös Nintendo Switch on yhteensopiva tämän näytön kanssa.
 • Pelaa rennommin: Näytön ohuet reunat ja takaosan timantinmuotoinen ARGB-valaistus luovat tunnelmaa. HP Eye Ease Eyesafe® -sertifikaatilla varustettu näyttövähentää silmien rasittumista pelaamisen aikana.
omen-27u-4k-gaming-monitor-4.jpg

KANNETTAVAT PELIKONEET

OMEN 16 ja OMEN 17 -kannettavat päivittyvät viimeisimmillä GeForce RTX 30 Series Laptop -näytönohjaimilla ja 12. sukupolven Intel Core -prosessoreilla.

HyperX-uutuudet

HyperX -pelikumppanimme ovat julkistaneet upeita pelituotteita CESissä, mukaan lukien HyperX™ Cloud Alpha langattomat pelikuulokkeet 300 tunnin akunkestolla.

Lisätietoa OMEN-ekosysteemistä, pelitietokoneista, näytöistä ja tarvikkeista: omen.com

HINNAT JA SAATAVUUS

 • OMEN by HP 45L -pelipöytäkone tulee saataville 5. tammikuuta hinnat alkaen 1899€
 • OMEN by HP 25L -pelipöytäkone tulee saataville tänä keväänä. Hinnat tarkentuvat myöhemmin.
 • Victus by HP 15L -pelipöytäkone tulee saataville tänä keväänä. Hinnat tarkentuvat myöhemmin.
 • OMEN by HP 27u 4K -pelinäyttö tulee saataville tänä keväänä hintaan 699€.
 • OMEN by HP 16 -pelikannettava tulee saataville tänä keväänä. Hinnat tarkentuvat myöhemmin.
 • OMEN by HP 17 -pelikannettava tulee saataville tänä keväänä. Hinnat tarkentuvat myöhemmin.

Lähde: ePressi / HP

LUE MYÖS: YouTube on tulossa Volvoihin