Fortnite ikärajaKuva: Epic Games

Fortnite on Epic Gamesin kehittämä ja julkaisema kolmannen persoonan räiskintäpeli, joka on saavuttanut valtavan suosion ympäri maailmaa. Peli julkaistiin alun perin vuonna 2011 nimellä ”Fortnite: Save the World”, mutta sen Battle Royale -pelitila räjäytti potin vuonna 2017 ja teki Fortnitesta globaalin ilmiön.

Tässä artikkelissa sukellamme syvemmälle Fortniten maailmaan ja tarkastelemme sitä eri näkökulmista.

Mikä tekee Fortnitesta niin ainutlaatuisen?

Fortniten menestyksen taustalla on useita tekijöitä:

  • Ilmainen pelattavuus: Fortnite on ladattavissa ja pelattavissa ilmaiseksi kaikilla alustoilla. Tämä tekee siitä helposti lähestyttävän ja houkuttelee pelaajia, jotka eivät välttämättä halua investoida rahaa peleihin.
  • Nopeatempoinen ja vauhdikas pelattavuus: Fortniten Battle Royale -pelitila on nopeatempoinen ja vauhdikas, ja se tarjoaa pelaajille jatkuvasti uusia haasteita ja jännittäviä tilanteita.
  • Rakentaminen: Fortniten ainutlaatuinen ominaisuus on rakentaminen, joka antaa pelaajille mahdollisuuden rakentaa linnoituksia ja suojia pelin aikana. Tämä lisää pelin syvyyttä ja taktisuutta.
  • Säännöllinen päivittäminen: Epic Games päivittää Fornitea säännöllisesti uusilla pelimuodoilla, hahmoilla, aseilla ja tapahtumilla. Tämä pitää pelin tuoreena ja houkuttelee pelaajia palaamaan takaisin.
  • Yhteisöllisyys: Fortnitelta on vahva yhteisö, joka on osaltaan edistänyt pelin menestystä. Pelaajat voivat pelata yhdessä ystävien kanssa, jakaa kokemuksiaan verkossa ja osallistua erilaisiin tapahtumiin.

Fortnite ikäraja

Fortniten ikäraja on PEGI 12, mikä tarkoittaa, että se ei ole sopiva alle 12-vuotiaille lapsille. Pelissä on väkivaltaa, sillä pelaajat ampuvat toisiaan ja eliminoivat toisensa pelistä. Pelissä on myös lieviä kirosanoja ja seksuaalisia vihjailuja.

Lego Fortniten ikäraja on puolestaan PEGI 7, joten se sopii paremmin pienemmille lapsille. Lego Fortnitessa on samanlainen teema ja hahmot kuin alkuperäisessä pelissä, mutta se on väkivallaton ja sopii paremmin perheen pienimmille.

Vanhempien on tärkeää olla tietoisia Fortniten ikärajasta ja tehdä harkittu päätös siitä, onko peli sopiva heidän lapselleen. Vanhempien kannattaa myös pelata peliä lapsensa kanssa ja keskustella pelin sisällöstä.

Fortnite Skins eli Skinit

Fortnite skinit ovat kosmeettisia esineitä, jotka muuttavat pe hahmojen ulkonäköä. Skinit eivät vaikuta pelin tasapainoon, mutta ne ovat erittäin suosittuja pelaajien keskuudessa.

Skinejä voi ostaa pelin sisällä V-Bucks-valuutalla, jota voi joko ansaita pelaamalla peliä tai ostaa oikealla rahalla. Skinejä on saatavilla myös erilaisten tapahtumien ja yhteistyökumppanuuksien kautta.

Fortnite-skinit ovat erittäin tuottoisa bisnes Epic Gamesille. Vuonna 2018 pelin skinit tuottivat yli 2 miljardia dollaria.

Fortniten vaikutus

Fortnitelta on ollut merkittävä vaikutus pelialaan ja populaarikulttuuriin. Peli on inspiroinut lukuisia muita pelejä ja se on esiintynyt myös televisiossa, elokuvissa ja musiikkivideoissa.

Fortnite on myös tuonut mukanaan uusia ilmiöitä, kuten tanssihaasteet ja Fortnite-aiheiset lelut ja vaatteet.

Fortniten tulevaisuus

Fortniten tulevaisuus näyttää valoisalta. Epic Games on sitoutunut kehittämään peliä edelleen ja tuomaan pelaajille uusia kokemuksia.

On todennäköistä, että Fortnite pysyy suosittuna pelinä vielä pitkään ja se tulee jatkossakin vaikuttamaan pelialaan ja populaarikulttuuriin.

Millä laitteella Fortnitea voi pelata?

Voit pelata Fortnite-peliä Android, macOS, iOS, Nintendo Switch, PlayStation 4, Windows, Xbox One, PlayStation 5 laitteilla tai konsoleilla.